Läsborgarmärket blir realityserie för barn

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

Akademibokhandeln fortsätter att satsa på konceptet Läsborgarmärket, som ska locka barn till mer läsning. I Akademibokhandelns nya Youtube-serie får vi följa barn som kämpar för att ta Läsborgarmärket.

I början av hösten lanserade Akademibokhandeln Läsborgarmärket mot skolor och lärare. Mottagandet var oerhört positivt och på kort tid beställde 2000 lärare läskit att använda i undervisningen.

Som ännu ett led i att uppmuntra barns läsning släpper Akademibokhandeln nu en realityserie på Youtube, där flera barn berättar om hur de kämpar för att ta Läsborgarmärket genom att läsa de 15 böcker som krävs.

– Barnen berättar om sin väg till Läsborgarmärket, hur man egentligen hinner med att läsa när det finns så mycket annat roligt man också vill göra, och ger sina bästa tips för att läsa fler böcker. Vi tror många barn kan känna igen sig i deras upplevelser, säger Cecilia Helsing, Marknads- och kommunikationschef Bokusgruppen, där Akademibokhandeln ingår.

Läsborgarmärket finns att se på Akademibokhandelns Youtube och under de kommande månaderna kommer fler avsnitt att släppas.

Om Läsborgarmärket

Läsborgarmärket vänder sig till barn som håller på att knäcka läskoden. Varje barn som läser fem valfria böcker kan hämta ut ett vitt Läsborgarmärke. Efter tio böcker belönas barnen med ett rött märke och när de läst hela 15 böcker får de ett svart märke i läsning. Märkena är kostnadsfria och hämtas ut i någon av Akademibokhandelns butiker. Det föreligger inget köpkrav. Läs mer om Läsborgarmärket här.

För ytterligare information, vänligen kontakta Alexandra Fröding, presskontakt, via [email protected]  

I ca 100 butiker och på nätet erbjuder Akademibokhandeln ett stort och väl sammansatt sortiment av böcker samt inspirerande varor för alla som vill planera och förvara, skriva och skapa eller samlas kring spel och pussel. Via abonnemangstjänsten Bokus Play erbjuds tusentals ljud- och e-böcker för livets alla bokstunder. Med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” vänder vi oss till kunder över hela landet. Akademibokhandeln ingår i Bokusgruppen. Mer information: www.akademibokhandeln.se och www.bokusgruppen.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *