Connect with us

Marknadsnyheter

Liber sjösätter ny digital satsning för grundskollärare: onlinekurser

Published

on

Liber – ledande aktör inom läromedel, kurs- och managementlitteratur – lanserar nu en ny satsning för grundskollärare: onlinekurser som väcker intresse, skapar engagemang och främjar lärande tillsammans med kollegorna. Denna innovativa digitala satsning möjliggör en förflyttning av sättet för hur lärare engagerar sig i sitt eget lärande och sin professionella utveckling. Detta genom att kombinera Libers vetenskapligt förankrade böcker med onlinekursens förmåga att lyfter bokens innehåll på ett pedagogiskt sätt. Först ut är böckerna Specialdidaktik och Handbok i klassrumsledarskap.

Det moderna utbildningslandskapet kräver ständig anpassning och uppdatering av undervisningsmetoder samt ett ihållande fokus på kompetensutveckling. Liber väljer därför att adressera detta behov genom att erbjuda grundskollärare en unik möjlighet att fördjupa sina kunskaper och färdigheter med hjälp av onlinekurser. Dessa kurser är utformade för att maximera fördelarna med kombinationen av bok och digital undervisningsplattform.

– Vi är stolta och glada att nu kunna introducera våra nya onlinekurser för grundskollärare. Vårt mål är att stödja lärare i deras strävan efter professionell utveckling och att erbjuda verktyg som verkligen kan göra skillnad i deras klassrum, säger Mattias Nykvist, förläggare på Liber, och fortsätter:

– Vi ser att denna satsning möjliggör en förändring i sättet som lärare närmar sig sin egen kompetensutveckling. Onlinekurserna ger dem en helt ny dimension i lärandet, där boken väcks till liv på sätt och vis, i och med att de digitalt får ”träffa” författarna. Vår förhoppning är att detta ska bredda deras undervisningsrepertoar och med det bidra till ett stärkt lärande för eleverna.

Böckerna Specialdidaktik och Handbok i klassrumsledarskap, kommer att vara de första böckerna som lanseras som onlinekurser.

– Varje kurs vilar, precis som böckerna, på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, och erbjuder praktiska och användbara insikter som lärare kan implementera omedelbart i sin undervisning. Utifrån boken fördjupar deltagarna sina kunskaper genom fyra digitalt stödda workshops, som också innefattar en del i vilken lärarna själva planerar, provar och sedan utvärderar olika metodiska grepp och praktiker, förklarar Mattias Nykvist.

Kurserna kommer att vara tillgängliga med en 12-månaders licens och ger lärare möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med sina kollegor.

Om de första böckerna:

Specialdidaktik – en breddad undervisningsrepertoar för och med dina elever, skriven av Emma Leifler, syftar till att rusta lärare med verktyg för att möta en diversifierad elevgrupp på ett effektivt sätt. Genom att bredda basen för sin undervisning når lärare fler av sina elever – utan behov av individualisering eller extra anpassningar. Kursen ger lärare kunskap och verktyg som utvecklar deras förmåga att inkludera fler elever i den samlade undervisningen.

Handbok i klassrumsledarskap, skriven av Martin Karlberg och Jonas Nilsson, fokuserar på att utveckla ledarskapsförmågor i klassrummet i syfte att skapa studiero. Ett effektivt ledarskap i klassrummet skapar goda förutsättningar för undervisning och lärande. Kursen ger lärare konkret och omfattande stöd i att utveckla och stärka sitt klassrumsledarskap. 

För mer information om Libers nya onlinekurser och hur de kan stärka lärarens professionella utveckling, besök: https://www.liber.se/kompetensutveckling/onlinekurser

David FromSociala medie- & PR-ansvarigdavid.from@liber.se

Att alla ska lyckas med sina studier är vår ledstjärna. På Liber har vi över 140 års erfarenhet av att skapa läromedel och kompetensutveckling, vars kunskap gör skillnad för elever, studenter, ledare och medarbetare för resten av livet. Därför finns Liber – för att stötta så att alla lyckas.
Lyckas med Liber.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.