Oskar Lindehejd ny vd för Gotlands Energi från 1 september

| 13 maj, 2022 | 0 kommentarer

Oskar Lindehejd har utsetts till ny vd för Gotlands Energi AB (Geab) från den 1 september 2022. Oskar kommer närmast från en roll som marknadschef för Geab och som vd för Gotland Elförsäljning AB. Han efterträder Adrian Berg von Linde som går i pension den 31 augusti.

– Jag är mycket glad över valet av Oskar Lindehejd som vd, säger Lovisa Fricot Norén, chef för Vattenfall Värme och styrelseordförande för Gotlands Energi AB. Oskar har en gedigen ledarbakgrund och har under sin tid på Geab lärt känna kunderna, medarbetarna, företaget och dess ägare Region Gotland och Vattenfall. Att han är väl förankrad i det gotländska näringslivet och samhället har varit en viktig faktor vid valet av Oskar.

Oskar Lindehejd har sedan 2020 varit marknadschef för Geab och vd för Gotlands Elförsäljning AB.

Jag känner stolthet och ödmjukhet att få förtroendet att leda Geab. Tillsammans med styrelse, ledning och medarbetarna vill jag skapa framtidens energibolag. Vi har många av de tjänster och produkter som framtidens fossilfria samhälle kommer kräva och jag är säker på att vi kommer kunna gå före inom flera områden, säger Oskar Lindehejd.

Oskar Lindehejd tillträder den 1 september och efterträder Adrian Berg von Linde som tidigare i år meddelade att han går i pension. Rekryteringsprocessen av en ny marknadschef för Geab och vd för Gotlands Elförsäljning inleds omedelbart.

Geab ägs till 75 procent av Vattenfall och till 25 procent av Region Gotland.

Fakta:
Geab består av tre juridiska bolag med totalt drygt 140 anställda: Gotlands Energi AB, Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB. Bolaget har omkring 33 000 elkunder, 11 000 värmekunder och 43 000 elnätskunder.

 
För ytterligare information kontakta:
Vattenfalls pressavdelning, telefon +46 8 739 50 10, e-post:
[email protected]

Geab: Jenny Tholin, kommunikationsansvarig, telefon: 0736-499950,
e-post:
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.