Ny forskningssatsning om Förintelsen och antisemitism

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

I samband med Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism åtog sig Sverige att stärka forskningen inom detta område. Nu får Vetenskapsrådet, med utgångspunkt i sitt tidigare kartläggningsuppdrag, i uppdrag att genomföra en särskild forskningssatsning med syftet att stärka forskningsfältet om Förintelsen och antisemitism samt andra gruppers utsatthet i samband med Förintelsen inklusive romers utsatthet och antiziganism.

Vetenskapsrådet har tidigare haft i uppdrag att kartlägga och ta fram rekommendationer gällande svensk forskning om Förintelsen och antisemitism samt andra gruppers utsatthet i samband med Förintelsen, inklusive romers utsatthet och antiziganism.

I regleringsbrevet för 2022 ger regeringen Vetenskapsrådet i uppdrag att genomföra en särskild forskningssatsning med utgångspunkt i sitt tidigare redovisade uppdrag. Syftet med satsningen är att långsiktigt stärka det aktuella forskningsfältet. Uppdraget ska redovisas årligen med början den 31 mars 2023 och med slutrapportering senast den 31 mars 2027. Satsningen omfattar 12 miljoner kronor per år 2022–2026.

– Regeringen fortsätter att förstärka arbetet mot antisemitism, antiziganism och andra former av rasism. Syftet med den här satsningen är att stärka forskningsfältet, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Rapporten Förintelsen och antisemitism – en kartläggning av svensk forskning (på Vetenskapsrådets webbplats)

Kontakt

Toni Eriksson, t.f. pressekreterare hos Anna Ekström, 073-072 83 16

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *