Wyld Networks ingår partnerskap och bildar globalt konsortium för utökad IoT-täckning

| 11 januari, 2022 | 0 kommentarer

Wyld Networks, virtuell satellitnätoperatör för tjänster inom Internet of Things (IoT), meddelar idag att företaget har ingått samarbete med Eutelsat Communications, Senet och TrakAssure. Tillsammans bildar parterna ett konsortium för att tillhandahålla integrerad och interoperabel IoT-anslutning genom LoRaWAN®-nätverk, både markbundna och satellitbaserade, till kunder över hela världen.

Konsortiet riktar sig initialt mot den globala leveranskedjan, inklusive hantering och spårning av containrar, som den första tillämpningen. Detta kommer att ske genom integrering av plattformar, innovativ sensor- och hårdvarudesign, samarbete kring leverans av tjänster samt konkurrenskraftig prissättning.

Samarbetet ska leverera så kallade ”end-to-end” nätverkstjänster som ger en ny nivå av synlighet i leveranskedjans verksamhet. Vidare ska konsortiet ta fram ytterligare lösningar utformade för att utöka användningen av uppkoppling via LoRaWAN® för andra applikationer som kan dra nytta av kombinationen av satelliter i låg omloppsbana och markbundna nätverksanslutningar.

TrakAssure och Wyld Networks samarbetar kring design och produktion av en ny sensoraktiverad enhet som ska användas i lösningar för leveranskedjan och spårning av olika tillgångar. Wyld designar och producerar hårdvarumodulen samt en unik firmware. Användning av standardiserade, LoRaWAN®-kompatibla mikrochips och komponenter ger fördelar i form av låga kostnader och kortare tid till marknaden.

Eutelsat kommer att tillhandahålla LoRaWAN®-täckning via satelliter i låg omloppsbana, medan Senet kommer att tillhandahålla markbunden nätverksanslutning via LoRaWAN®. Senet erbjuder för närvarande teknologi i över åttio länder och äger och driver det största allmänt tillgängliga markbundna LoRaWAN®-nätverket i USA.

Fokus för konsortiet, som kallas Multimodal IoT Infrastructure Consortium™ (MMIIC), ligger initialt på att formalisera och slutföra alla tekniska tester, pilotprojekt och kommersiell leverans av dess leveranskedjelösningar, vilka kommer att vara de första i sitt slag på marknaden.

Företagen planerar en lansering av kommersiella tjänster under andra halvan av 2022 med pilotprojekt som börjar i februari 2022.

”Bristen på prisvärd global trådlös uppkoppling håller tillbaka tillväxten av Internet of Things från att bidra med ytterligare 2–3 biljoner dollar i värde till global BNP under det kommande decenniet”, kommenterar Alastair Williamson, vd för Wyld Networks. ”Bildandet av detta konsortium är en del av vår strategi för att skapa prisvärd IoT-täckning var som helst i världen. Parallellt med detta initiativ kommer vi att fortsätta samarbeta med andra företag för att ytterligare stödja den kommersiella utrullningen av vår tjänst.”

För mer information, se det fullständiga pressmeddelande från Senet: https://www.senetco.com/about/news/senet-eutelsat-trakassure-and-wyld-networks-team-to-deliver-first-to-market-interoperable-terrestrial-and-satellite-lorawan-network-services/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Alastair Williamson, CEO Wyld Networks
E-post: [email protected] 
Tel: +44 7 824 997 689

Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa teknologilösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling globalt, vilket adresserar problemet för människor och företag gällande bristen på global nätverksuppkoppling. Lösningarna är främst inriktade på trådlös nätverksanslutning för IoT-produkter och människor.

Wyld Networks Ltd grundades i Cambridge, Storbritannien under 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.

Wyld Networks aktie (WYLD) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB (tel 08-5030 1550, e-post [email protected]).

Läs mer www.wyldnetworks.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.