Nu slår burgarkedjan MAX Burgers upp dörrarna till ytterligare en restaurang i Köpenhamn, belägen vid Dybbølsbro. Det blir deras sjätte restaurangetablering i Danmark och nummer 196 totalt. Restaurangen har plats för 230 gäster och i och med öppningen har MAX skapat över 30 nya arbetstillfällen.
2013 öppnade MAX sin första franchiserestaurang i Danmark, belägen i Köpenhamn, och därefter öppnades ytterligare tre restauranger i huvudstadsområdet. Sedan december 2020 driver MAX dessa restauranger i egen regi och nu fortsätter expansionen med en centralt placerad restaurang i Köpenhamn. Den svenska burgarkedjan har valt att bygga en helt ny restaurang strategiskt placerad i bottenplanet av de berömda Kaktus Towers vid Dybbølsbro.
– Området vid Dybbølsbro med Ikea, Fisketorvet, tågstation och busshållplatser som grannar ger restaurangen ett idealiskt läge för oss. Restaurangen får ett väl synligt läge där många gående och cyklister passerar varje dag. Vi hoppas att många gäster stannar till för att besöka oss. Hela området har varit och är fortfarande under utveckling. Vi ser verkligen fram emot att avsluta ett spännande år med att öppna vår flagship-restaurang i dynamiska Köpenhamn, säger Christoffer Bergfors, vice vd MAX Burgers.
Den nya restaurangen har generöst med sittplatser, 140 sittplatser inomhus och 90 platser utomhus. Restaurangens centrala läge är lättillgängligt för gång- och cykeltrafikanter med expresskassor för beställning både i och utanför restaurangen.
MAX Dybbølsbro blir burgarkedjans flagship-restaurang i Köpenhamn. Restaurangen huserar i bottenplan av Kaktus Towers vid Dybbølsbro, som har utsetts till Europas bästa höga byggnad 2024. Området runt bron har genomgått en snabb utveckling. Platsen ligger i närheten av Ikea, Posthusgrunden, Fisketorvet och den nya tunnelbanestationen. Restaurangen har en nordisk stil där materialpaletten och inredningen är anpassad till byggnadens speciella karaktär och restaurangens luftiga känsla och rymd. Grått terrazzogolv, ljusa ytskikt och soffor som följer byggnadens runda fasad i varmt trä och ljust skinn.
– Vi är mycket glada över att MAX Burgers har valt Kaktus som plats för deras flagship-restaurang i Köpenhamn och ser fram emot många års samarbete. MAX Burgers starka värdegrund kring hållbarhet och ansvar passar mycket väl in i Köpenhamn och i synnerhet med Kaktus, där fokus har varit att skapa en ny grön och innovativ destination i staden som minskar CO2-utsläppen och främjar grönområden och biologisk mångfald till gagn för Köpenhamn och området, säger Morten Gustafson, managing direcor Catella Investment Management.
Öppningsceremonin sker onsdagen den 27 november klockan 10:00 och leds av Richard Bergfors, vd, tillsammans med Christoffer Bergfors, vice vd. På plats under ceremonin finns också Lars Nielsen, restaurangchef, och Morten Gustafson, managing director för Catella som äger Kaktus Towers. Han kommer få äran att klippa det röda bandet.
Restaurangen ligger på Dybbølsbro 1, 1577 København V, och är öppen söndag till torsdag klockan 10:00 – 24:00 samt fredag och lördag klockan 10:00 – 02:00.
MAX Burgers har 196 restauranger totalt; 6 i Danmark, 156 i Sverige, 26 i Polen och 8 i Norge.
Helena Stenqvist, presskontakt MAX Burgers
Helena.Stenqvist@max.se
MAX Burgers grundades i Gällivare 1968 av Curt Bergfors och Britta Fredriksson, och har växt från en liten grillkiosk i norra Sverige till en internationell burgarkedja med restauranger i Sverige, Polen, Norge och Danmark. MAX strävan är att bli världens bästa burgarkedja genom att servera de godaste burgarna på ett gott sätt. Hållbarhet är en naturlig del av affären och som världens första restaurangkedja började MAX klimatmärka menyn redan 2008. Stiftelsen Rättvis Fördelning har sedan 2006 fördelat 7–10 % av MAX årliga nettovinst till fattigdomsbekämpning.
Läs mer om MAX Burgers: www.max.se