Näst hetaste uppmätta juli i Europa

| 6 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Copernicus

Ytluftstemperaturanomalier för juli 2021 i förhållande till juli-genomsnittet för perioden 1991-2020. Datakälla: ERA5. Källa: Copernicus Climate Change Service/ECMWF.

Copernicus Climate Change Service (C3S), som genomförs av European Center for Medium-Range Weather Forecasts för Europeiska unionens räkning, publicerar rutinmässigt månatliga klimatbulletiner som rapporterar om de förändringar som observerats i den globala yttemperaturen, havsisens täckning och hydrologiska variabler. Allt rapporterat baseras på datorgenererade analyser av miljarder mätningar från satelliter, fartyg, flygplan och väderstationer runt om i världen.

Juli 2021 ytlufttemperatur:

  • Juli 2021 är tillsammans med juli 2020 den tredje varmaste uppmätta julimånaden i världen, mindre än 0,1°C svalare än juli 2019 och juli 2016
  • Det var den näst varmaste uppmätta julimånaden i Europa
  • Det inträffade värmeböljor från Östersjön till östra Medelhavet
  • Västra Nordamerika fortsatte att uppleva onormalt höga temperaturer; delar av Fjärran Östern låg också långt över genomsnittet

Kartan och de angivna datavärdena är från ECMWF Copernicus Climate Change Services ERA5. Områdesmedelvärden för temperatur från den europeiska regionen är endast för landmätningar med följande longitud/latitudgränser: 25W-40E, 34N-72N.

C3S har följt rekommendationen från World Meteorological Organization (WMO) att använda den senaste 30-årsperioden för att beräkna klimatologiska medelvärden och ändrat till referensperioden 1991-2020 för sina C3S Climate Bulletins som täcker januari 2021 och framåt. Figurer och grafik för både den nya och föregående perioden (1981-2010) tillhandahålls för transparens.

Mer information om klimatvariabler i juli och klimatuppdateringar från tidigare månader samt högupplöst grafik kan laddas ner här:

https://climate.copernicus.eu/monthly-climate-bulletins

Mer information om C3S -datamängden och hur den sammanställs finns här:

https://climate.copernicus.eu/climate-bulletin-about-data-and-analysis

Mer information om bytet av referensperiod finns här: https://climate.copernicus.eu/new-decade-reference-period-change-climate-data

Svar på vanliga frågor om temperaturövervakning hittar du här: https://climate.copernicus.eu/temperature-qas

Om ECMWF och Copernicus

Copernicus är en del av Europeiska unionens rymdprogram, med finansiering från EU, och är dess flaggskeppsprogram för jordobservation. Verksamheten fungerar genom sex tematiska tjänster: Atmosfär, marina, mark, klimatförändringar, säkerhet och nödsituationer. Den levererar fritt tillgängliga driftsdata och tjänster som ger användarna tillförlitlig och aktuell information om vår planet och dess miljö. Programmet samordnas och hanteras av EU-kommissionen och genomförs i partnerskap med medlemsstaterna, European Space Agency (ESA), European Organization for Exploitation of Meteorological Satellites (EUMETSAT), European Center for Medium-Distance Weather Forecasts ( ECMWF), EU-byråer och Mercator Océan, med flera.

ECMWF driver två tjänster från EU: s Copernicus Earth observationsprogram: Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) och Copernicus Climate Change Service (C3S). De bidrar också till Copernicus Emergency Management Service (CEMS), som genomförs av EU:s gemensamma forskningsråd (JRC). European Center for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) är en oberoende mellanstatlig organisation som stöds av 34 stater. Det är både ett forskningsinstitut och en operativ tjänst 24/7 som producerar och sprider numeriska väderprognoser till sina medlemsstater. Dessa uppgifter är fullt tillgängliga för de nationella meteorologiska tjänsterna i medlemsstaterna. Superdatoranläggningen (och tillhörande dataarkiv) på ECMWF är en av de största i sin typ i Europa och medlemsstaterna kan använda 25 procent av sin kapacitet för sina egna ändamål.

ECMWF utökar antalet platser där man bedriver verksamhet. Förutom huvudkontoret i Storbritannien och Computing Center i Italien kommer nya kontor med fokus på aktiviteter som genomförs i partnerskap med EU, såsom Copernicus, att lokaliseras i Bonn, Tyskland med början sommaren 2021.

Copernicus Atmosphere Monitoring Service webb: http://atmosphere.copernicus.eu/

Copernicus Climate Change Service webb: https://climate.copernicus.eu/
Mer information om Copernicus: www.copernicus.eu

ECMWF:s webb: https://www.ecmwf.int/

 

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

 

Mediekontakt

Nuria Lopez
Communications | Copernicus Contracts and Press
Office of the Director General
European Centre for Medium-Range Weather Forecasts
Reading, UK | Bologna, Italy
Email: [email protected]
Phone: +44 (0)118 949 9778
Mobile: +44 (0)7392 277 523
Twitter: @CopernicusECMWF

Björn Mogensen
Oxenstierna Kommunikation
+46 708-184298
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *