Mentice får initial order om USD 1,93 miljon för simulatorer och utvecklingsarbete från Medtronic

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer

Sverige-Göteborg, 29 juni, 2022 (https://news.cision.com/mentice-ab).

Mentice, Göteborg (STO: MNTC), en världsledareinom simuleringslösningar för bildstyrda interventioner, meddelade idag atatt Medtronic, Dublin (NYSE: MDT), ett ledande globalt medicintekniskt företag, har skrivit på ett avtal om att köpa Mentice VIST® simuleringslösningar och utvecklingsarbetetill ett initialt ordervärde om 1,93 MUSD. Denna initiala order inkluderar utvecklingsarbete och 10 simulatorer för leverans under 2022, med intentionen att utvidga till 150 simulatorer under kommande 3 år.

“Detta avtal är förstås ett betydande åtagande från Medtronic som världens största tillverkare av medicintekniska instrument, men också ett viktigt steg för att förbättra strukturen för läkares kompetensutveckling med syfte att långsiktigt förbättra patientresultat” säger Göran Malmberg, VD för Mentice. ”Detta understryker vår position som marknadens ledande leverantör av prestandalösningar för bildstyrd intervention” fortsätter Malmberg. 

For further information, please contact:
Göran Malmberg, CEO, Mentice
Email: 
[email protected]

Tel US: +1 (312) 860 5610
Tel Sweden: +46 (0) 703 09 22 22

Market place: Nasdaq First North Premier, Stockholm | Ticker symbol: MNTC
Certified Adviser: FNCA Sweden AB, tel +46 8 528 00 399 e-post [email protected]

Om Mentice

Mentice är en global marknadsledare och ett bolag som erbjuder högteknologiska lösningar för simulering till medicinsektorn med fokus på den snabbväxande marknaden för bildbaserade interventioner. Våra lösningar assisterar specialister inom vårdsektorn avseende utveckling, förvaltning samt kontinuerlig förbättring av kompetens och tekniska färdigheter för att på så sätt positivt påverka patientsäkerhet och kvalitet inom vården. Mentice lösningar är vetenskapligt validerade och är specifikt framtagna för specialister inom vårdsektorn samt för medicinskteknisk industri. Neurovaskulär, kardiologi och perifer intervention är några av de specialitets områden som täcks av våra lösningar. Mer information på www.mentice.com

Denna information är sådan information som Bolaget (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 29e juni 2022 kl 08.00 

Marknadsplats| Nasdaq First North Growth Market, Stockholm | Kortnamn: MNTC

Certified Adviser| FNCA Sweden AB, phone +46 8 528 00 399

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.