Tanalys

Sogeti på topp 3 i årets rankinglista över Sveriges Bästa Arbetsgivare 2022

Sogeti har sedan 2010 funnits med på Universums lista ”Sveriges bästa arbetsgivare”, så även i år. Denna gång klättrar Sogeti hela sex platser uppåt på listan och placerar sig på topp 3 i denna branschöverskridande ranking.

Stockholm, 16 oktober 2022 – Undersökningen kallad Sveriges Bästa Arbetsgivare görs årligen av Universum och mäter vad medarbetare tycker om sin nuvarande arbetsgivare och resultatet baseras på tre faktorer; intern identitet, nöjdhet/rekommendation och lojalitet. Svaren på de olika perspektiven vävs ihop till ett indexvärde, utifrån indexvärdet rankas olika arbetsgivare och skapar rankinglistan ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”. Årets undersökning genomfördes mellan maj till juni 2022. Sogeti Sverige AB (Sogeti), med verksamhet på 21 orter* runt om i landet, tar än en gång plats på listan och klättar i år till tredje plats.

– Sogeti har i många år varit högt rankade avseende den interna attraktiviteten som arbetsgivare. I årets mätning gör man en makalös ökning till tredje plats i mätningen. Detta är ett tydligt tecken på Sogetis långsiktighet, professionalism och fokus på attraktionsfrågorna såväl internt som externt, Universum Group, säger Martin Strömqvist, Co-founder, Universum Group.

– Vi är otroligt stolta över att vara topp 3 i Sverige och över att vi dessutom har flera av starkaste värdena i hela mätningen. Att upplevas som en attraktiv arbetsgivare utifrån sett är viktigt för oss, men listan över Sveriges Bästa Arbetsgivare är den ranking vi värderar högst eftersom det är våra anställda, de som faktiskt jobbar här och känner Sogeti utan och innan, som delat med sig av vad de tycker om oss. Så vår topplacering i år är ett riktigt styrkebesked som också stämmer väl överens med våra egna regelbundna medarbetarnöjdhets-mätningar, vars resultat vi även transparent delar med oss av publikt på vår webb, kommenterar Aron Östergård, HR-chef på Sogeti i Sverige.

Betydligt högre medarbetarnöjdhet än snittet
2022 gör alltså Sogeti ett mycket starkt resultat med en tredjeplats och klättrar sex placeringar på listan sedan förra året. Sogetis resultat i rapporten (kolumn ”Sogetis medarbetare” nedan) visar även på en betydligt högre medarbetarnöjdhet än snittet bland alla företag som deltar i undersökningen (kolumn ”Totalt” nedan), och Sogeti sticker också ut i den så kallade ”Jämförelsegruppen” där andra företag i just IT-branschen finns med.

Starkaste associationerna i Sogetis resultat
En översikt från Sogetis resultat i rankingen synliggör de vanligaste associationerna inom varje drivande faktor för arbetsgivarimagens attraktivitet som företagets medarbetare associerar med Sogeti som arbetsgivare.

Undersökningen visar också vilka ”associationer” som Sogeti förknippas starkast med, presenterat i ett ordmoln:

– Som det ser ut på marknaden just nu finns det anledning att anta att de största orden i vårt ordmoln kan vara mycket attraktiva för dem som söker sig om efter en ny arbetsgivare, kommenterar HR-chef Aron Östergård.

Högt rankade
Sogeti har ett starkt track record när det gäller HR-relaterade rankinglistor. Utöver att ha funnits med på ranking-listan över Sveriges Bästa Arbetsgivare sedan 2010 har Sogeti även rankats på listan över Karriärföretag i Sverige sedan 2016. Under 2022 har dessutom Sogetis populära trainee-program – Sogeti Careerbooster – rankats 4:a i Sverige, och Sogeti har därutöver placerat sig på Topp 10-listan över Karriärföretag, specifikt för både Young Professionals och studenter. 2019 vann dessutom Sogeti, som enda företag, priset Guldnappen, ett pris som tilldelas Sveriges mest föräldravänliga företag. Och man fortsätter att sticka ut då Sogeti just utsetts till semifinalist inför Svenska Jämställdhetspriset som delas ut i februari 2023.

– År efter år storsatsar vi på att vara en riktigt bra arbetsgivare. Våra fina placeringar vidimerar att vårt mycket fokuserade HR-arbete, som har som mål att våra medarbetare ska trivas och utvecklas inom Sogeti-familjen, bär frukt, och synliggör att vi ständigt vässar oss för att blir en än mer attraktiv arbetsgivare, avslutar Aron Östergård.

**Borlänge, Borås, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Norrköping, Nyköping, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik och Östersund.

###
 

Foton och mer information

Ett högupplöst foto på Aron Östergård, ett vinnarfoto och rankingens logo finns att ladda ner på: www.sogeti.se/sba2022
Om lediga jobb: www.sogeti.se/jobb
Om Sogetis utmärkelser: www.sogeti.se/awards
Om trainee-programmet Sogeti Careerbooster: www.sogeti.se/careerbooster
Om medarbetarnöjdhet på Sogeti: www.sogeti.se/nojdamedarbetare
Om Sogeti och kundnöjdhet: www.sogeti.se/otace

Om Sogeti Sverige

Sogeti Sverige, en del av Capgemini-koncernen, med 21 kontor och 1300 medarbetare, skapar affärsvärde med teknologi för organisationer som behöver införa innovation snabbt och som vill ha en lokal partner med global skalbarhet. Med en hands-on-kultur och närhet till kunderna, implementerar Sogeti lösningar som hjälper organisationer att arbeta snabbare, bättre och smartare. Genom att kombinera agilitet och snabb implementation via en DevOps-ansats, levererar Sogeti innovativa lösningar inom test- och kvalitetssäkring, molnet och systemutveckling, förstärkta av AI, data och automation.

Capgemini -koncernen är en världsledande samarbetspartner som stöttar kunder att driva och utveckla sina verksamheter genom den potential och de möjligheter som skapas av teknologi. Koncernen har som ledstjärna att med teknikens hjälp frigöra mänsklig energi som kan användas till att bygga en hållbar och inkluderande framtid. Organisationen präglas av mångfald och ansvar och har över 350 000 medarbetare i ca 50 länder. Med 55 års erfarenhet och djup branschexpertis är Capgemini en trygg partner som kan hantera hela bredden av kundernas affär, från strategi och design till drift, alltid i takt med den senaste utvecklingen för innovationsområden som molnet, data, AI, uppkopplade enheter, mjukvara, digital ingenjörskonst och  plattformar. Koncernen rapporterade under 2021 globala intäkter på 18 miljarder Euro. Get the Future You Want

Besök oss på www.sogeti.se.

Therese Sinter
Marknads- och kommunikationsdirektör, Sogeti Sverige
070-361 46 21
therese.sinter@sogeti.se

Exit mobile version