Tanalys

Nu tas första spadtaget för nytt LSS-boende i Bankeryd i Jönköping

Peab Bostad kommer utveckla och bygga ett nytt LSS-boende åt Humana i Bankeryd. Boendet kommer bestå av sex vårdlägenheter och stå klart till augusti 2023. Den 20 september sätts första spaden i marken.

Det är åt det ledande nordiska omsorgsföretaget Humana AB, som Peab Bostad utvecklar det nya LSS-boendet.

– Vi ser fram emot att få genomföra denna resa tillsammans med Humana på bästa möjliga sätt. Boendets palcering kommer dessutom ha ett perfekt läge för dess verksamhet, med närhet till naturområden, Attarpsdammen och butiker. Det är väldigt roligt att få utveckla ett vårdboende i Jönköping, där vi får vara med och bidra till den lokala samhällsutvecklingen, säger Daniel Wetterheim, projektledare på Peab Bostad.

Projektet innefattar sex lägenheter fördelat på två plan med tillhörande gemensamhetsutrymmen, kök, tvättstuga, förråd, personalutrymmen och utemiljö. Totalt rör det sig om ca 420 kvadratmeter bruttoarea. Boendet kommer att byggas som en lågenergibyggnad och det kommer även ha ladduttag för laddbara bilar.

LSS-boendet kommer att byggas i centrala Bankeryd, med närhet till både vandringsleder, matbutiker, apotek samt buss- och tågförbindelser.

Projetet kommer att byggas genom Peab Byggservice som totalentreprenad, med byggstart i september 2022. Färdigställande är beräknat till augusti 2023.

Första spadtaget – välkommen!

Socialnämnden i Jönköpings ordförande Elin Rydberg kommer att ta det klassiska första spadtaget tillsammans med representanter från Peab och Humana. Man är välkommen att delta och fira in byggstarten av det nya LSS-boendet. Det bjuds på en enklare lunch.

Dag och tid: tisdagen 20 september, kl. 11.30.

Plats: Kortebovägen 30, Bankeryd.

Illustration: Enterarkitektur

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Daniel Wetterheim, projektledare Peab Bostad, 010-143 20 67
Daniel Ferreira, kommunikationsansvarig Peab Projektutveckling, 072-533 50 86

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Exit mobile version