Tanalys

OrganoWood AB lanserar en helt ny produkt, OrganoWood Nowa! Virke med biocidfri kemi, ett hållbart och naturligt val!

OrganoWood AB arbetar kontinuerligt med att ta fram nya metoder för att skydda trä för utomhusbruk, på ett för vår miljö skonsamt sätt. Nu lanseras OrganoWood Nowa, en produkt som överträffar förväntningar gällande hållbarhet och prestanda, och dessutom utan att kompromissa med vårt miljötänk.

OrganoWood Nowa kanske ser ut som en vanlig bit trä, men den är modifierad genom krosslinkning av vedfibrerna som ger virket en hög motståndskraft mot röta. Detta har varit möjligt genom att använda avancerad prisbelönt kemi på hög nivå, vilken uppmärksammats genom de två senaste årens Nobelpris i kemi (2021 – ”för utveckling av asymmetrisk organokatalys” och 2022 – ”för utveckling av kllickkemi”).

OrganoWood Nowa är utvecklad av oss sedan 2015 och testad i fält och via accelererade tester sedan 2017. Under de senaste åren har Nowa genomgått en mängd olika tester där vi erhållit väldigt bra testresultat, bla Durability Class 1 enligt EN 113-2 samt klass 1 enligt EN 350 (natural durability), och det med 100% av provbitarna.

Vi bygger nu om vår produktion för att kunna börja leverera OrganoWood Nowa under våren 2023. 

Jens Hamlin

VD

OrganoWood AB Linjalvägen 9 SE-187 66 Täby Sweden.
08-684 001 14
http://www.organowood.com
jens.hamlin@organowood.com

OrganoWood grundades 2010 av OrganoClick AB (publ) och Kvigos AB och är baserat på vetenskapliga genombrott inom metoder för modifiering av biofibrer. OrganoWoods produkter produceras i OrganoClicks produktionsanläggning i Täby och av bolagets industriella samarbetspartners Bergs Timber Bitus i Nybro som utför modifieringen av virket. OrganoClick är listat på Nasdaq First North och utsågs av Världsnaturfonden – WWF till en ”Climate Solver” (www.climatesolver.org) 2010, till ett av Sveriges 20 mest innovativa bolag 2011 av Svenska Institutet och har varit med på NyTekniks och Affärsvärldens ”33-lista” över Sveriges hetaste teknikbolag 2012 och 2013.

Taggar:

Exit mobile version