Valio lanserar nya somriga yoghurtsmaker

| 11 maj, 2022 | 0 kommentarer

Konsumenter efterfrågar variation och nya smaker inom yoghurt. Inför sommaren lanserar därför Valio två somriga yoghurtnyheter. Den populära yoghurtserien Vanilj™ får en ny härlig, frisk sommarsmak – passionsfrukt. Samtidigt lanseras även den uppskattade smaken Vattenmelon som laktosfri.  

En av Valios stora yoghurtnyheter är Vanilj™ passionsfrukt. En krämig vaniljyoghurt med smak av passionsfrukt.

– Det känns jätteroligt att få lansera en ny fräsch och frisk smak lagom till sommaren. Vanilj passionsfrukt är en unik smak i yoghurthyllan och kommer garanterat bli en ny favorit hos många yoghurtkonsumenter, säger produktchef Minja Olofsson på Valio.

– Vattenmelon, är årets nya smak inom Valios laktosfria yoghurtsortiment. En mycket uppskattad yoghurtsmak som vi nu tar in i den laktosfria hyllan. Frisk, läskande vattenmelon smakar svalkande gott, säger produktchef Linda Munkhammar.

Produktinformation:
Nyheterna kommer att finnas från vecka 19 i dagligvaruhandeln. Rekommenderat konsumentpris för Laktosfri yoghurt vattenmelon, 1000 g är 24,90 kr och för Vanilj™ passionsfrukt 1000 g är 20,90 kr.

För mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei
Mail: [email protected]
Mobil: 073358 26 65

Anette Björnlund, media och kommunikationschef, Valio Sverige AB
Mail: [email protected]
Telefon: 0703 033 561

Om Valio
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserades de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt, dryck, alternativ till matlagning och ost under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 1 381 MSEK under 2021. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden.Läs mer påwww.valio.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.