Tanalys

Norrøna väljer Wallenstam och Kungsgatan i Göteborg

I oktober öppnar det populära friluftsvarumärket Norrøna en ny butik i Wallenstams lokaler på Kungsgatan 42-44 i Göteborg. Lokalen som nu byggs om för den nya butiken får en helt ny entré mot Kungsgatan.

– Vi ser mycket fram emot vår öppning på Kungsgatan. Sverige är en viktig marknad för Norrøna och vår nya butik i Göteborg kommer att vara det perfekta tillskottet till vår nuvarande detaljhandelsportfölj av butiker i Stockholm, Åre och Hede. Norrøna införlivar funktion, kvalitet, design och hållbarhet i allt vi gör och vi ser fram emot att ge våra kunder i Göteborg den totala Norrøna-upplevelsen, säger Bård Kvamme, direktör för Norrøna Retail.

Efter öppningen på Kungsgatan i Göteborg har Norrøna sammantaget 38 butiker i Norge, Sverige, Finland, USA, Tyskland, Frankrike och Schweiz. 

Bolagets historia började1929 när den norske friluftsentusiasten Jørgen Jørgensen letade efter en slitstark friluftsutrustning som skulle tåla Norges hårda väder och natur. Idag utvecklar Norrøna nya tekniska och funktionella produkter som är ultimata för friluftsliv. I samarbete med ett engagerat testteam experimenteras med varje detalj för att åstadkomma teknisk och funktionell perfektion för varje plagg. 

– Norrøna är en av flera starka nyöppningar på Kungsgatan den senaste tiden i ett kvarter där det har genomförts stora positiva förändringar i utbudet. Vi ser fram emot att välkomna ett nytt välkänt premiummärke inom friluftsprodukter mitt i hjärtat av Göteborg, säger Anders Forsling, kundchef kommersiellt på Wallenstam i Göteborg.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Elisabeth Vansvik, Kommunikationsdirektör Wallenstam AB (publ), tel. 031-20 00 00 alt. 0705-17 11 38, elisabeth.vansvik@wallenstam.se

www.wallenstam.se

Wallenstam är ett fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Göteborg, Stockholm och Uppsala. Fastighetsbeståndet värderas till cirka 63 miljarder kronor och kundbasen utgörs av cirka 11 000 hushåll och 1 000 företag. Den totala uthyrningsbara ytan är drygt 1 miljon kvm. Wallenstam är självförsörjande på förnybar elenergi med egna vindkraftverk i drift. Bolagets B-aktier finns noterade på Nasdaq Stockholm sedan 1984.

Exit mobile version