Tanalys

Sveriges främsta skattejuriststudent 2023 är korad

Emelie Boberg från Handelshögskolan vid Göteborg Universitet har utsetts som årets vinnare av en jury och blir därmed Sveriges representant i den internationella finalen av EY Young Tax Professional Of The Year. Totalt var det fjorton finalister från sju olika universitet i Sverige som tävlade om titeln.

Under torsdagen 9 mars avgjordes den svenska finalen av den årliga globala tävlingen Young Tax Professional Of The Year (YTPY) där Emelie Boberg blev utsedd till Sveriges främsta skattejuriststudent och kommer representera Sverige i den globala finalen.

– Det känns så bra. Jag är chockad men det är så roligt, jag är både tacksam och glad, säger Emelie Boberg som studerar på Göteborgs Universitet.

Årets tävlande har utsetts efter en rekryteringsprocess med tester och intervjuer. De fjorton finalisterna studerar på universiteten i Uppsala, Lund, Stockholm, Linköping, Örebro, Umeå och Göteborg. Finalisterna bjöds in till EY:s Stockholmskontor där de i mindre grupper fick tävla att lösa ett skatterättsligt case med inslag av både svensk och internationell skatterätt. Vadera lags lösning presenterades senare för en jury som utsåg vinnaren.

Årets jury bestod av Annika Bremer, Head of Tax, DHL Nordic och Cecilia Lundberg, Group Indirect Tax Manager, Atlas Copco samt två partners inom skatt från EY, Elisabeth Granhage och Johan Agrell. Tävlingens moderator var Bertil Wiman, professor emeritus vid Uppsala Universitet.

Juryns motivering för vinnaren Emelie Boberg:

”Med en tydlig känsla för laget, en god förmåga i skatterätt i att göra det komplicerade förståeligt, dessutom presenterat på ett förtroendeingivande sätt, har Emelie Boberg visat att hon är årets Young Tax Professional of the Year 2023”

På andraplats kom Carl-Hampus Hansson från Uppsala Universitet och på tredjeplats kom Anna Blanca Zingmark från Lunds Universitet.

Om EY Young Tax Professional of the Year
EY startade Young Tax Professional Of The Year 2010 för att uppmärksamma samt utveckla nästa generation skatterådgivare. Sedan 2012 har tävlingen genomförts i Sverige. Tävlingen vänder sig till studenter som är intresserade av skatterätt och är i slutet av sin utbildning.

För mer information, kontakta:
Miriam Franzén, Communication Advisor, EY Sverige, 073-5448280, miriam.franzen@se.ey.com

Om EY
På EY arbetar vi varje dag för att uppfylla vårt syfte ”Building a better working world” och skapa långsiktigt värde för kunder, medarbetare och samhället i stort. Med stöd av data och teknik bygger vi förtroende på finansmarknader och hjälper våra kunder att växa och utvecklas. Vi samarbetar inom våra tjänsteområden revision, redovisning, affärsrådgivning, skatt, strategi och transaktioner. Tillsammans kan vi ställa bättre frågor för att hitta nya svar på de komplexa utmaningar som världen står inför i dag.

EY syftar på den globala organisationen och kan referera till ett eller flera av medlemsföretagen inom Ernst & Young Global Limited som vart och ett är en separat juridisk enhet. Ernst & Young Global Limited, ett bolag registrerat i Storbritannien, tillhandahåller inte tjänster till kunder. Information om hur EY samlar och använder persondata och en beskrivning av vilka rättigheter individer har enligt dataskyddslagen finns på ey.com/privacy. Medlemsföretag inom EY tillhandahåller inte juridiska tjänster där det inte är förenligt med lokal lagstiftning. För mer information om vår organisation, besök gärna www.ey.com/se

Taggar:

Exit mobile version