TERRANET GENOMFÖR BESPARINGAR OCH OMORGANISATION PGA COVID-19

| 29 mars, 2020 | 0 kommentarer

I den uppkomna Coronapandemin korttidspermitterar Terranet flertalet av de anställda med innebörd att personalen from den 1 april 2020 jobbar endast 40%  Med detta och ytterligare justeringar räknar bolaget med en kortsiktig besparingseffekt på minst 30 %.

I samband med detta genomförs också en organisationsförändring där Christian Larsson går in i rollen som SVP Product Management och Dirk Smits som CTO. Med dessa två befordringar tar Terranet ett stort kliv att kvalificera sig ytterligare som underleverantör till bilindustrin som systemintegratör av tredimensionell bildanalys för avancerat förarstöd och mjukvara för självkörande bilar. 

Dirk Smits är uppfinnaren av Voxelflowteknologin och med sina 30 patent en självskriven CTO för bolaget. Christian Larssons omvittnat djupa och breda produktkompetens och internationella erfarenhet inom autonoma fordon och avancerat förarstöd är helt oöverträffad inom global bilindustri. Med dessa två rekryteringar stärker Terranet också det operativa och strategiska samarbetet med AFRY (tidigare ÅF) samt integrationen av och samgåendet med Dirk Smits. Inte minst är det en upprustning i det gemensamma projekt som nyligen inletts med Daimler-Mercedes Benz i Stuttgart för att ta fram en proof-of-concept inför nästa Startup Autobahn Expo senare i Q3 och därvid att ha en beredskap att accelerera projektet när Daimler väl släpper på sina restriktioner i Tyskland i spåren av Covid-19. Omorganisationen och kompetenshöjningen med branschexpertis har även en viktig betydelse för övriga strategiska initiativ. Framförallt har den bäring på fas två i den stora upphandling med den amerikanska mediakoncern som offereras senare i sommar för vilken förfrågan Terranet har exklusivt fått uppdraget att dimensionera specifikationen att konstruera ett nytt aktivt säkerhetssystem för åkattraktionerna på kundens alla globala nöjesparker. Dels även avseende kundleveransprojektet med Haldex och det gemensamma Vinnovakonsortiet med Volvo Cars och LTH inom 5G-positionering som ingicks för ett år sedan. 

Genom organisationsförändringen får Andrew Jue en ny roll som SVP Strategic Licensing & Sourcing med fokus på försäljning och teknologitransfer samt Christina Björnström som Executive Vice President med fokus på finansiering.  Genom dessa ingrepp och omfattande åtgärder tar vi liksom övrigt näringsliv vårt ansvar för bolaget i en extraordinär och force-majeureliknande situation. Samtidigt tydliggörs roller och vi vässar bolagets förmåga i en mer slimmad miljö, konstaterar Terranets VD Pär-Olof Johannesson.

För mer information kontakta:

Pär-Olof Johannesson, VD
[email protected]

+ 46 70 332 32 62

OM TERRANET

TerraNet har ett strategiskt fokus inom aktiv säkerhet och utvecklar mjukvara för radiobaserade lösningar, samt tredimensionell bildanalys för avancerat förarstöd och självkörande fordon (ADAS och AV). TerraNet har sitt huvudkontor i Lund, Sverige med etablerade sälj- och marknadsagenter i USA och Tyskland. TerraNet Holding AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market.

www.terranet.se

Utsedd Certified Adviser till TerraNet Holding AB (publ) är FNCA Sweden AB, 08-528 00 399, [email protected].

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *