Tanalys

Smaker från Manhattan och Italien – Little Italy by Pontus Frithiof öppnar på Arlanda

Pontus Frithiof öppnar nu sin nya restaurang, Little Italy by Pontus Frithiof, på Arlanda Terminal 5, där gästerna bjuds på en smakresa där Manhattan möter Italien. Menyn är en kreativ mix av New Yorks och Italiens bästa smaker, med vällagad, casual fast food som passar för alla dagens måltider – perfekt för hela familjen och lätt att ta med på språng.

Nu öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof återigen en ny restaurang på Arlanda tillsammans med Nordrest. Little Italy by Pontus Frithiof – ett efterlängtat casual dining concept för hela dagen – från frukost till middag, snabb lunch eller fika. Matmenyn är tydligt indelad i Pizza, Sandwiches, Burgers & Pasta. Servisen är snabb och maten hämtas direkt hos kocken. Vill man inte äta på plats går det bra att beställa som take away. Till maten serveras kaffe, juicer, smoothies, italienskt öl och vin.

 Vi har skapat en meny som tilltalar många och innehåller både italienska klassiker och rätter med en twist från New York. Du kan välja mellan säkra kort som pasta carbonara, pizza salame eller en klassisk NYC Burger. Signaturrätter som ravioli ”Osso Buco style”, porchettaburgere och den välkända och numera trendiga italienska smörgåsen ”schiacciata” gör menyn unik mot övrigt utbud på Arlanda, säger Pontus Frithiof.

Restaurangen har öppet alla dagar från kl. 06.00 till 22.00 och rymmer 62 sittplatser samt 5 barplatser. Restaurangchef är Emma Berthas med erfarenhet från Görvälns slott, Teaterbaren och Sabis, köksmästare är Konstantinos Manousaridis som tidigare arbetat på restauranger som Grand Central. Inredningen, designad av Gaia Studio, kombinerar rubyrött och koboltblått med jordnära toner för att skapa en både inbjudande och trygg känsla. Material som terrazzogolv, röd marmor, läder och träpaneler ger restaurangen både värme och elegans.

Little Italy by Pontus Frithiof ligger på Arlanda Terminal 5, nya marknadsplatsen, 100 meter efter taxfree. Det är Pontus Frithiof och Nordrests andra gemensamma restaurang på Arlanda, efter La Girafe by Pontus Frithiof som öppnade tidigare i år.

Vi ser att Little Italy är ytterligare ett starkt och kvalitativt tillskott av fast food som behövs på Arlanda, säger Thomas Dahlstedt, vd och grundare av Nordrest.

Från den 19 november välkomnar Little Italy by Pontus Frithiof resenärer till en smakupplevelse med en italiensk Manhattan-twist mitt på Arlanda.

Heléne Airijoki
Presskontakt
073 385 03 19
helene.airijoki@spoilconcept.com

Pontus Group, grundat 1999 av Pontus Frithiof, har utvecklats till en dynamisk koncern med 12 framstående verksamheter. Bland de helägda enheterna finns hyllade La Tour Le Bar i DN-huset, samt Pontus Catering, Event & Arena, som erbjuder förstklassig mat och dryck på Nacka Strand Möten & Event och Fabriken, som öppnar i januari 2025. Pontus Group driver American Express två exklusiva lounger, Platinum och Centurion, på Stockholm-Arlanda terminal 5. Sedan 2015 har samarbetet med restauratören Thomas Dahlstedt och koncernen Nordrest utvecklats med La Girafe Arlanda och Little Italy by Pontus Frithiof, som öppnar på Arlanda Terminal 5 under 2024. Dessutom drivs Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm. 2025 lanseras La Girafe i Uppsala och i Stockholm City. Pontus Group fortsätter att sätta standarden för gastronomisk excellens och unika matupplevelser. 

Pontus Frithiof är kock, krögare och entreprenör. Han blev känd 1999 för Pontus in the Green House, som utsågs till Sveriges bästa restaurang. Han har under åren mottagit utmärkelser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj. Pontus har gett ut två kokböcker. http://pontusfrithiof.com

Taggar:

Exit mobile version