Noggrann och ergonomisk mutterdragare för tunga fordon

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

– Chicago Pneumatics nya BlueTork CP7600-serie minskar risk för vita fingrar

Den nya tryckluftsdrivna mutterdragaren från Chicago Pneumatic drar åt hjulmuttrar på tunga fordon till ett exakt angivet moment utan att använda slagkraft. Fördelen med kontinuerlig drivkraft istället för slagkraft är både lägre ljudnivå, 79 dBA, och lägre vibrationer, lägre än 2,5 m/s². BlueTork CP7600-serien kan därför erbjuda användaren en hög komfort och god ergonomi. Chicago Pneumatics nya mutterdragare finns i fyra olika modeller, anpassade till marknadens krav på säkra hjulskiften.  

En viktig fördel med BlueTork CP7600-serien är att, tack vare de låga vibrationerna, risken för hand- och armvibrationer minimeras. Även risker för bestående skador som vita fingrar och andra typer av nerv- och muskelskador kan undvikas.

–    Utöver den fina ergonomin ger vår nya BlueTorks höga noggrannhet säkra hjulskiften och minimerar risken för allvarliga olyckor och driftstopp, säger Peter B. Nilsson, nordisk försäljningschef hos Chicago Pneumatic. Den kontinuerliga drivkraften och dubbla motorer ligger bakom såväl den goda ergonomin som den höga säkerheten.

Dubbla motorer, en del av precisionen
BlueTork CP7600-serien är utrustad med två motorer. Den första motorn används för att fixera muttern och roterar med 100 varv/minut. Motor nummer två tar sedan över och drar de sista varven med en hastighet av endast 8 varv/minut. När det förinställda momentet uppnåtts stänger en ventil av luften. Lösningen ger precisa åtdragningar och därmed också säkra hjulbyten.

Fyra modeller
BlueTork CP7600 har en förinställd vridmomentinställning och driver endast framåt. CP7600R kan också användas för att lossa bultarna. Modellen CP7600-4P har fyra olika inställningar för ett åtdragande moment och CP7600R-4P, också med fyra momentinställningar, kan även lossa bultar.

Till de fyra modellerna finns tre olika växellådor och mothåll för optimal anpassning till verkstaden behov. Om fordonsflottan som ska underhållas har samma momentvärden gällande åtdragning av hjulmuttrar så är fördelen med BlueTork CP7600-serien att åtdragningsmomentet alltid blir rätt.

Se också filmen på YouTube: BlueTork CP7600

Fakta
Drivtapp                                   1 tum

Motorer                                    Dubbla
Max moment, åtdragning:        900 Nm
Max moment, utdragande:       900 Nm
Vibrationsvärde:                       2,5 m/
Ljudnivå                                   79 dB (A)
Vikt:                                          6 till 9,1 kilo beroende på modell och tillbehör

För mer information, kontakta:
Chicago Pneumatic Tools Division

Peter B. Nilsson, Sales  director
T: 070 863 99 50
E: [email protected]

Linus Axelsson, Communications & Digital Sales
T: 070 710 28 40
E: [email protected]
W: www.cp.com/nordic

Chicago Pneumatic
Sedan 1901 står Chicago Pneumatic (CP) för pålitlighet och fokuserar på kundens behov av produktionsverktyg och kompressorer avsedda för specifika industriella ändamål. Idag är CP en global aktör med lokala återförsäljare över hela världen.

Chicago Pneumatics mål är att ge optimal global service och lokal support till våra kunder inom bland annat fordonsverkstäder, tillverkande industri och bygg via en dedikerad produktportfölj och ett starkt nätverk av auktoriserade återförsäljare. Vi skapar värde genom att tillhandahålla den optimala lösningen för kundens behov baserat på årtionden av erfarenhet.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *