OptiGroup slutför förvärvet av MaskeGruppen i Norge

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

OptiGroup har slutfört sitt tidigare tillkännagivna förvärv av 100% av aktierna i MaskeGruppen AS. Transaktionen slutfördes efter godkännande av det norska konkurrensverket. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

MaskeGruppen, med en omsättning på 1,2 miljarder NOK 2021, är en ledande fullservicedistributör inom städ & facility management, hälso- & sjukvård och packprodukter till den privata och offentliga sektorn i Norge. MaskeGruppen blir en del av OptiGroups affärsområde Facility, Safety & Foodservice och kommer att fortsätta att verka under sitt nuvarande varumärke Maske.

Förvärvet av MaskeGruppen ligger i linje med OptiGroups strategi att utveckla affärsportföljen mot ledande positioner inom attraktiva marknadssegment. MaskeGruppen kommer att komplettera och ytterligare stärka OptiGroups tjänsteerbjudande till B2B-kunder verksamma inom städ & facility management, hotell & restaurang, hälso-& sjukvård samt tillverkande industri i Norden.
 

För ytterligare information, kontakta:
Sören Gaardboe, VD och koncernchef, OptiGroup, [email protected]
Magnus Karlsson, SVP Facility, Safety & Foodservice, OptiGroup, [email protected]

Stefan Sikander, Corporate Communication Director, OptiGroup, [email protected]

Om OptiGroup
OptiGroup, med en nettoomsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är en ledande europeisk distributionskoncern. Bolagen inom OptiGroup förser mer än 105 000 B2B-kunder främst inom städ & facility management, hotell & restaurang, hälso- & sjukvård, tillverkande industri och den grafiska sektorn med produkter och kundanpassade försörjningslösningar som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg. För mer information, besök www.optigroup.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.