PostNord satsar på landsbygden med nya paketboxar

| 23 juni, 2022 | 0 kommentarer

Sedan 2019 har PostNord placerat ut paketboxar runt om i Sverige för att erbjuda fler leveransalternativ och göra det enklare för mottagarna att hämta ut sina paket. Med början nu till midsommar kommer 100 boxar att placeras ut runt om på Sveriges landsbygd och målet är 4 500 boxar i hela Sverige innan årets slut. Det innebär nästan en fördubbling av paketboxar bara i år.

– Vi mitt uppe i en stor utbyggnad, där ett av målen är att öka närvaron på den svenska landsbygden. Mottagarna önskar sig leveranslösningar som gör vardagen lite enklare, och självklart vill vi ge så många som möjligt tillgång till olika leveransalternativ, oavsett var man bor, säger Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät.

Leverans i box är ett populärt alternativ, och hittills har över en miljon paket hämtats ut den vägen. De 100 nya boxarna ger boende på landsbygd, från Dalarna och uppåt, tillgång till även det alternativet. Placeringarna har valts ut i samarbete med lokala kontakter för att göra det så smidigt och enkelt som möjligt för de boende. Under hösten kommer också fler nya placeringar i Stockholm, Göteborg, Malmö och därefter i de 36 största städerna i Sverige.

Om PostNords paketboxar 

PostNords paketboxar ska göra det smidigt och enkelt att hämta ut paket när man själv vill och kan – för att förenkla mottagarens vardag. De placeras utomhus, nära där människor bor och rör sig i vardagen. För att beställa ditt paket till närmaste paketbox väljer du detta som leveransalternativ i e-handlarens checkout. I PostNords app får du sedan en avisering när paketet är redo att hämtas upp. Legitimering sker i appen med Mobilt BankID vilket gör att boxen öppnas.

För ytterligare information kontakta:
PostNord Medierelationer, tel: 010-436 10 10, e-post: [email protected]

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2021 hade koncernen cirka 28 500 anställda och en omsättning på 40,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.