Tanalys

Husqvarnas nya batteridrivna gräsröjare och trimmer – samma kraft som bensin

Husqvarna breddar sitt utbud av batteridrivna trimmers och gräsröjare för markägare och andra som också har höga krav på sina verktyg. De nya produkterna har en prestanda i samma nivå som de bensindrivna men bidrar också med låga ljudnivåer, inga direkta CO2-utsläpp och det minimala underhåll som är typiskt för batteriprodukter.  Deras robusta och ergonomiska design gör dem idealiska för långa arbetspass på stora ytor. En IPX4-klassificering säkerställer användning i våta väderförhållanden och produkterna drivs av Husqvarnas 36V batterisystem där samma batteri kan användas för ett stort antal olika produkter.

Husqvarnas nya gräsröjare 325iR och trimmer 325iL är batteridrivna alternativ till bensinprodukter i 25cc-klassen. Detta tack vare en kraftfull borstlös motor och en klippbredd på 42 centimeter. Med sin låga vikt och perfekta balans är de lätta att använda även under längre arbetspass. Motorns placering ger bättre viktfördelning och möjliggör användning av en robust vinkelväxel.

Båda produkterna har ett digitalt användargränssnitt som är lätt att använda och ger kontroll över, samt information om, batteriet och produktens övriga status. Produkterna är IPX4-certifierade och kan användas i alla väderförhållanden året runt. 36V-batteriet kan användas till många andra Husqvarna-produkter, vilket minskar behovet av att äga många olika batterier för olika produkter.

Olika produkter för olika behov

Med gräsröjaren 325iR och grästrimmern 325iL breddas Husqvarnas sortiment för den krävande markägaren.

325iR har ett kombinationsskydd som gör det möjligt att sömlöst växla mellan ett trimmerhuvud och en gräsklinga för längre eller mer krävande uppgifter. 325iR-modellen har också ett röjstyre och en dubbel- sele som går över båda axlarna för mer komfort under långa pass.

 För att få våra kunder att gå från bensin- till batteriprodukter krävs att vi kan erbjuda liknande prestanda som bensinprodukterna. Men det betyder inte att vi erbjuder bara mer kraft i produkten utan framför allt rätt mängd kraft för varje jobb. Robusthet är ett annat fokus som är viktigt och därför har vi använt beprövade komponenter och design från våra tidigare trimmers och gräsröjare och gjort dem ännu bättre, säger Peter Bergholm, produktchef, Husqvarna Sverige.

Säljstart den 1 juni 2023.

Om Husqvarna 325iL och 325iR

Display: Digital med hårda knappar för taktil feedback

Handtag: Mjukt grepp

Batterisystem: Husqvarna 36V

Klippbredd: 42 centimeter

Sele: Dubbel

Handtag: Röjstyre

Säkerhetsfunktioner: Automatisk avstängning

Vikt: 3,8 kg för 325iL – 4,0 kg för 325iR

För mer information kontakta:

Karolina Zenk, marknadschef, Husqvarna Sverige, tfn 070 664 70 59, karolina.zenk@husqvarnagroup.com

Testa produkten? Vill din redaktion testa 325iL eller 325iR? Sänd i så fall ett mail till karolina.zenk@husqvarnagroup.com

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 14 400 anställda globalt. Nettoomsättningen 2022 uppgick till 54 miljarder kronor. Läs mer på Husqvarna.se

Taggar:

Exit mobile version