Tanalys

RT-Labs lanserar FSoE-stack i SIL3 certifierad version

RT-Labs lanserar nu en SIL3-certifierad version av sin FailSafe over EtherCAT (FSoE) stack. Denna nya version ger förbättrad säkerhet och tillförlitlighet till industriell kommunikation och erbjuder en förcertifierad lösning som avsevärt förenklar certifieringsprocessen för slutprodukter.

FSoE-teknologi definierad av EtherCAT Technology Group (ETG) är ett säkerhetsprotokoll för EtherCAT-nätverk som säkerställer säker överföring av data mellan enheter. Det möjliggör integration av säkerhetsrelaterad kommunikation på samma nätverk som standardkommunikation vilket minskar komplexiteten och kostnaden. FSoE använder en ”black channel” där säkerhetsåtgärder implementeras på applikationslagret vilket säkerställer dataintegritet och konsistens utan att kräva ändringar i den underliggande kommunikationsinfrastrukturen. Detta gör det idealiskt för applikationer inom automation och robotik där säkerhet är kritiskt.

RT-Labs FSoE stack är fullt kompatibel med ETG FSoE testsuite implementerad enligt ETG-standarder och MISRA C 2012 kompatibel. SIL3-certifieringen från TÜF SÜD garanterar att FSoE-stacken uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna och ger robust skydd för kritiska industriella applikationer. Dessutom är stacken portabel, skriven i standard C-kod och lätt att använda. Den levereras i full källkod med certifikat, säkerhetsmanual, dokumentation och exempelapplikationer. Genom att använda en förcertifierad FSoE-stack kan kunderna effektivisera sin produktcertifieringsprocess och spara betydande tid och kostnader.

Topp fem funktioner av RT-Labs’ SIL3-certifierade FSoE stack:

  1. SIL3-certifiering: Uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna för robust skydd i kritiska applikationer.
  2. ETG-kompatibilitet: Fullt kompatibel med ETG FSoE testsuite och implementerad enligt ETG-standarder.
  3. MISRA C 2012 kompatibilitet: Säkerställer högkvalitativ, säker och tillförlitlig kod.
  4. Effektiv design: Optimerad för minimal resursanvändning vilket gör den effektiv och kostnadseffektiv.
  5. Komplett leverans: Levereras i full källkod med certifiering, säkerhetsmanual, dokumentation och exempelapplikationer för enkel integration och certifiering.

”Vi är glada att erbjuda våra kunder den SIL3-certifierade versionen av vår FSoE stack” säger Olof Lennerstedt, VD på RT-Labs. ”Denna lansering understryker vårt engagemang för att tillhandahålla högkvalitativa, pålitliga lösningar som förenklar certifieringsprocessen för våra kunder. Genom att erbjuda en förcertifierad stack strävar vi efter att minska bördan för utvecklare och hjälpa dem att få sina produkter till marknaden snabbare och mer effektivt.”

RT-Labs är en ledande leverantör av industriella kommunikationslösningar och specialiserar sig på industriell kommunikation och automation. Med fokus på tillförlitlighet, användarvänlighet och kundsupport levererar RT-Labs innovativa lösningar som möter de behov och krav inom industrisektorn.

Produkter: FSoE Slave & FSoE Master

För mer information om den SIL3-certifierade FSoE stacken och andra RT-Labs produkter vänligen kontakta RT-Labs.

Safety over EtherCAT® är ett registrerat varumärke och patenterad teknik licensierad av Beckhoff Automation GmbH Tyskland.

Marcus Ekerhult
CMO
0702907879
marcus.ekerhult@rt-labs.com

RT-Labs är en utvecklingspartner för industriella styrsystem. Våra kunder väljer att jobba med oss för att vårt erbjudande effektiviserar deras produktutveckling och nya produkter kan lanseras snabbare, billigare och med bättre kvalitet.

Taggar:

Exit mobile version