Tanalys

Norditek lanserar eldrivet sorteringsverk för renare och mer effektiv återvinning

Norditek är idag stolta att meddela lanseringen av sin senaste maskin inom återvinning – det helt nya eldrivna sorteringsverket ES5200. Sorteringsverket är utvecklat för att öka återvinningsgraden på komplexa material och avfall samtidigt som man sänker förbrukningen av el som krävs för att driva en sådan processlina.

”Huvudanledningen till att vi utvecklat ES5200 är att vi sett behovet av ett dieselelektriskt sorteringsverk som drar lite ström och som passar ihop med våra moduler, eftersom vi med dessa klarar att återvinna fler komplexa avfall och produktionsspill. Det är många små och stora detaljer som gör att kunden tjänar mer pengar tack vare ökad återvinningsgrad och lägre driftkostnader” Daniel Carlberg, Vd, Norditek

Idag finns Norditek på plats i monter 375 under mässan Entreprenad Live utanför Göteborg för att visa upp det ny eldrivna sorteringsverket vars höjdpunkter inkluderar:

  1. Längre siktyta som ger renare fraktioner: Den utökade siktytan med flip flow teknik i vår nya maskin möjliggör en ännu mer effektiv sortering av avfall och massor, vilket resulterar i renare fraktioner och minskad förorening.
  2. Lägre energiförbrukning och startström: Norditeks eldrivna sorteringsverk är konstruerat med energieffektivitet i åtanke, vilket leder till lägre energiförbrukning och minskad startström, vilket ger betydande besparingar i driftskostnader.
  3. Integrerat elverk kan driva fler moduler: Det nya sorteringsverket är utformat med en smart sekvensstart och kan driva fler moduler samtidigt, vilket ökar kapaciteten och effektiviteten i avfallssorteringen. Sekvensstarten gör att det går att stanna och starta alla funktioner utan att lämna hytten. Bra för arbetsmiljö avseende damm och buller.
  4. Nytt styrsystem ger bättre kontroll: Den avancerade styrtekniken i den nya maskinen ger operatörerna bättre kontroll och ökad precision i produktionen.
  5. Larvburet med eldrift: Operatören kan larva maskinen med fjärrrkontroll utan att lämna förarhytten och köra maskinen närmare högen i takt med att högen flyttas. Att kunna flytta maskinen istället för att flytta hög innebär minska användning av hjullastare.

Sorteringsverket är utvecklat för en fylla en lucka i dagens utbud. Med Norditeks nya eldrivna sorteringsverk är det nu möjligt att exempelvis driva en processlina för byggavfall till 100% på el.

”Vårt nya sorteringsverk är mer inriktat mot att sortera återvinningsmaterial än en ren grovsorterare som är mer mot berg och tunga schakt. Det som finns idag är ombyggda grovsorterare för avfall men dessa lider då av sin höga energiförbrukning vid lättare material. Så där fyller vi en lucka i utbudet eftersom vår nya sikt har samma uteffekt men med betydligt lägre förbrukning.” Johan Marquardt, Produktchef, Norditek

Några ytterligare fördelar som sorteringsverket erbjuder är:

Fjärrkontroll med fler funktioner: Maskinen erbjuder en avancerad fjärrkontroll med fler funktioner för att förenkla och effektivisera drift och övervakning.

Lägre ljudnivå och minskad CO2 med eldrift: Elmotorn i vår sorteringsmaskin resulterar i lägre ljudnivå under drift, vilket skapar en mer behaglig arbetsmiljö.

Överbandsmagnet och ändrulle magneter från fabrik: Vår maskin är utrustad med överbandsmagnet och ändrulle magneter direkt från fabrik, vilket garanterar hög prestanda och effektivitet.

Möjlighet att utöka maskinen med tracking system och produktionsdata: Det är möjligt att uppgradera maskinen med ett tracking system och få produktionsdata för alla fraktioner, vilket ger ännu större insyn i och kontroll över avfallshanteringen.

Optimerad för Norditeks modulsystem: Sorteringsverket är perfekt anpassat för att integreras smidigt med Norditeks modulsystem, vilket ger en sömlös och kraftfull avfallshantering.

Philip Bergendahl

Marknadsansvarig
philip.bergendahl@norditek.se

076-327 38 10

Taggar:

Exit mobile version