Connect with us

Marknadsnyheter

Svenska bryggerier kan lättare sälja drycker till Nederländerna med Bemakers nya tjänst för export

Published

on

Det danska dryckes-Tech-företaget Bemakers expanderar sin plattform så att svenska bryggerier och dryckestillverkare nu kan sälja sina drycker direkt till restauranger, barer, cateringföretag (Horeca) och konsumenter i Nederländerna.

Nederländerna är en trendkänslig marknad för hantverksbryggerier. Nederländare är nyfikna och intresserade av att prova nya varumärken som har en unik historia och lokal anknytning. De vill ha drycker med distinkta smaker, hantverksmässiga produktionsmetoder och väldesignade förpackningar.

– Trenderna och utvecklingen som vi sett hos konsumenter i Nederländerna plus feedback från tillverkare ledde till att vi fattade beslutet starta våra tjänster där. Bemakers är gjorda av tillverkare för tillverkare, och konstant interaktion och feedback från våra kunder och branschpartners är en viktig del av vårt DNA, säger Morten Stengaard, VD och medgrundare av Bemakers.

Några tillverkare av hantverksdrycker är redan online med sina holländska webbutiker, de danska företagen Andersen Winery och Volsted Distillery. Båda har använt Bemakers för att sälja direkt till konsumenter i Sverige och Tyskland. Nederländerna blir det tredje landet för deras internationella Direct-2-Consumer-satsningar.

Enligt Thorbjørn Kaagaard, grundare och VD för Volsted Distillery, har användningen av Bemakers-plattformen gjort det mycket enkelt att komma in på nya marknader i andra länder. Han ser att försäljningen ökat bara under de första dagarna efter att ha gått live.

– Jag älskar att vi kan fatta ett snabbt affärsbeslut, svara på en marknadsefterfrågan och sedan ha vår egen närvaro på den marknaden på nolltid. Och det bästa är att jag har full kontroll över upplevelsen och varumärket Volsted, säger Thorbjørn Kaagaard.

Morten Steengard lägger till:
– Nu är vi förväntansfulla och positiva över att ha tagit det första steget till direktdistribution i Nederländerna och ser fram emot att se hur deras marknad ska omfamna de första leveranserna från de nordiska, och framförallt svenska bryggerier och dryckestillverkare.

Om Bemakers
Bemakers mål är att minska administrationen för producenter av alkoholhaltiga drycker så att de kan fokusera på det de gör bäst – att producera unika och högkvalitativa produkter. Bemakers plattform ger tillgång till den europeiska marknaden och underlättar internationell försäljning genom automatiserad hantering av skatter, tullar och frakt.

Bemakers är en BevTech-plattform för direkt distribution av drycker som ger bryggerier och dryckestillverkare  förenklad tillgång till internationella företag och konsumenter. Bemakers effektiviserar den administrativa exportprocessen genom att automatisera EMCS-slutföranden, frakt och logistik, vilket gör det möjligt för hantverkare att öppna och låta lokala e-handelsbutiker växa för D2C- och B2B-försäljning på flera marknader.

Bemakers samarbetar redan med mer än 30 dryckesmärken och expanderar kontinuerligt till nya länder. Se den aktuella listan över länder här. 

För mer information, besök www.bemakers.com

Följ Bemakers på Linkedin, Instagram eller Facebook.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Förändringar i Castellums styrelse

Published

on

By

Idag har Anna Kinberg Batra meddelat att hon lämnar sin plats i Castellums styrelse på grund av sitt nya uppdrag som landshövding i Stockholm.

Anna Kinberg Batra blev invald i Castellums styrelse vid årsstämman 2021 och lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. 

”Vi önskar Anna lycka till i sitt nya uppdrag och tackar för hennes stora engagemang och bidrag till Castellum under sin tid i styrelsen”, säger Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB.

 

För mer information vänligen kontakta:

Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB, 070-553 80 48

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör, Castellum AB, 070-206 75 62
 

 

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 30 september 2022 uppgick fastighetsvärdet till ca 186 miljarder, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.
 

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Heba bjuder in till presentation av bokslutskommunikén 2022

Published

on

By

Heba Fastighets AB (publ) presenterar bokslutskommunikén för 2022 via digital sändning onsdag 8 februari kl 14.00. Vd Patrik Emanuelsson och CFO Hanna Franzén kommenterar årets resultat.

Investerare, aktieanalytiker, media och andra intresserade är välkomna att klicka in till sändningen. Ingen föranmälan krävs. Presentationen hålls på svenska över länk.

Länk till sändningen onsdag 8 februari kl 14.00:
Heba presenterar bokslutskommunikén 2022

Bokslutskommunikén i sin helhet kommer att finnas tillgänglig på hebafast.se från onsdag 8 februari kl 12.

Vid frågor vänligen kontakta:

Hanna Franzén, CFO Heba Fastighets AB, 076-64 63 63, [email protected]

Om Heba

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap. Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap. Läs mer på: hebafast.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

PowerCell utvecklar nästa generations bränsleceller till flyg som en del av EU-initiativet Clean Aviation Joint Undertaking

Published

on

By

PowerCell har gått med i Newborn-projektet, en del av EU-initiativet Clean Aviation Joint Undertaking som har som mål att utveckla miljömässigt hållbart flyg. Projektet kommer att utveckla ett flygcertifierat bränslecellssystem på flera megawatt som drivs med vätgas.

EU:s Clean Aviation Joint Undertaking omfattar totalt 20 projekt med en sammanlagd budget om mer än 700 MEUR och som syftar till att stödja EU:s Green Deal. Newborn-projektet leds av Honeywell, en ledare inom den globala flygindustrin, tillsammans med 18 partners från tio europeiska länder.

PowerCell kommer att bidra med sin tekniska kunskap och toppmoderna bränslecellsteknologi till Newborn-projektet för att utveckla en ny 300 kW produktplattform. PowerCell har en ledande position inom elektriska drivlinor med bränsleceller för flyg och tecknade nyligen ett kontrakt med ZeroAvia för branschens första serieleveranser av bränslecellstackar för flygplan.

”Jag är mycket glad över att PowerCell har gått med i Newborn-projektet”, säger Lisa Kylhammar, SVP Engineering på PowerCell. ”Jag är övertygad om att samarbetet inom projektet mellan våra ledande bränslecellsingenjörer och experter från flygindustrin kommer göra att vi kan utmana gränserna för hur lätta och energitäta stackar som går att producera.”

Många andra branscher har samma krav på hög effekttäthet för en bränslestack som flygindustrin. PowerCell förväntar sig därför att kunna applicera den framtida produktplattformen även på andra kundsegment som har höga krav på tålighet och slitstyrka.

”Vi är stolta över att ha blivit utvalda att vara en del av Newborn-projektet”, säger Richard Berkling, vd för PowerCell. ”Vi är fast beslutna att bidra till målen i Parisavtalet och en viktig del i detta åtagande är att vara en del av utvecklingen av utsläppsfritt flyg.”

För mer information kontakta gärna:

Richard Berkling                   
Vd                              
Tel: +46 31 720 36 20                
E-post: [email protected]         

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara och därmed lätta att anpassa till kundernas behov.

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) handlas sedan 2014 på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: +46 8 503 000 50.

Om Clean Aviation

Clean Aviation Joint Undertaking är EU:s ledande forsknings- och innovationsprogram för att utveckla flyget mot en hållbar och klimatneutral framtid. Genom att sammanföra de bästa talangerna och kapaciteten från den privata och offentliga sektorn och utveckla banbrytande teknik, och göra dessa tillgängliga för en transformation av flygplansprestanda på 2030-talet, kommer Clean Aviation Joint Undertaking att bana väg mot EU:s ambition klimatneutralitet till 2050. Genom att agera i centrum för ett brett och mångsidigt ekosystem av aktörer över hela Europa, allt från flygindustrin, banbrytande små och medelstora företag, forskningsanläggningar och akademier, fungerar det som ett nav för nya idéer och djärva innovationer. Som ett europeiskt offentligt-privat partnerskap driver Clean Aviation vetenskapen inom flyg bortom fantasins gränser genom att skapa ny teknik som avsevärt kommer att minska flygets påverkan på planeten. Det gör att framtida generationer kan dra nytta av de sociala och ekonomiska fördelarna med flygresor långt in i framtiden. Läs mer på clean-aviation.eu

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.