Scandinavian ChemoTechs TSE teknologi ger hopp till hästar som lider av sarkoider

| 26 maj, 2022 | 0 kommentarer

Idag öppnade ESVONC kongressen i Syrakusa, Italien. I en poster som presenteras vid kongressen presenteras behandlingen av en häst där resultatet beskrivs som enastående.

Författare till denna poster är Veterinär Majbritt M E Larsen, Specialist i hundens och kattens sjukdomar, ansvarig för onkologi vid Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg.

 

Titeln på Postern är: ”Behandling av hästsarkoider med intratumoralt bleomycin i kombination med tumörspecifik elektroporation – TSE™” och beskriver det enastående resultatet från behandlingen av en 15-årig häst med 9 sarkoider. Hästen behandlades en gång och är nu fullt återställd.

 

Operation av sarkoider ger ofta bara en kortsiktig lösning då sarkoiderna vanligtvis återkommer och kan även spridas till nya platser. Sarkoider är hudtumörer som är lokalt invasiva men som inte sprids till andra organ, de är fibrosarkom och står för 40 procent av all cancer hos häst.

 

”Fullständig remission uppnåddes i 9/9 sarkoider inom den nuvarande observationsperioden på 30 veckor. Toxiciteten var begränsad, med två lesioner som uppvisade grad 3 toxicitet och sju lesioner som uppvisar grad 1-2 toxicitet.” Skriver Veterinär Majbritt M E Larsen i postern.

 

”Vi är mycket nöjda med detta resultat som ger många hästägare en effektiv och enkel behandling av en sjukdom som är känd för att vara svår att behandla.” Säger Elin Wallin Produktspecialist på Vetiqure AB

Den fullständiga postern kommer att publiceras på Scandinavian ChemoTechs respektive Vetiqures webbplatser direkt efter kongressen.

För mer information vänligen kontakta: Mohan Frick, VD

Tele: +46 (0)10-218 93 00
Mail: [email protected]

Certified Adviser: Erik Penser Bank, Tel: +46 8 463 80 00E-mail: [email protected]

Scandinavian ChemoTech AB (publ)
ChemoTech är ett svenskt medicinteknikföretag med säte i Lund som utvecklat en patenterad teknologiplattform för att ge cancerpatienter tillgång till ett nytt behandlingsalternativ, Tumörspecifik Elektroporation (TSE™), som kan användas för behandling av både människor och djur. Det finns ett stort antal cancerpatienter vars tumörer av olika skäl inte kan behandlas med konventionella metoder men där TSE kan vara en lösning. Därför utvärderar bolaget kontinuerligt nya möjligheter och applikationsområden för teknologin. ChemoTechs aktier (CMOTEC B) är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. Läs mer på: www.chemotech.se.
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.