Connect with us

Marknadsnyheter

Vattenveckan för utveckling och innovation

Published

on

Vatten, både som resurs och som naturfenomen, är en av vår tids ödesfrågor. Hur ska vi få vattnet att räcka, få det att fördelas, få det att bli rättvist? Genom att plocka ner denna globala fråga lokalt, hoppas vi göra frågan konkret. Genom att samla företag, organisationer och myndigheter, hoppas vi att synergier uppstår som ger eko lokalt, nationellt och i förlängningen globalt.

I oktober kommer därför Krinova Incubator & Science Park, LRF Skåne och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad bjuda in till Vattenveckan. Veckan inleds med en inspirationsdag den 20 oktober och därefter en vecka för företag och organisationer, som har vattenfrågan på sin agenda, att gratis boka konferenslokal hos Krinova.

En stor global fråga, som hur vi i framtiden ska ha tillgång till vatten, kan bli övermäktig. Men genom att visa på lokala exempel och ta frågan närmare samhällets olika aktörer hoppas Vattenveckan bidra till att frågan ska bli mer konkret.

– Det finns många företag i vår del av Skåne som jobbar innovativt med olika lösningar på vattenfrågan. Deras goda exempel hoppas vi kunna lyfta under Vattenveckan och på så vis skapa ringar på vattnet och väcka nya idéer till liv, säger Niklas Larsson, vd på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Krinova har som uppgift att verka för utveckling och innovation i samhället.

– Vi vill samla olika aktörer med vattenfrågan som ett gemensamt intresse. Krinova jobbar för att vara spindeln i nätet där olika perspektiv möts, där utmaningar föder möjligheter och nya samarbeten skapar nya lösningar. Konstruktiva samarbeten som utmanar gränser leder oss in i en ljusare framtid, säger Christian Nyhlén, vd för Krinova Incubator & Science Park.

– Att klimatanpassa de gröna näringarna för både en torrare och blötare väderlek är en förutsättning för att vi ska kunna ha en livsmedelsproduktion och kunna arbeta efter den livsmedelsstrategi vi har, säger Hans Ramel, ordförande på LRF Skåne.

Kom och lyssna på intressanta föreläsningar och paneldiskussion med vattenfrågan i centrum – anmäl dig till inspirationsdagen här.

Under veckan kommer fotoutställningen “Erosion” finnas att se i Krinovas lokaler. Bakom utställningen står dokumentärfotograf Kristoffer Granath, vars bok med samma namn nominerades till Publiceringspriset 2022.

Jobbar du för en organisation eller myndighet eller driver du ett företag där vattnet har en viktig roll – passa på att boka gratis konferensutrymme hos Krinova veckan efter 20 oktober.

För pressförfrågningar kontakta:

Niklas Larsson, vd Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, niklas.larsson@lansforsakringar.se, 044-16 62 20 

Christian Nyhlén, vd Krinova Incubator & Science Park, christian@krinova.se, 0733-66 75 76

Hans Ramel, ordförande LRF Skåne, hans.ramel@lrf.se, 0708-41 57 54

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.