OptiMobile och Svipe i samarbete

| 23 november, 2022 | 0 kommentarer

OptiMobile AB och Svipe AB har inlett ett samarbete för att erbjuda alla företag som använder OptiMobiles Woony-tjänst ett enkelt och smart sätt att utföra en ID-check av motparten oavsett var i världen den befinner sig.

Med Svipe kan företag som använder Woony erbjuda helt nya tjänster, som tidigare inte var möjliga, när man inte kunde säkerställa vem man interagerade med.

Med stöd för ID-handlingar från över 140 länder så passar lösningen lika bra för globala tjänster som för tjänster i länder som saknar existerande eID-infrastruktur. Genom att läsa ut informationen direkt ur chippet på ID-handlingen så levereras enbart identifieringsdata av högsta kvalitet.

”Genom att kunna erbjuda digital identifiering med Svipe, kan vi ge myndigheter, finansbolag och andra ett enkelt och säkert sätt att verifiera sina kontakter via Woony. Detta öppnar upp nya, globala möjligheter för Woony för siter där KYC (Know Your Customer) är vitalt”, säger Erik Nilsson, VD på OptiMobile.

Jonas Ingelström, VD på Svipe: ”Woonys eleganta och unika lösning, där chat och röstsamtal kombineras i samma session, gör det extremt enkelt och smidigt för individer att, redan innan ett samtal inleds, kunna dela med sig av vem de är. I Sverige är vi vid det här laget vana med motsvarande identifiering med BankID, men i andra länder, som inte har någon digital identitet, så har den möjligheten upp till idag helt enkelt inte varit tillgänglig.”

Integrationsarbetet har inletts och förväntningen är att på relativt kort sikt kunna nå en lansering.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Nilsson, VD OptiMobile  Jonas Ingelström, VD Svipe
E-post: [email protected]  E-post: [email protected]
 

 

Svipe är grundat av utvecklare och tillämpar tekniken först och strävar efter att lösa komplexa problem med fantastisk teknik. Hela plattformen är baserad på allmänt antagna standarder som ICAO Doc 9303, Open ID Connect och X509 Public-key Cryptography. Vi vill göra bra, säker och enkel identitetsverifiering tillgänglig för varje mjukvaruutvecklares verktygslåda så att de kan fokusera sin innovation på sina egna applikationer.

 

OptiMobile är en mjukvaruutvecklare och lösningsleverantör med fokus på VoIP-baserad kommunikation byggd på en egen plattform. Företaget tillhandahåller individuella lösningar för mobiloperatörer baserade på en SaaS affärsmodell för att hjälpa till vid övergången till 4G/5G-nätverk och interoperabilitet med WiFi-nätverk. OptiMobile erbjuder företagsmarknaden molnbaserade lösningar för att förbättra intern och extern kommunikation. OptiMobile erbjuder även en kommunikationslösning för e-handelsmarknaden som ger en närmare interaktion mellan handlare och kunder. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige och företaget är listat på Spotlight Stock Market (OPT).   

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *