S-krav: Kalla till krismöte för att rädda Stockholms resursskolor

| 26 november, 2021 | 0 kommentarer

Flera resursskolor i Stockholm kan komma att stängas. Det är skolföretaget Utbildningspedagogerna som i ett pressmeddelande meddelat att de avvecklar sina resursskolors grundskoleverksamhet. Anledningen är att Stockholms stad sedan 2019 underfinansierat resursskolorna. De skolor som ska avvecklas är Lunaskolan Södra i Kärrtorp och Lunaskolan i Bromma. Resursskoledelen vid Svedenskolan Bergshamra i Solna ska successivt fasas ut. Cirka 200 elever påverkas av beskedet. Socialdemokraterna i Stockholm kräver att den politiska majoriteten agerar för att resursskolorna ska kunna vara kvar.  

– Den moderatledda majoriteten har misslyckats med att trygga resursskolorna. Nu måste stadens politiska ledning visa att man inser allvaret i situationen och kalla utbildningsnämnden till krismöte, jag är beredd att tillsammans med majoriteten jobba för att få till en lösning. Avvecklas skolorna drabbas ett stort antal elever och deras familjer, det är oacceptabelt. Det säger Kadir Kasirga (S), oppositionsborgarråd i en kommentar.

– Det första den här majoriteten gjorde när de tillträtt var att driva igenom en skolbudget som i praktiken innebar nedskärningar. Elever i störst behov av stöd är de som drabbats hårdast, det här är ytterligare ett exempel på det.  Stockholm kan bättre än så här, alla elever har rätt till en bra skolgång. Säger Kadir Kasirga.

Socialdemokraterna i Stockholms krav:

• Majoriteten måste möta familjerna som drabbas av nedläggningarna

• Staden måste kalla till ett krismöte för att hantera den allvarliga utvecklingen

• Nya riktlinjer för bedömningen av tilläggsbelopp ska tas fram

• En plan för utbyggnad av stadens särskilda undervisningsgrupper ska tas fram

Utvecklingspedagogiks pressmeddelande finns att läsa här:

https://www.up.se/nyheter/kommunernas-underfinansiering-drabbar-elevers-skolgang-resursskolor-tvingas-till-avveckling/

Presskontakt: Tomas Gustavsson, [email protected], 076-122 91 99

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *