Connect with us

Marknadsnyheter

Tidiga tecken på ångest hos barn uppdagas i ny studie

Published

on

Ångestsjukdomar hos barn och ungdomar är vanligt och kan vara en föregångare till liknande problem i vuxen ålder. Stress, både hemma och i skolan, samt påverkan från yttre faktorer som COVID-19 och klimatförändringar kan öka risken. Vissa barn kan vara mer benägna att utveckla ångest redan från tidig ålder. En ny forskningsstudie vid Boston Children’s Hospital visar nu på möjligheten att upptäcka sådana sårbarheter innan ångest blir tydlig på klinisk nivå.

I en banbrytande pilotstudie publicerad i Frontiers in Psychiatry har Michelle Bosquet Enlow, PhD, en klinisk psykolog vid avdelningen för psykiatri och beteendevetenskap vid Boston Children’s Hospital identifierat tydliga markörer för ångest i elektroencefalografi (EEG) även hos mycket unga barn.

Studien inkluderade 150 barn som var inkluderades från spädbarnsåldern. Vid 5 års ålder genomfördes en intervju med barnets mamma för att utvärdera barnets tidigare psykiatriska historia. Barnen genomgick EEG-inspelningar vid flera tidpunkter under sin uppväxt, inklusive spädbarnsåldern samt vid 3, 5 och 7 års ålder.

Forskarna fann att EEG-signaler vid 7 års ålder mest effektivt skiljde barn med ångestsjukdomar från friska kontroller. Det fanns även tecken på dessa signaler redan vid 3 och 5 års ålder. Genom att analysera EEG-data från flera tidpunkter, inte enbart vid 7 års ålder, kunde forskarna göra mer exakta förutsägelser.

Studien inkluderade också en titt på EEG-mönster hos barn med andra typer av diagnoser, såsom ADHD eller trotssyndrom. Dessa mönster var distinkta och kunde redan upptäckas vid 3 och 5 års ålder, särskilt med flera inspelningar över tid.

Framöver planerar forskarna att följa barnen fram till 13 års ålder, eftersom tonåren är en period med ökad risk för ångestutveckling. De hoppas också kunna:

Identifiera EEG-mönster som är specifika för olika underkategorier av ångest, som social ångest, generaliserad ångest, fobier och separationångest, vilket kan ge ännu mer individuell precision.

Studera EEG-avläsningar under exponering för ångestutlösande stimuli, vilket kan bidra till ännu tidigare upptäckt av ångest.

Utforska hur man kan kombinera EEG-resultat med andra faktorer som beteendedata, moderns ångest/depression och miljömässiga påverkansfaktorer för att mer tillförlitligt förutsäga risken för psykisk ohälsa hos barn i ett så tidigt skede som möjligt.

När det kommer till interventioner är målet att utforma behandlingsstrategier som är skräddarsydda för varje barns biologi och miljö. Detta kan öppna dörren för mer effektiv behandling och förebyggande åtgärder för ångest hos barn.

Relaterade länkar

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.