Svenska storbolag kraftsamlar för att hitta sjuksköterskor till vården

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Covid-19 fortsätter att öka i Sverige liksom i många andra länder. Nu går svenska storbolag återigen in för att försöka hitta personal för att bistå en pressad sjukvård.

Det är flera storbolag i näringslivet som sluter upp och erbjuder medarbetare med sjukvårdserfarenhet betald tjänstledighet för att gå in i vården under en period. Bland bolagen finns AFA Försäkringar, Apoteket, Astra Zeneca, Danske Bank, Ericsson, Feelgood, Folksam, Investor, LIF, Länsförsäkringar, SAAB, SAS, Scania, SEB, SKF, Tre, Vattenfall och Volvo Group.

Initiativet kommer från Beredskapslyftet, som under snart två år underlättat för sjukvården genom att mobilisera tillgängliga resurser från näringslivet, bland annat ett liknande projekt för ett år sedan. 

Björn Persson, överläkare och verksamhetschef för intensivvården på Karolinska Universitetssjukhuset.
– Karolinskas intensivvård har gjort en enorm insats under pandemins tidigare faser. Nu står vi tyvärr återigen inför en period med hög belastning inom IVA, därför är vi mycket tacksamma över den hjälp som vi får av Beredskapslyftet och övriga delar av samhället. Det betyder mycket för oss. 

Fredrik Hillelson är VD på Novare och medgrundare Beredskapslyftet.
– Det viktiga, förutom den faktiska avlastningen, är att de som utgjort den yttersta fronten mot coronaviruset i vården känner att de inte är ensamma. När vi i näringslivet kan hjälpa till så ska vi också göra det. 

Beredskapslyftets initiativ sker till en början i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen men kan komma att utökas till andra regioner om behov uppstår. 

För mer information
Beredskapslyftet: David Löfvendahl, kommunikationschef, 076-114 56 01

Karolinska Universitetssjukhuset: Dag Rosander,tf presschef, 072-4570765

Om Beredskapslyftet
Beredskapslyftet startade i mars 2020 av Novare tillsammans med Wallenbergstiftelserna och Sophiahemmet Högskola. Beredskapslyftet mobiliserade tillfälligt tillgängliga personalresurser för att stödja svenska arbetsplatser inom vård, skola och omsorg som var starkt pressade under coronakrisen eller i behov av akut hjälp. Idag är Beredskapslyftet en ideell förening.
www.beredskapslyftet.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.