Connect with us

Marknadsnyheter

Husqvarnas nya batteridrivna gräsröjare och trimmer – samma kraft som bensin

Published

on

Husqvarna breddar sitt utbud av batteridrivna trimmers och gräsröjare för markägare och andra som också har höga krav på sina verktyg. De nya produkterna har en prestanda i samma nivå som de bensindrivna men bidrar också med låga ljudnivåer, inga direkta CO2-utsläpp och det minimala underhåll som är typiskt för batteriprodukter.  Deras robusta och ergonomiska design gör dem idealiska för långa arbetspass på stora ytor. En IPX4-klassificering säkerställer användning i våta väderförhållanden och produkterna drivs av Husqvarnas 36V batterisystem där samma batteri kan användas för ett stort antal olika produkter.

Husqvarnas nya gräsröjare 325iR och trimmer 325iL är batteridrivna alternativ till bensinprodukter i 25cc-klassen. Detta tack vare en kraftfull borstlös motor och en klippbredd på 42 centimeter. Med sin låga vikt och perfekta balans är de lätta att använda även under längre arbetspass. Motorns placering ger bättre viktfördelning och möjliggör användning av en robust vinkelväxel.

Båda produkterna har ett digitalt användargränssnitt som är lätt att använda och ger kontroll över, samt information om, batteriet och produktens övriga status. Produkterna är IPX4-certifierade och kan användas i alla väderförhållanden året runt. 36V-batteriet kan användas till många andra Husqvarna-produkter, vilket minskar behovet av att äga många olika batterier för olika produkter.

Olika produkter för olika behov

Med gräsröjaren 325iR och grästrimmern 325iL breddas Husqvarnas sortiment för den krävande markägaren.

325iR har ett kombinationsskydd som gör det möjligt att sömlöst växla mellan ett trimmerhuvud och en gräsklinga för längre eller mer krävande uppgifter. 325iR-modellen har också ett röjstyre och en dubbel- sele som går över båda axlarna för mer komfort under långa pass.

 För att få våra kunder att gå från bensin- till batteriprodukter krävs att vi kan erbjuda liknande prestanda som bensinprodukterna. Men det betyder inte att vi erbjuder bara mer kraft i produkten utan framför allt rätt mängd kraft för varje jobb. Robusthet är ett annat fokus som är viktigt och därför har vi använt beprövade komponenter och design från våra tidigare trimmers och gräsröjare och gjort dem ännu bättre, säger Peter Bergholm, produktchef, Husqvarna Sverige.

Säljstart den 1 juni 2023.

Om Husqvarna 325iL och 325iR

Display: Digital med hårda knappar för taktil feedback

Handtag: Mjukt grepp

Batterisystem: Husqvarna 36V

Klippbredd: 42 centimeter

Sele: Dubbel

Handtag: Röjstyre

Säkerhetsfunktioner: Automatisk avstängning

Vikt: 3,8 kg för 325iL – 4,0 kg för 325iR

För mer information kontakta:

Karolina Zenk, marknadschef, Husqvarna Sverige, tfn 070 664 70 59, karolina.zenk@husqvarnagroup.com

Testa produkten? Vill din redaktion testa 325iL eller 325iR? Sänd i så fall ett mail till karolina.zenk@husqvarnagroup.com

Husqvarna grstrimmer 325iR

Om Husqvarna

Husqvarna är ett varumärke inom Husqvarna Group som är marknadsledande på innovativa, högkvalitativa produkter och tjänster för park, skog och trädgård. Sedan starten 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling, och är en pionjär när det gäller robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, åkgräsklippare, motorsågar och trimmers för både proffs och privatkunder. Hållbart värdeskapande, innovation och digitalisering fortsätter att vara viktiga delar i resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i över 100 länder.

Husqvarna Group, som också inkluderar Gardena och Husqvarna Construction, har 14 400 anställda globalt. Nettoomsättningen 2022 uppgick till 54 miljarder kronor. Läs mer på Husqvarna.se

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Platzer bibehåller investment grade kreditbetyg, BBB- med stabila utsikter

Published

on

By

Platzer bibehåller ”investment grade” kreditbetyget, BBB- med stabila utsikter, vid den årliga genomgången från kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating AS (NCR). Ratingen speglar att Platzer alltjämt har en stabil finansiell ställning i nuvarande miljö.

Vi arbetar aktivt med att agera långsiktigt och vidta åtgärder för att begränsa effekterna av de höjda räntorna och osäkerheten på kapitalmarknaden. Vi har upptagit längre lån i bank och utökat volymen räntesäkring. Ratingen bekräftar att åtgärderna gett önskad effekt och att vår finansiella ställning är fortsatt stabil. Jag är glad och stolt att vi idag kan lämna detta styrkebesked, säger Fredrik Sjudin, cfo på Platzer.

Nordic Credit Rating AS (NCR) är registrerat hos europeiska värdepappersmarknads-myndigheten (ESMA) och har tillstånd att utföra kreditvärderingsaktiviteter i EU och EFTA-länderna. NCR tilldelar kreditbetyg till finansinstitut och företag baserade i främst Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Sjudin, cfo, Platzer, tel: 0721-27 77 78
P-G Persson, vd, Platzer, Tel.: 0734-11 12 22

Platzer Fastigheter Holding AB (publ) äger och utvecklar kommersiella fastigheter i Göteborg till ett värde om 27 mdkr. Platzer är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sileon tecknar avtal med spanska Sipay för att lansera BNPL i Spanien

Published

on

By

Läs original

Sileons BNPL-teknik får fotfäste i Spanien genom ett nytt treårigt avtal med Sipay, en ledande spansk betaltjänstleverantör inom handel, service och media.

Avtalet befäster Sileon som en internationell teknikleverantör på den växande BNPL-marknaden och ger Sipay möjlighet att utöka sina tjänster till att omfatta fakturabetalning och avbetalningsplaner.

Med Sileons kraftfulla BNPL-teknik kan Sipay möta konsumenternas höga efterfrågan på flexibla och bekväma betalningsalternativ.

Sipay är en betaltjänstleverantör och plattform som hjälper handlare att sälja mer genom att addera värde till deras slutkonsumenter under betalningsprocessen. Företaget, specialiserat på utveckling av innovativa och säkra betalningslösningar, har nästan 30 års erfarenhet inom betalningsbranschen. Sipays kunder inkluderar stora aktörer inom turism, mode, fritid och försäkring. Bolaget hanterar över 100 miljoner transaktioner årligen och har kapacitet att verka i över 70 länder.

”Avtalet med Sipay stärker vår position på den tilltagande BNPL-marknaden och innebär ett stort steg fram i vår internationella expansionsresa. Vi är mycket glada över att addera Sipay till vår växande skara av kunder och ser fram emot att stödja dem med BNPL-funktionalitet,” säger David Larsson, vd på Sileon.

För mer information, vänligen kontakta:

David Larsson, VD, Sileon AB
E-post: david.larsson@sileon.com
Telefon: +46 725 502 306

Om Sileon

Sileon AB (publ) är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ kortbaserad Buy Now Pay Later (BNPL) SaaS-funktionalitet till banker, kortutgivare och fintechs. Med Sileons BNPL-produkt kan kunder addera BNPL till sin befintliga kredit- eller betalkortsbas och driva sin B2B- eller B2C BNPL-verksamhet internt. Sileon verkar på en snabbväxande internationell marknad med en uppskattad transaktionsvolym på 680 miljarder USD globalt år 2025. Sileon är noterade på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 50 anställda på sitt huvudkontor i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Acuvi vinner ytterligare order inom avancerad robotkirurgi

Published

on

By

Acuvis dotterbolag PiezoMotor har under en tid levererat mikromotorer till en schweizisk kund som har utvecklat en operationsrobot för behandling av dövhet. Genom avancerad robotkirurgi sätts ett implantat in i innerörats allra minsta beståndsdelar och PiezoMotors motorteknologi levererar den precision applikationen kräver.

Kunden har erhållit nödvändiga marknadsgodkännanden för produkten och inleder nu serieproduktion. Acuvi har som en konsekvens därav nu mottagit den första ordern för serieleveranser. Första ordervärdet uppgår till motsvarande ca 3,6 MSEK och kundens bedömning är att uppföljningsorder är att vänta under andra halvåret 2023. Leveranser inleds redan innevarande månad.

“Vi har jobbat nära kunden under deras utvecklingsarbete och nu kom första större ordern som markerar start av ramp-up. Genom en kombination av avancerade algoritmer och robotiserad mikrokirurgi sätts ett implantat in i innerörat. Tack vare den precision PiezoMotors motorteknologi levererar är detta möjligt. För en människa hade ingreppet varit omöjligt att genomföra. Nerver 0,4 mm bort från ingreppet får inte komma till skada, säger Olof Stranding, VD för Acuvi.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Olof Stranding, VD

ir@acuvi.com

Certified Adviser: Redeye AB

Om Acuvi

Acuvi är en bolagskoncern som tillhandahåller världsledande system och teknologier som möjliggör högre precision och ökad miniatyrisering. Kunderna återfinns inom bland annat Life Science, halvledarindustri och avancerad optik. Acuvis aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market.

www.acuvi.com

Informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 juni 2023.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.