Connect with us

Marknadsnyheter

SCANDINOVA FÖRVÄRVAR SCANDITRONIX OCH STÄRKER KUNDERBJUDANDET

Published

on

Uppsala, 18 november 2022. ScandiNova Systems AB, världsledande inom utveckling och produktion av pulsade högspänningsaggregat, har förvärvat Scanditronix Magnet AB. Scanditronix utvecklar och tillverkar magneter och spolar för användning inom medicinteknik, forskning och olika industriella tillämpningsområden. Bolaget har 30 anställda och är beläget utanför Växjö.

”Jag är mycket glad över att välkomna Scanditronix till ScandiNova. Jag är övertygad om att detta är bra för båda bolagen och för våra kunder. Med förvärvet säkrar vi kritiska komponenter för våra modulatorer, breddar vårt erbjudande och stärker vår kompetens för att möta framtida mål”, säger ScandiNova’s vd Niklas Edling.

”Att vara en del av ScandiNova är en ”perfect match” för vårt företag och kommer att stärka vårt kunderbjudande. Jag är mycket glad för detta viktiga steg i den framtida utvecklingen av vårt företag”, säger Scanditronix VD Mikael Vieweg.

Scanditronix produkter kommer dels att ingå som komponenter i ScandiNova’s befintliga system, dels att stärka ScandiNova’s erbjudande till kunderna. Förvärvet är ScandiNova’s senaste steg för att bredda sitt erbjudande och kompetens inom pulsade kraft- och RF-system. Som ett resultat av detta förväntar sig företaget att bättre kunna möta den ökade efterfrågan från kunderna på integrerade system och helhetslösningar. Företagen riktar sig till stor del till samma marknadssegment där många kunder kommer att dra nytta av det stärkta erbjudandet.

Förutom breddat produktutbud kommer förvärvet av Scanditronix att tillföra expertis inom områden som design och utveckling samt utökad produktionskapacitet.

ScandiNova befinner sig i en stark tillväxtfas och har ökat sin personalstyrka med drygt 20 personer senaste året. Genom förvärvet har bolaget nu 155 anställda och planerar för fortsatt expansion.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Sundström, Kommunikationschef, ScandiNova Systems AB, +46 70395 33 95, [email protected].

Om Scanditronix Magnet

Scanditronix fokuserar på design och produktion av magneter för acceleratorer och relaterade tillämpningar på en global marknad. Företagets mer än 30 års erfarenhet och professionella tekniska kunnande gör det till en lämplig partner för kunder inom forskning, industri och medicinteknik. Scanditronix är beläget i Vislanda i södra Sverige och har 30 anställda.

Om ScandiNova Systems

Tack vare sin banbrytande teknologi är ScandiNova världsledande inom utveckling och produktion av pulsade kraftsystem med höga effektnivåer för användning inom medicinteknik, forskning och industriella tillämpningar. Företagets produktsortiment omfattar pulsmodulatorer, generatorer, nyckelfärdiga RF (Radio Frequency) -system, E-gun modulatorer och generatorer för pulsade elektriska fält, alla baserade på halvledarteknik.

Mer än 95 % av produktionen exporteras till kunder i över 45 länder, främst i Europa, Asien och Nordamerika. ScandiNova grundades 2001 av personer med lång kommersiell och teknisk erfarenhet av applikationer inom pulsade kraftsystem. Företaget, som har sitt huvudkontor i Uppsala, Sverige, har 155 anställda och försäljningsrepresentanter i nyckelregioner runt om i världen.

www.scandinovasystems.com

 

 

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Inbjudan till Ferronordics investerarpresentation 17 februari 2023

Published

on

By

Ferronordics bokslutskommuniké 2022 kommer att publiceras den 17 februari 2023 kl. 07:30 CET. En presentation av rapporten hålls samma dag kl. 10:00 CET.

Ferronordics bokslutskommuniké 2022 kommer att publiceras den 17 februari 2023 kl. 07:30 CET och finnas tillgänglig på www.ferronordic.com. Ferronordic bjuder in investerare, analytiker och media till en presentation där Lars Corneliusson, VD, och Erik Danemar, Finanschef, kommenterar rapporten. Presentationen kommer att hållas den 17 februari 2023 kl. 10:00 CET och kan följas via telefonkonferens eller audiocast.

 

Presentationen hålls på engelska och följs av en frågestund. Frågor kan ställas via telefonkonferensen eller i skriftlig form genom audiocasten. Ingen förregistrering krävs.

 

För att delta på telefon, vänligen ring in senast fem minuter före utsatt tid.

 

Telefonnummer:    

 

          Sverige:  +46 8 505 163 86 PIN: 9590032#

          Storbritannien:  +44 20 319 84884  PIN: 9590032# 

          USA:  +1 412 317 6300  PIN: 9590032#

 

 

Presentationen kan även följas direkt på: https://ir.financialhearings.com/ferronordic-q4-2022

 

Efteråt kommer en inspelning av presentationen vara tillgänglig på samma sida.

 

 

 

——————————————————-

 

Om Ferronordic

Ferronordic är ett service- och försäljningsföretag inom områdena anläggningsmaskiner och lastbilar. Företaget är återförsäljare för Volvo Trucks, Renault Trucks och Sandviks mobila kross- och sorteringsverk i Tyskland, samt återförsäljare för Volvo Construction Equipment, Sandviks mobila kross- och sorteringsverk samt Mecalac i Kazakstan. Ferronordic påbörjade sin verksamhet 2010 och har för närvarande 28 anläggningar och ca 450 anställda. Ferronordics vision är att vara det ledande service- och försäljningsföretaget på sina marknader. Aktierna i Ferronordic AB (publ) är noterade på Nasdaq Stockholm. www.ferronordic.com

Kontakt

För investerare, analytiker och media:

Erik Danemar, Finanschef och Chef för investerarrelationer

+46 73 660 72 31

[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till presentation av Fractal Gaming Groups rapport för fjärde kvartalet 2022

Published

on

By

Fractal Gaming Group AB offentliggör sin rapport for fjärde kvartalet och helåret 2022, torsdagen den 9 februari 2023 klockan 08.00 (CET).

Med anledning av rapporten anordnas en telefon och web-konferens för investerare, analytiker och media samma dag klockan 10.00 (CET). CEO, Hannes Wallin samt CFO, Karin Ingemarson kommer att presentera och kommentera rapporten och konferensen avslutas med en frågestund.

Länk till webbkonferensen:
https://ir.financialhearings.com/fractal-gaming-group-q4-2022

Anmälan till telefonkonferensen
https://conference.financialhearings.com/teleconference/?id=5009079

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Alexander Ernryd, CMO, Fractal Gaming Group
E-post: [email protected]

Om Fractal
Fractal är ett ledande varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Bolaget grundades år 2010 och dess produkter säljs idag på fler än 50 marknader världen över. Fractal är marknadsledande inom datorchassin i flera geografiska marknader, till exempel i Japan och i Norden, och innehar en topp tre-position globalt.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till presentation av G5 Entertainments bokslutskommuniké 2022

Published

on

By

G5 Entertainment, en av Europas ledande utvecklare och utgivare av mobilspel, publicerar sin finansiella rapport för fjärde kvartalet och helåret 2022 torsdagen den 9 februari 2023 klockan 07.00 (CET).

Klockan 08.00 (CET) samma dag håller bolagets vd Vlad Suglobov, tillsammans med CFO Stefan Wikstrand, en presentation för investerare, analytiker och media. Efter presentationen följer en frågesession.

För att delta i den direktsända webbcasten, använd: https://g5e.zoom.us/j/87851163773

För att delta i telefonkonferensen, använd följande telefonnummer:
Sverige: +46 (0) 8 5016 3827
Storbritannien: +44 (0) 208 080 6592
USA: +1 301 715 8592
Webinar ID: 867 0258 1152

Internationella telefonnummer för Zoom, se: https://g5e.zoom.us/u/kd60BmfQpy

Efter sändningen kommer presentationen att finnas tillgänglig på bolagets hemsida: https://corporate.g5e.com

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:
Vlad Suglobov, VD, 
[email protected]
Stefan Wikstrand, CFO, +46 76 00 11 115

Om G5 Entertainment
G5 Entertainment AB utvecklar och förlägger högkvalitativa free-to-play spel för smartphones, tablets och datorer som är familjevänliga, lätta att lära, och riktar sig till en bred publik av erfarna spelare. Koncernen publicerar sina spel genom G5 Store, Apple App Store, Google Play, Amazon Appstore och Microsoft Store. G5: s spelportfölj inkluderar ett antal populära titlar som Jewels of Rome®, Sherlock: Hidden Match-3 Cases, Jewels of the Wild West®, Hidden City®, Mahjong Journey®, The Secret Society® och Wordplay: Search Word Puzzle™.

G5 Entertainment är, genom moderbolaget G5 Entertainment AB, noterat på Nasdaq Stockholms mid-cap segment med handelssymbolen G5EN.ST. Under sex år i rad har G5 Entertainment rankats av Deloitte som ett av de 50 snabbast växande techbolagen i Sverige.

Mer information om G5 Entertainment finns på: https://corporate.g5e.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.