Tanalys

Svenska bryggerier kan lättare sälja drycker till Nederländerna med Bemakers nya tjänst för export

Det danska dryckes-Tech-företaget Bemakers expanderar sin plattform så att svenska bryggerier och dryckestillverkare nu kan sälja sina drycker direkt till restauranger, barer, cateringföretag (Horeca) och konsumenter i Nederländerna.

Nederländerna är en trendkänslig marknad för hantverksbryggerier. Nederländare är nyfikna och intresserade av att prova nya varumärken som har en unik historia och lokal anknytning. De vill ha drycker med distinkta smaker, hantverksmässiga produktionsmetoder och väldesignade förpackningar.

– Trenderna och utvecklingen som vi sett hos konsumenter i Nederländerna plus feedback från tillverkare ledde till att vi fattade beslutet starta våra tjänster där. Bemakers är gjorda av tillverkare för tillverkare, och konstant interaktion och feedback från våra kunder och branschpartners är en viktig del av vårt DNA, säger Morten Stengaard, VD och medgrundare av Bemakers.

Några tillverkare av hantverksdrycker är redan online med sina holländska webbutiker, de danska företagen Andersen Winery och Volsted Distillery. Båda har använt Bemakers för att sälja direkt till konsumenter i Sverige och Tyskland. Nederländerna blir det tredje landet för deras internationella Direct-2-Consumer-satsningar.

Enligt Thorbjørn Kaagaard, grundare och VD för Volsted Distillery, har användningen av Bemakers-plattformen gjort det mycket enkelt att komma in på nya marknader i andra länder. Han ser att försäljningen ökat bara under de första dagarna efter att ha gått live.

– Jag älskar att vi kan fatta ett snabbt affärsbeslut, svara på en marknadsefterfrågan och sedan ha vår egen närvaro på den marknaden på nolltid. Och det bästa är att jag har full kontroll över upplevelsen och varumärket Volsted, säger Thorbjørn Kaagaard.

Morten Steengard lägger till:
– Nu är vi förväntansfulla och positiva över att ha tagit det första steget till direktdistribution i Nederländerna och ser fram emot att se hur deras marknad ska omfamna de första leveranserna från de nordiska, och framförallt svenska bryggerier och dryckestillverkare.

Om Bemakers
Bemakers mål är att minska administrationen för producenter av alkoholhaltiga drycker så att de kan fokusera på det de gör bäst – att producera unika och högkvalitativa produkter. Bemakers plattform ger tillgång till den europeiska marknaden och underlättar internationell försäljning genom automatiserad hantering av skatter, tullar och frakt.

Bemakers är en BevTech-plattform för direkt distribution av drycker som ger bryggerier och dryckestillverkare  förenklad tillgång till internationella företag och konsumenter. Bemakers effektiviserar den administrativa exportprocessen genom att automatisera EMCS-slutföranden, frakt och logistik, vilket gör det möjligt för hantverkare att öppna och låta lokala e-handelsbutiker växa för D2C- och B2B-försäljning på flera marknader.

Bemakers samarbetar redan med mer än 30 dryckesmärken och expanderar kontinuerligt till nya länder. Se den aktuella listan över länder här. 

För mer information, besök www.bemakers.com

Följ Bemakers på Linkedin, Instagram eller Facebook.

Exit mobile version