Osynlig högtalare i duschen med överlägsen ljudkvalitet

| 9 november, 2021 | 0 kommentarer

Nu lanserar Orbital Systems ännu en världsnyhet: Med den nya duschmodellen Orbital Shower Retrofit följer ett HiFi ljudsystem med inbyggd högtalare i duschväggen. Högtalaren är helt osynlig för ögat medan duschväggen fungerar som membran. Det innebär att du kan lyssna på din favoritmusik, en ljudbok, nyheter eller en pod medan du tar en lång, skön dusch och samtidigt sparar upp till 90% vatten och 80% el.

– Det här är ännu ett steg i vår ambition att skapa det smarta badrummet och samtidigt erbjuda en ännu bättre upplevelse för våra kunder, berättar Mehrdad Mahdjoubi, VD för Orbital Systems.

Integrerat ljud med Exciter teknologi
Orbital Audio bygger på den så kallade Exciter teknologin. Det är en smart lösning för att integrera ljud i olika miljöer utan att behöva använda sig av traditionella, skrymmande högtalare.

En Exciter är i grunden ett konventionellt högtalarelement men med skillnaden att den saknar membran. I stället använder den ytan den fästs på som membran för att sprida ljudet vidare.

DSP ger överlägsen ljudkvalitet
Den riktiga hemligheten med Orbital Audio är dock inte Exciter-högtalaren utan den egenutvecklade DSP-boxen. DSP står för Digital Signal Processor och är en elektronikbox som gör just det – behandlar ljudsignalerna digitalt.

– Det är tack vare DSP-boxen som vi verkligen kan skruva upp ljudkvaliteten till en helt ny nivå, berättar Markus Friberg, Orbital Systems audio-ingenjör.
 

Läs mer om Orbital Shower här

Kontaktperson
Peter Bixe
Vice President Sales & Marketing
[email protected]
0763-270889

Om Orbital Systems
Orbital Systems är ett Malmöbaserat climate tech företag som grundades 2012 av industridesignern Mehrdad Mahdjoubi. Företagets första produkt är Orbital Shower, en cirkulär dusch som renar och återanvänder vatten så att det går åt upp till 90% mindre vatten och 80% mindre energi jämfört med en konventionell dusch.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.