Tanalys

Världsledande klädproducent tar in svenska Coloreels teknik för brodyr

Det amerikanska unicornföretaget Printful, som producerar kläder on-demand, väljer Coloreels unika brodyrteknik för att bredda sitt erbjudande.

Brodyr har alltid haft begränsningar gällande färgutbud, eftersom en maskin endast kan rymma ett litet antal trådar och varje tråd har sin bestämda färg. Till exempel är den röda tråden bara en sorts röd, utan ljusare eller mörkare färgvariationer. Detta har gjort det svårt att använda brodyr för design som innehåller ett stort urval av färger och gradienter.

Coloreel är ett svenskt företag som har tagit fram en produkt för direktfärgning av tråd. Företagets teknik gör det möjligt att använda en enda vit tråd för att skapa komplicerade mönster med tusentals färger, samtidigt som både kvalitet och effektivitet förbättras. Tekniken eliminerar också avloppsvatten under infärgningen, vilket ger en mer hållbar produktion.

Printful är ett av de första företagen inom print-on-demand för kläder som nu tar in den nya tekniken från Coloreel – och därmed får ett helt digitalt arbetsflöde för brodyr.

Printfuls nya obegränsade brodyrteknik ger kunderna nya möjligheter att experimentera och omvandla sina kreativa idéer till produkter. På Printful lägger vi stor vikt vid innovation då vi strävar efter att erbjuda de bästa lösningarna och tjänsterna för våra kunder. Jag tror att den här nya funktionen kommer att förändra branschen och ge återförsäljare möjlighet att sälja produkter med komplicerad brodyr eller logotyper som perfekt matchar deras varumärke”, säger Elina Kruze, chef för ny produktutveckling och merchandising på Printful.

Det är otroligt roligt att en så pass tung aktör inom klädproduktion väljer att satsa på Coloreels teknik. Genom vår integrerade digitala lösning för effektiv produktion av broderier on-demand erbjuder vi Printful-kunder ytterligare affärs- och värdeskapande möjligheter. Det gör det möjligt för både återförsäljare och varumärken att växa”, kommenterar Torbjörn Bäck, VD för Coloreel.

För närvarande är Coloreels teknik i testfas hos Printful, vilket innebär att det är endast tillgängligt för ett mindre antal Printful-kunder. Företaget planerar dock att gradvis implementera tekniken under de kommande månaderna.

För mer information om Coloreel följ nedan länkar eller kontakta:

Torbjörn Bäck, VD Coloreel
torbjorn.back@coloreel.com
0761-109177

 www.coloreel.comLinkedInInstagramFacebookYoutube

Om Coloreel
Coloreel är ett svenskt varumärke inom textilinnovation som har tagit fram en banbrytande teknik för broderi som möjliggör färgning av textiltråd av hög kvalitet på begäran, vilket öppnar upp en värld av potential.

Bolaget använder sin teknik för att både bevara broderiets hantverk och ta broderiet till nästa nivå. Den unika lösningen gör det möjligt att skapa komplicerade mönster, inklusive gradienter, texturer och andra spektakulära effekter. Att endast använda enbart en tråd och en nål innebär också att kvaliteten och effektiviteten förbättras avsevärt, vilket möjliggör omedelbar start och snabbare leverans. Kort sagt, Coloreel ökar möjligheter för kreativitet och förbättrar samtidigt kvalitet och effektivitet. I framtiden kan tekniken också användas för sömnad, stickning, vävning och mer.

Coloreel bidrar också till ökad hållbarhet eftersom tekniken leder till minskat avfall och hjälper därmed textilbranschen att förflytta sig mot en mer hållbar produktion. Genom att färga in tråden direkt bildas inget avloppsvatten, och därmed ingen vattenförorening. Och att använda en enda trådrulle och en nål betyder också minimerat trådavfall och minimerad mikrofiberförorening. Resultatet är broderi med full potential.

Om Printful

Printful är ett on-demand-tryckeri som hjälper människor att omvandla sina idéer till varumärken och produkter. Företaget tillverkar och levererar anpassade kläder, accessoarer och hem- och boendeartiklar för onlineföretag. Printful är det första unicornföretaget (värderat till över 1 miljard US dollar) med lettiska rötter och 2021 nådde företaget en intäktsmilstolpe på 289 miljoner US dollar. Sedan starten 2013 har Printful fått förtroende för att leverera över 50 miljoner artiklar och har utökats till ett team på +1 600 personer runt om i världen.

Taggar:

Exit mobile version