London calling – för en mer hållbar framtid

| 21 juli, 2021 | 0 kommentarer

ABB:s teknik driver fram framsteg för minskade koldioxidutsläpp i hela Storbritannien.

Den här helgen återvänder ABB FIA Formula E World Championship till London för första gången sedan 2016. Den nya banan på 2,25 kilometer och 22 kurvor går inte bara längs Royal Docks och konferens- och utställningscentret ExCeL London utan har också en inomhussektion – den första någonsin inom internationell motorsport på högsta nivå.

Theodor Swedjemark, ABB:s globala kommunikations- och hållbarhetschef, säger: ”Det är härligt att se att ABB Formula E återvänder till Storbritannien, i synnerhet med det nya inomhuselementet på racerbanan. Detta är möjligt endast tack vare att Gen2-bilarna i ABB Formula E inte avger några utsläpp, så under tävlingens gång lyfter de fram fördelarna med renare och mer hållbara transportsätt. Och de är symboler för hur tekniskt ledarskap kan vara den drivande kraften bakom att lösa de utmaningar vår planet står inför.”

ABB visar upp sitt tekniska ledarskap i många olika typer av industrier runt om i Storbritannien och bidrar till att minska koldioxidutsläppen och förbättra energieffektiviteten.

David Hughes, vd för ABB UK, säger: ”Vi på ABB arbetar nära tillsammans med våra kunder för att säkerställa att de uppfyller sina hållbarhetsmål, men vi föregår också med gott exempel. Vi har minskat våra koldioxidutsläpp för sjunde året i rad och har erhållit den officiella certifieringen ’Carbon Reduce’. Under 2020 uppnådde vi en minskning av absoluta utsläpp med 39 procent till följd av vårt fortsatta skifte till hållbarare arbetsmetoder, vår övergång till grön energi, smartare byggteknik och vårt branschledande åtagande till en helt elektrifierad fordonsflotta.”

I Storbritannien har National Grid målet att driva ett elsystem med noll koldioxidutsläpp till 2025. För att hjälpa till att uppnå detta mål arbetar ABB tillsammans med Statkraft – Europas största producent av förnybar energi – för att utforma, tillverka och installera två synkrona kondensatorsystem med hög tröghet till Lister Drive Greener Grid-projektet i Liverpool i nordvästra England. Det innovativa projektet kommer att spela en viktig roll för att stabilisera det lokala elnätet så att det kan hantera en ökad mängd vind- och solkraft. För att säkerställa tillgänglighet dygnet runt för detta viktiga system har Statkraft också tecknat ett 10-årigt serviceavtal med ABB.

Ett annat banbrytande projekt inom ABB UK tillsammans med UK Power Networks är att öka mängden förnybar energi som är kopplad till elnätet vid mellanspänningsställverk. Projektet kommer att möjliggöra övervakning och kontroll i realtid av distribuerade energiresurser (DER), som vind- och solkraftverk. Med tusentals ställverk runt om i Storbritannien har UK Power Networks nya strategi potential att frigöra nätverkskapacitet på 1,4 GW som i sin tur kommer att möjliggöra ytterligare integrering av DER. Detta kan leda till årliga besparingar på 19 miljoner ton koldioxidutsläpp och kostnadsbesparingar på 750 miljoner pund för de brittiska distributionsnätsoperatörerna. ABB:s teknik kommer därav att möjliggöra besparingar på cirka 350 miljoner pund och stötta Storbritanniens väg mot nettonoll till 2050, vilket inkluderar att öka landets andel förnybar energi till 80 procent.

ABB UK har 1 800 medarbetare på 13 platser, bland annat inom tillverkning, försäljning och service, fördelat på de fyra olika globala affärsområdena.

ABB är huvudpartner av ABB FIA Formula E World Championship, en internationell racingserie för helt eldrivna ensitsiga racerbilar. ABB:s teknik stöttar loppen på stadsgator runt om i världen. ABB gick in på e-mobilitetsmarknaden 2010 och har idag sålt över 400 000 elfordonsladdare på fler än 85 marknader; mer än 20 000 DC-snabbladdare och 380 000 AC-laddare, inklusive de laddare som säljs via Chargedot.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

2021 års ABB FIA Formula E Championship – kalender (de racingtävlingar som hittills är bekräftade)

Omgång Stad Land Datum
1 Diriyah Saudiarabien 26 februari 2021
2 Diriyah Saudiarabien 27 februari 2021
3 Rom Italien 10 april 2021
4 Rom Italien 11 april 2021
5 Valencia Spanien 24 april 2021
6 Valencia Spanien 25 april 2021
7 Monaco Monaco 8 maj 2021
8 Puebla Mexiko 19 juni 2021
9 Puebla Mexiko 20 juni 2021
10 New York USA 10 juli 2021
11 New York USA 11 juli 2021
12 London Storbritannien 24 juli 2021
13 London Storbritannien 25 juli 2021
14 Berlin Tyskland 14 augusti 2021
15 Berlin Tyskland 15 augusti 2021

 

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 21 juli 2021, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.