United Camping-koncernen når över 50 procents ägande i Grönklittsgruppen AB (publ)

| 26 mars, 2021 | 0 kommentarer

Den 10 mars offentliggjordes att United Camping-koncernen, Skandinaviens största campingkedja, ingått avtal om förvärv av 39,7 procent av aktierna i Grönklittsgruppen AB (publ). Koncernen har sedan dess ingått ytterligare avtal om köp av aktier och når med det över 50 procent av ägandet i bolaget.

United Camping-koncernen bedriver campingverksamhet under varumärket First Camp och har idag 45 destinationer i Sverige och Danmark. Grönklittsgruppen driver en skiing & outdoor-del genom skidanläggningarna i Orsa-Grönklitt och Tänndalen samt Orsa rovdjurspark, och har även nio campingar i Sverige. Tillsammans omsatte First Camp och Grönklittsgruppen drygt 750 miljoner kronor 2020.

Att vi nu ökar vårt ägande i Grönklittsgruppen till över 50 procent ger oss ännu större möjligheter att tillsammans med bolagets ledning, styrelse, övriga ägare och intressenter att arbeta med att utveckla hela Grönklittsgruppen. Vi ser fram emot en fortsatt god dialog om hur det kan göras på bästa sätt”, säger Karl Svozilik, styrelseordförande i United Camping-koncernen.

Johan Söör, koncern-VD, tillägger:

Det känns väldigt roligt med det positiva gensvar vi fått efter offentliggörandet den 10 mars att United Camping-koncernen kommer in som ägare i Grönklittsgruppen. Vår uttalade strategi är att satsa på och stärka de verksamheter vi förvärvar och vi ser att det finns mycket utvecklingspotential både i bolagets skiing & outdoor- och camping-ben”.

Samtliga aktietransaktioner är villkorade av Konkurrensverkets godkännande, vilket väntas erhållas under april 2021. Aktieförvärven görs genom United Camping Bidco AB, ett helägt dotterbolag till koncernens moderbolag United Camping Holding AB.

För ytterligare information, kontakta:

Johan Söör
VD United Camping-koncernen och First Camp

[email protected]

Om First Camp  

First Camp är Skandinaviens största och ledande koncern inom camping. Verksamheten bedrivs idag på över 40 destinationer från Luleå i norr till danska Frigård i söder.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *