Tanalys

Ölbryggning hemma

on, mar 07, 2018 12:00 CET

– Alla kan brygga helt okej öl utan några djupare expertkunskaper men ditt öl kommer bli väldigt mycket bättre när du väl förstår vad som faktiskt händer under bryggningens och jäsningens olika faser. Det menar i alla fall hembryggarentusiasten och ölbloggaren Gustav Lindh. 

Nu kommer ölbryggarbibeln som tar läsaren med rakt ner i ölkoket. Gustav Lindh förklarar kul, kunnigt och inspirerande all den kemi, biologi och magi som till slut resulterar i den ädla dryck vi kallar öl.

Hans egen förtjusning och fascination för bryggningens alla betydelsefulla faktorer och små nyanser smittar verkligen av sig och boken mynnar ut i en lika enkel som sporrande uppmaning: våga experimentera och förbättra din bryggmetod för att skapa ditt alldeles eget mästaröl! När du väl behärskar grunderna är variationsmöjligheterna oändliga.

Boken inleds med grunderna för att göra bra öl hemma i köket. Därefter följer en uppsjö förbättrande tips och fördjupad kunskap för att ta ölbryggningen och ölet till nästa nivå, steg för steg. 

Den som är bekant med bloggen Lindh Craft Beer vet också att Gustav ständigt drabbas av uppfinnarlust och modifierar sin bryggutrustning. I boken bjuder han på många av sina bästa tips och knep för att utveckla och finslipa hemmabryggeriet. Dessutom finns ett antal recept att brygga, allt från IPA, Pilsner och Helles till Champagneöl.

Bokförlaget Semic
08-799 30 50
info@semic.se
Presskontakt: Matilda Berg, matilda.berg@semic.se, 076-546 30 66
Marknadschef: Malin Tiselius, malin.tiselius@semic.se, 076-546 30 53

Taggar:

Exit mobile version