Tanalys

Savills rådgivare åt Folksam* i uthyrningen av attraktivt kontor på Kungsgatan 18

Savills har varit rådgivare åt Folksam i uthyrningen av 877 kvm kontorsyta på Kungsgatan 18 i Stockholm till techbolaget Sitoo.

Jessica Gräsberg, Head of Agency, Savills Sweden, som var rådgivare i affären, kommenterar: ”En otrolig ynnest att återigen få Folksams förtroende att arbeta med denna fantastiska yta som för 5 år sedan ombildades från nattklubb till kontor. En helt fantastisk lokal som jag är övertygad om att Sitoo kommer trivas riktigt bra i.”

Lokal i toppskick på attraktiv adress i Stockholm CBD

Lokalen i Folksamgruppens fastighet Kåkenhusen 37 på Kungsgatan i Stockholm huserade tidigare den välbesökta nattklubben Ambassadör. 2019 färdigställdes lokalen till toppmodern kontorsyta med generös takhöjd, grafisk ljussättning, ståldetaljer och råa ytmaterial med inspiration från det urbana landskapet kring adressen – ett koncept framtaget av Studio Stockholm. ”Våra kunder är globala retailers inom fashion och lifestyle och det känns därför klockrent att sitta på Stockholms ”High Street”. Vi kände direkt att lokalen andas rätt attityd och vi ser fram emot inflyttning.” säger Jens Levin, VD på Sitoo.

Hållbar renovering lönar sig i längden

Kungsgatan 18 är ett projekt där man med genomtänkta satsningar gör en lokal hållbar över tid och attraktiv för många företag att hyra. Resultatet blir en friktionsfri process och en inflytt utan hyresgästanpassningar. ”Folksam har många fantastiska lokaler i sitt bestånd men just den här kontorslokalen är något utöver det vanliga – smakfullt renoverad och i ett svårslaget läge. Riktigt roligt att se bevis på att bra koncept håller över flera hyresperioder.” avslutar Jessica Gräsberg.

*Ägare av fastigheten är KPA Pension, en del av Folksamgruppen.

Jessica Gräsberg, Head of Agency
Tel: +46 70 600 02 80
jessica.grasberg@savills.se

Om Savills
Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 40 000 anställda och över 700 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, corporate finance, värdering, analys och due diligence, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt bygg- och projektledning. Läs mer på savills.se

Exit mobile version