Stadsnät i Skåne uppgraderar med 10Gbit/s

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

Waystream har fått en order på 10Gbit/s switchar. Med hjälp av Waystreams nya ASR8000 switch planerar ett stadsnät i Skåne installera 9 600 kundportar  som klarar upp till 10Gbit/s hastighet. Stadsnätet blir därmed ett av Sverige snabbaste stadsnät.

Totalt kommer 200 stycken ASR8048 ha levererats till stadsnätsoperatören i andra kvartalet 2020. Switcharna från Waystream kommer användas för fortsatt uppgradering och utbyggnad av stadsnätet som drivs i kommunal regi.

Bandbreddsbehovet på den svenska marknaden fortsätter öka, liksom kraven på tillgänglighet i en allt mer uppkopplad vardag. Med Waystreams ASR8000 kan moderna stadsnät tillgodose marknadens behov och möjliggöra hastigheter på upp till 10Gbit/s per ansluten användare.

”Intresset för vår nya generation switchar är stort. Den senaste tidens händelseutveckling med Corona-viruset visar på styrkan och fördelarna med en snabb fiberinfrastruktur för att hålla samhället igång när människor tvingas begränsa sin vardag. När distansarbete, distansutbildning och användning av tjänster i molnet ökar gäller det att operatörerna bygger snabba nät. Det är just detta ASR8000 är gjord för”, säger Fredrik Nyman, produktchef på Waystream.

ASR8000 är Waystreams nya flaggskeppsprodukt. ASR8000 levereras som en 24 eller 48-portars switch/router.

Susanne Torrbacka
tf VD
+46 (0) 70 553 20 20
[email protected]

Waystream utvecklar nätverksprodukter för kommunikation över fiber som är tillförlitliga, enkla att drifta och som levererar fantastiska tjänster. Detta gör det möjligt för våra kunder att bygga näten snabbare, mer robusta och med bättre avkastning och mer nöjda användare. Waystream grundades 2001 med visionen att främja ett globalt kommunikationsnät som kopplar samman människor, därför att kommunikation skapar utveckling och innovation som gör världen bättre.

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Advisor är FNCA Sweden AB. [email protected], +46(0)8-528 00 399 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *