Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof tar över restaurangverksamheten på anrika Bro Hof Slott Golf Club från och med årsskiftet. Den nya restaurangen, Pontus Frithiof at Bro Hof, ska bli en gastronomisk och social mötespunkt med generösa öppettider över året för medlemmar likväl som för närboende. Restaurangen, som öppnar i mars 2025, får ett koncept som är starkt präglat av Pontus Frithiofs gastronomiska identitet, och här ska gäster kunna njuta av god mat och en fantastisk atmosfär året om.
– Vi är oerhört stolta över att få förtroendet att utveckla Bro Hof Slotts mat- och dryckesutbud. Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse både för medlemmar, restaurangens gäster och för de som besöker oss för event eller bröllop. Tillsammans med Bro Hof Slott Golf Club vill vi vara med och fortsätta utveckla den fantastiska miljön på slottet, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare av Pontus Group.
Smaker som lyfter
Köket kommer att ha svenska smaker i fokus, kryddat med internationella influenser och säsongsbaserade lokala råvaror. Pontus Frithiof at Bro Hof kommer att knyta ett nära samarbete med den hyllade restaurangen La Tour, vilket innebär att La Tour får en exklusiv sommarfilial. Det vackra slottet, med sin eleganta atmosfär, är en perfekt plats för bröllop, middagar och fester. Här kommer Pontus omfattande erfarenhet och stora kapacitet för att arrangera minnesvärda evenemang verkligen att komma till sin rätt. Mario E. Moroni, delägare och huvudsommelier, ansvarar för ett noggrant kurerat dryckesutbud. Gäster kan se fram emot en imponerande vinlista som hyllar klassiska storheter från gamla världen och presenterar spännande favoriter från bland annat USA. Slottet rymmer även en imponerande vinkällare, som stärker vin- och dryckesupplevelserna och positionen som en spännande destination för mat och dryck.
En plats för spel och fest
Bro Hof Slott Golf Club, som är känd för sina två mästerskapsbanor – The Stadium Course och The Castle Course – har tidigare stått värd för Europatouren och lockar golfare från hela världen. Med den nya satsningen på restaurang och event vill man nu inte bara erbjuda golf i världsklass, utan också bli en destination för evenemang, bröllop och skräddarsydda upplevelser. Pontus Frithiof ser fortsatt tillväxt och utveckling av mat- och dryckesutbudet på slottet som ett sätt att höja helhetsupplevelsen för medlemmar och gäster.
– Vi ser fram emot att starta samarbetet och är övertygade om att Pontus och hans team kommer att ta både vår restaurang och våra event till nästa nivå. Detta är en satsning som våra medlemmar, golfspelare och gäster kommer att uppskatta, säger Jonas Lindgren, vd Bro Hof Slott Golf Club.
Pontus Frithiof at Bro Hof öppnar dörrarna vid säsongspremiären 2025 och redan nu kan både golfare, besökare och eventplanerare se fram emot förstklassiga upplevelser på den anrika golfklubben.
Heléne Airijoki
Presskontakt
073 385 03 19
helene.airijoki@spoilconcept.com
Pontus Group, grundat 1999 av Pontus Frithiof, har utvecklats till en dynamisk koncern med 12 framstående verksamheter. Bland de helägda enheterna finns hyllade La Tour Le Bar i DN-huset, samt Pontus Catering, Event & Arena, som erbjuder förstklassig mat och dryck på Nacka Strand Möten & Event och Fabriken by Pontus Frithiof, som öppnar i januari 2025. Pontus Group driver American Express två exklusiva lounger, Platinum och Centurion, på Stockholm-Arlanda terminal 5. Sedan 2015 har samarbetet med restauratören Thomas Dahlstedt och koncernen Nordrest utvecklats med La Girafe Arlanda och Little Italy by Pontus Frithiof, som öppnar på Arlanda Terminal 5 under 2024. Dessutom drivs Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm. 2025 lanseras La Girafe i Uppsala. Pontus Group fortsätter att sätta standarden för gastronomisk excellens och unika matupplevelser.
Pontus Frithiof är kock, krögare och entreprenör. Han blev känd 1999 för Pontus in the Green House, som utsågs till Sveriges bästa restaurang. Han har under åren mottagit utmärkelser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj. Pontus har gett ut två kokböcker. http://pontusfrithiof.com
Taggar: