SpectraCures VD lämnar bolaget

| 18 juli, 2022 | 0 kommentarer

Johan Folkunger har idag meddelat styrelsen att han säger upp sig från sitt uppdrag som VD för SpectraCure.

Johan Folkunger lämnar SpectraCure som ett resultat av att han har blivit erbjuden, och tackat ja, till ett nytt uppdrag som VD i ett annat bolag. Johan Folkunger har en uppsägningstid på sex månader och kommer att jobba kvar under denna tid, som överenskommet med styrelsen. Arbetet med att söka ny VD påbörjas omedelbart.

”Johan har gjort ett mycket bra jobb under sin tid som VD i bolaget och det är synd att han lämnar oss. Vi har en fortsatt god relation och jag känner mig trygg med att han kommer att fortsätta att bidra till bolaget, under den tid han har kvar. Jag vill också gratulera Johan till hans nya utmaningar” säger Jörgen Wennberg, ordförande i SpectraCure AB.

Denna information är sådan som SpectraCure är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-07-18 19:10 CET.

För ytterligare information:
Jörgen Wennberg, styrelseordförande SpectraCure AB
[email protected]

SpectraCure utvecklar ett behandlingssystem för eliminering av inre solida cancertumörer. Vi fokuserar initialt på återfallscancer i prostata, med en förhoppning att i framtiden även kunna behandla andra cancerformer som primär prostatacancer, cancer i bröst, bukspottkörtel, och huvud- och halsregionen. Metoden bygger på ett egenutvecklat och patenterat behandlingssystem bestående av hårdvara, en laserenhet, som utför PDT-behandling och behandlar själva prostatan i kombination med mjukvara, den patenterade dosplaneringsplattform IDOSE®. Metoden gör det möjligt att styra laserljusdosen så att tumören exponeras för en optimal dos för att uppnå tillräcklig behandlingseffekt. Behandlingssystemet har potential att göra interstitiell PDT-behandling noggrann, exakt och säker för varje patient. Målet är att patienten förutom att bli fri från tumören ska kunna bibehålla sin livskvalitet, med begränsade biverkningar. Vi genomför kliniska studier som ett viktigt led i den fortsatta utvecklingen av bolagets behandlingssystem.

Bolaget är noterat i Premier-segmentet på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Adviser, [email protected], tel +468-503 00 050, och handlas med kortnamn SPEC.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.