400 ton mindre koldioxidutsläpp när Linköpings kommun väljer ECO-Asfalt

| 12 september, 2022 | 0 kommentarer

Peab Asfalt har fått förtroende att asfaltera och underhålla gatorna i Linköpings kommun. – Med vår ECO-Asfalt hjälper vi Linköping att minska sin klimatpåverkan med 400 ton per år, säger Mathias Nilsson på Peab Asfalt.

Ramavtalet omfattar underhållsbeläggningar och återställningsarbeten. Genom att erbjuda ECO-Asfalt minskar Peab både sin och kundens klimatpåverkan.

– ECO-Asfalt håller samma höga kvalitet som konventionell asfalt, men framställs med en förnyelsebar värmekälla vilket minskar koldioxidutsläppen rejält, säger Mathias Nilsson, arbetschef på Peab Asfalt.

ECO-Asfalt kan ersätta konventionell asfalt för alla ändamål, exempelvis högtrafikerade vägar, gator och cykelbanor.

– Sedan lanseringen år 2015 av ECO-Asfalt har vi minskat vår klimatpåverkan med 65% och då känns det extra roligt att vinna en upphandling där kommunens höga ambition på miljöområdet stämmer väl överens med våra och som väsentligt bidrar till minskade koldioxidutsläpp, fortsätter Mathias.

Kontraktet med Linköpings kommun gäller fram till siste mars 2023. Det totala ordervärdet är cirka 30 miljoner kronor.

För mer information kontakta Mathias Nilsson, arbetschef, 0733-84 84 99 eller Anna-Karin Svantesson, kommunikation, [email protected]

Peab Asfalts är ett av Nordens största specialiserade beläggningsföretag med tillverkning och utläggning av varm, halvvarm och kall asfalt. Vi erbjuder även tankbeläggning samt fräsning av vägar. Peab Asfalt bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland och har cirka 2000 anställda. Peab Asfalt ingår i Peabkoncernen.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.