43 procents genomsnittlig återbäringsränta i Skandia Liv under januari

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

Som en effekt av en hög kollektiv konsolideringsgrad (KKG) höjde Skandia återbäringsräntan tillfälligt den 7–10 januari på traditionellt förvaltat försäkringskapital. Återbäringsräntan återgår till 5 procent från och med den 11 januari. Med den tillfälliga höjningen görs en preliminär fördelning på närmare 15 miljarder till kunderna under månaden, vilket motsvarar en genomsnittlig återbäringsränta på 43 procent under januari.

Värdet på kundernas försäkringskapital som finns vid januari månads start växer med cirka 3 procent (före avdrag för skatt och avgift) under månaden.   

– Framgångsrik kapitalförvaltning tillsammans med fortsatt stark utveckling på marknaderna bidrar till att vi har fått en stark avkastning i portföljen. Det gör att vi tillfälligt kan höja återbäringsräntan kraftigt en femte gång under ett års tid. Det är ett styrkebesked och visar att vår traditionella försäkring är ett av de starkaste erbjudandena på marknaden, säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia.

Anledningen till att Skandia kan välja att höja återbäringsräntan tillfälligt vid en hög KKG har att göra med rättvisa. Höjningen görs för att de sparare som varit med och byggt upp överskottet ska vara de som får del av det.

Vid utgången av november 2021 var KKG 113 procent. Eftersom KKG ligger på en hög nivå är det förenligt med Skandias riktlinjer för konsolidering att genomföra en kraftig tillfällig höjning av återbäringsräntan. Inbetalningar som gjordes före 8 januari har fått del av den tillfälliga höjningen. För inbetalningar från och med den 8 januari är återbäringsräntan 5 procent.

Om kollektiv konsolideringsgrad 
Kollektiv konsolideringsgrad (KKG) är ett mått som visar relationen mellan de fördelningsbara tillgångarna och värdet av kundernas samlade försäkringskapital. Är KKG 100 procent motsvarar värdet på tillgångarna exakt kundernas försäkringskapital.

För ytterligare information:
Carl Otto Engberg, presskontakt, 0708-339052
[email protected]

Pressrum inklusive foton finns på Skandia.se.

Om Skandia
Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 800 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar. Läs mer på www.skandia.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.