Connect with us

Marknadsnyheter

Qvantum tar in 460 MSEK från investerare

Published

on

Värmepumps- och energisystemsföretaget Qvantum Industries i Åstorp och Limhamn tar in 460 MSEK från ledande investerare. Kapitalet ska finansiera Qvantums tillväxt- och expansionsstrategi inom nästa generations modulära värmepumpar och kompletta energinät för fossilfri uppvärmning av Europas städer. Finansieringen innebär bland annat att Qvantum kommer att kunna färdigställa sin nya fabrik i Åstorp med kapacitet för 50 000 värmepumpar per år.

Fredrik Rosenqvist VD Qvantum Industries

Qvantum har producerat och utvecklat högkvalitativa värmepumpar och energisystem sedan 1993 och tillhandahåller värmepumpar med en unik mjukvara som gör det enklare minska koldioxidutsläppen från uppvärmning och kylning i stadsmiljöer.

Idag utvecklar företaget nästa generations modulära värmepumpar avsedda även för att kopplas till företagets energinät för tätbebyggda områden i Europas städer – 5:e generationens fjärrvärme. Qvantums teknologi gör att värmepumpen blir en del av en hållbar och skalbar lösning för områden med hög energidensitet – städer över hela Europa.              
 

– De europeiska värmemarknaderna är beroende av importerade fossila bränslen som till exempel naturgas. Förbränning av fossila bränslen för uppvärmning måste fasas ut och värmepumpsdrivna lösningar kommer att spela en viktig roll, det säger Qvantums VD, Fredrik Rosenqvist.

EU-kommissionens ”Den Europeiska Gröna Given” har som mål att göra Europa helt klimatneutralt och ett skifte till värmepumpar kommer att spela en stor roll i detta arbete. Enligt IEA kan ett byte till värmepumpar minska utsläppen av växthusgaser med 500 miljoner ton redan till 2030.
 

IEA förväntar sig att värmepumpsindustrin kommer att växa oerhört snabbt i Europa och att en nästan fullständig konvertering av värmemarknaden – från fossila pannor till värmepumpar är att vänta. Värmepumpsförsäljningen i Europa 2021 var något över 2 miljoner enheter till ett värde av 8-10 miljarder euro.

Vårt team har en bred internationell erfarenhet av systemdesign, produktutveckling och driftsättning efter många år på företag som E.ON och NIBE. Vi är väl positionerade till att bli en drivande kraft för “net zero”-målen, och är redo att möta de ökande kraven på förnybar värme och kyla.

50 000 värmepumpar per år

Finansieringen innebär att Qvantum kommer att kunna färdigställa sin nya fabrik i Åstorp med kapacitet för 50 000 värmepumpar per år. Dessutom kommer man att lansera nästa generations modulära värmepumpar, med naturligt köldmedia, på kontinenten.
 

– Vår nya värmepumpsplattform är modulär och utformad för att göra värmepumpen till en integrerad del i ett flexibelt energisystem. Värmepumpsplattformen har otaliga användningsområden men dess främsta syfte är att förse städer och tätbebyggda områden med fossilfri och kostnadseffektiv energi.

– Qvantum har en unik position med kompletta systemlösningar för att ta itu med klimatkrisen. Marknaden för värmepumpar växer exponentiellt i Europa och vi gör att människor i tätbebyggda områden kan bli fria från fossila bränslen. Vi kan lindra det ökade priset på energi samtidigt som vi påskyndar övergången till fossilfri energi. Vi är väldigt stolta över att ha fått förtroendet från professionella långsiktiga investerare som gör det möjligt för oss att utvecklas ännu längre och snabbare, avslutar Fredrik Rosenqvist.

Ledande investerare går in i Qvantum

Till de ledande investerarna i Qvantum hör Thomas von Koch (partner och före detta VD för det globala private equity-företaget EQT) som investerar genom sitt privata företag, IMAS Foundation (en systerstiftelse till INGKA Foundation, ägare till INGKA Group som driver de flesta IKEA-varuhus globalt)

– Jag är djupt imponerad av teamet bakom Qvantum, de besitter en världsledande erfarenhet från energisystem, innovativ värmepumpsteknik och högkvalitativa produktionsanläggningar. Ett talangfullt team med ett starkt syfte att elektrifiera och minska koldioxidutsläppen i Europa Det är detta som lockade mig till Qvantum, säger Thomas von Koch

– IMAS har åtagit sig att minska koldioxidutsläppen och vi letar efter kvalitativa investeringar som möjliggör övergången till ett hållbart samhälle, där vårt kapital kan göra skillnad. Energiomställningen är en otroligt viktigt del av det hållbara samhället och Qvantum utgör en intressant möjlighet att stödja den rena omställningen för uppvärmning, säger Petter Odhnoff, VD på IMAS Foundation. 

– Vi har haft förmånen att följa det fantastiska Qvantum-teamet under det senaste året och vi är mycket imponerade av bolagets produktutveckling, kommersialisering och den nya fabriken, samt även dess förmåga till kapitalanskaffning under rådande marknadsförhållanden. Det är styrkebesked som det här som visar att det är möjligt att accelerera utfasning av fossila bränslen i Europa”, säger Erik Ekfeldt, Founding Partner på NEA Partners och styrelseledamot i Qvantum.

– Som en Artikel 9-fond med fokus på att begränsa klimatförändringar är vi naturligtvis glada över Qvantums potential att minska koldioxidutsläppen, men för att uppfylla vår ”mörkgröna” Artikel 9 krävs en hel del mer”, säger Malin Carlström, General Partner på Climentum Capital och styrelseledamot i Qvantum.

– Våra företag måste inte bara avsevärt minska koldioxidutsläppen utan också undvika att skada något av EU:s andra hållbarhetsmål – samtidigt som de är högpresterande när det gäller allmän hantering av ESG-frågor och uppfyller flera FN- och OECD-krav på god styrning. Qvantum är ett bra exempel på ett företag som vi anser vara ett verkligt hållbart och slagkraftigt företag.

Munters, den globala ledaren inom energieffektiva klimatlösningar, gick även de med i finansieringsrundan och kommer att ingå ett samarbetsavtal med Qvantum. Andra serie B-investerare är SEB Greentech, DIG Investment (kopplat till H&M Persson-familjen) och Gullspång Invest. Mats Rahmström, VD för Atlas Copco, investerar också genom sitt privata företag och ansluter till Qvantum som industriell rådgivare.

Fredrik Rosenqvist
VD, Qvantum Industries
076-163 43 05
[email protected]

Qvantum har sedan 1993 utvecklat och tillverkat värmepumpar och energisystem. Med ett team av utvecklare arbetar man idag med att ta fram 5:e generationens system för fjärrvärme och fjärrkyla. Med egenutvecklad hård- och mjukvara är målet att skapa lösningar som gör det enkelt för fastighetsägare att snabbt få fossilfri värme och kyla på plats för bostadsområden och städer i primärt Europa. Qvantum har anläggningar i Malmö (Limhamn) och Åstorp och sysselsätter idag ca 70 personer.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Ellos Fashion satsar på underkläder – ”Vi kan erbjuda en bredd bland trend, sortiment och storlek som få andra”

Published

on

By

Den senaste underklädeskollektionen från Ellos Fashion är startskottet för företagets storsatsning på underkläder. Kollektionen kommer i svart spets och med ett brett utbud av storlekar och varumärken. Här finns något för alla kroppar – ”Det som gör oss unika är att vi kan erbjuda en bredd bland trend, sortiment och storlekar som få andra aktörer kan”, säger Johan Kromer, inköpsdirektör på Ellos.

Klassisk, svart spets. Visst gör den något med oss? Ha-begäret tänds instinktivt – vem lockas inte av tanken på en enhetlig, stilren underklädesgarderob, som dessutom sitter som den ska? Ellos senaste kollektion av underkläder sammanfattar alla våra drömmar om ett klassiskt, matchande set. Och när vi väl gläntat på dörren kan vi inte få nog av Ellos utbud av så väl storlekar som trender och färger – med serier som sträcker sig i kupstorlek från A-G finns det verkligen något för de flesta.

”Vi är väldigt duktiga på underkläder och har möjligheten att ta fram många olika passformer, trender och storlekar. Eftersom vi är en e-handel behöver vi inte hålla igen lika mycket som en fysisk butik – när vi tar fram kollektioner kan vi göra det åt de allra flesta kvinnokroppar”, säger Karin Verdoes, designchef på Ellos Fashion.

”Ge dig själv fjärilar i magen” är budskapet i kampanjen. Kollektionen rör sig kravlöst och enkelt mellan olika feminina detaljer. Här visar Ellos att de är en go-to-destination för underkläder – med en klassisk grund i svart spets. Underkläderna passar för livets alla situationer, oavsett om det handlar om den perfekta bh:n att ha till t-shirt eller spets inför en fest. Med rätt passform och komfort ligger underkläderna som en grund för resten av en outfit, som en trygghet under dagens gång helt enkelt. Under våren kommer vi få se än fler kollektioner från Ellos, underkläder i basfärger och underkläder i trendiga utföranden.

”Några av våra storsäljande produkter är Cecilia, Jocelyn och Rylee. Här har vi lagt extra mycket omtanke kring passform och design för att skapa produkter som våra kunder känner sig fina och bekväma i och gärna köper igen. Samtidigt vill vi lyfta de varumärken som vi erbjuder – Chantelle, Triumph, Sloggi, Swegmark och Abecita. Under våren kommer vi dessutom lansera ytterligare varumärken för att bredda sortimentet än mer. Vi har noga kurerat vårt sortiment för att vara den där självklara destinationen när du behöver – eller vill unna dig – nya underkläder”, säger Karin Verdoes.

Hela kampanjen och allt i kollektionen hittar du på Ellos site från och med den 8 februari.

För mer information, vänligen kontakta:

[email protected]

Kampanjbilder:  https://we.tl/t-ZFSNDnYZnM

Ellos Group är Nordens ledande e-handelsgrupp med e-handelsplatserna Ellos, Jotex och Homeroom. I nära relation med våra miljontals kunder strävar vi ständigt efter att utveckla och erbjuda attraktiva och hållbara erbjudanden inom mode och hemprodukter för hela familjen. För oss är kunden alltid i fokus. Med innovation, kreativitet och hållbarhet söker vi ständigt nya vägar i stort och smått. Ellos Group, med huvudkontor i Borås, är verksamt i samtliga nordiska länder och på utvalda marknader i Europa. Ellos Group har ca 600 medarbetare och omsätter runt 3,6 miljarder SEK.

www.ellosgroup.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Mackmyra Destination och rökigt destillat vinner guld

Published

on

By

Mackmyra Svensk Whisky belönas med två prestigefyllda guldmedaljer i klasserna Best Single Malt Whisky, samt för Best New make & Young spirit av World Whiskies Awards 2023.

Mackmyra Destination, en limiterad utgåva med tydlig karaktär ifrån portvinsfat belönas med guldmedalj och uppmärksammas återigen för dess komplexitet, tydliga profil och välbalanserade sammansättning av varsamt lagrad whisky.

Även det extra rökiga receptet väcker extra stor uppskattning under årets tävling. Efter år av utveckling, analyser och förfining  belönas Mackmyras destillat även det med en guldmedalj.

Vi ställde upp med två vätskor, i två kategorier och vinner två guldmedaljer. Det får vi vara rätt nöjda med. Detta är kvittot på att Mackmyra-teamet hela tiden utvecklas och levererar sprit och upplevelser i toppklass.

Lii Johnson, Blender Mackmyra Svensk Whisky

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:

Patrick Björsjö, Head of marketing & customer experience, +46 705 70 12 72, [email protected]

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även ekologisk gin. Välkommen till Mackmyra.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

UW Health beställer två WasteLog™-system

Published

on

By

University of Wisconsin Hospital and Clinics, UW Health, har beställt två WasteLog™-system till sitt center i Madison. Teamet som arbetar med förebyggande av narkotikasvinn vid UW Health kommer att genomföra en utvärdering av de första två enheterna för att fastställa bästa praxis och arbetsflöden. En framgångsrik utvärdering kommer att leda till ytterligare beställningar av WasteLog™ för andra anläggningar inom UW Health.

WasteLog™ kommer i första hand att användas för verifiering av returnerade narkotiska läkemedel från avdelningar med hög risk och stor användning. Kontroll av läkemedelsavfall är en viktig del i hanteringen av läkemedelssvinn, ett växande problem inom det amerikanska hälsovårdssystemet.

WasteLog™-systemet kommer också att användas för ett pilotprogram med Heliometrics analysprogram. All data från WasteLog™ kommer att tillhandahållas elektroniskt till Heliometrics för att inkluderas i deras algoritmer som används för att upptäcka läkemedelssvinn. Detta tillför data som idag saknas för att komplettera analysen.

”Denna WasteLog™-order ger Pharmacolog en möjlighet att vara en del av ett prestigefyllt universitetssjukhus och tillhandahålla värdefull information för att förbättra sjukhusets program för att förhindra läkemedelssvinn” säger Steve Maiorano, säljchef, Pharmacolog USA Inc.

För mer information kontakta:

Per Persson, VD

E-post: [email protected]
Tel: 073-746 44 61

Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://pharmacolog.com/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via [email protected]

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.