Tanalys

Telges koncernchef går vidare till nytt uppdrag

Telge AB:s tillförordnade vd och koncernchef Jörgen Austler meddelar att han lämnar koncernen för att ta över som vd för Sollentuna Energi & Miljö. Jörgen har arbetat på ledningsgruppsnivå inom koncernen sedan 2012. Han blir kvar i sin nuvarande roll fram till augusti.  

– Jag är glad över min tid här i Södertälje och jag tar med mig många fina minnen och positiva upplevelser. Nu är det dags för nya utmaningar och en mer verksamhetsnära roll igen. Jag ser fram emot att få fortsätta mitt fokus på energi- och miljöfrågor som varit väldigt givande att arbeta med här på Telge, säger Jörgen Austler.  

Jörgen tog över som tillförordnad vd på Telge AB efter Juan Copovi-Mena som lämnade posten i juni 2022. Under sina elva år inom Telgekoncernen har Jörgen haft en rad ledande befattningar. Bland annat som COO, CFO och ekonomi- och finansdirektör på Telge AB och som CFO på Telge Energi. Vid flera tillfällen har han också täckt upp i tillförordnad roller på ledningsgruppnivå; bland annat som vd på Telge Nät, Telge Återvinning och nu senaste på moderbolaget Telge AB.  

– Under elva år har Jörgen Austler varit en stor tillgång för Telgekoncernen och hela kommunen. Han har tagit sig an den ena ansvarsfyllda rollen efter den andra och hela tiden drivit på Telges övergripande förändringsagenda. Till Jörgen vill jag rikta ett varmt tack och lycka till framåt, säger Alexander Rosenberg (M), styrelseordförande, Telge AB.  

I augusti i år börjar Jörgen sitt nya arbete som vd på det kommunägda bolaget Sollentuna Energi & Miljö. Fram till dess blir han kvar i sin nuvarande roll. Arbetet med att rekrytera Telges nästa koncernchef påbörjas nu.  

Presskontakt

Alexander Rosenberg, styrelseordförande Telge AB, 08-550 563 50 

Jörgen Austler, tf vd Telge AB och koncernchef, 08-550 225 44 

Pressjouren, 08-550 220 50 

Om Telge 

Telge har till uppdrag att leverera tjänster och service som förbättrar Södertäljebornas vardag och bidrar till ett attraktivare Södertälje. Koncernen ägs av Södertälje kommun och består av moderbolaget Telge AB och ett antal helägda och delägda dotterbolag. Bostäder, elnät, lokaler, hamn, värme, vatten och avlopp, stadsnät, science center samt arbetsförmedling och bemanning ingår i erbjudandet. Tillsammans har koncernens helägda bolag cirka 1 000 medarbetare. 

Exit mobile version