60.000 vaccinbokningar på ett dygn – vaccination 1 och 2 löper nu parallellt

| 12 juli, 2021 | 0 kommentarer

Nu vaccineras allt fler stockholmare. När regionen i fredags öppnade vaccinationer för alla över 18, gjordes hela 60.000 bokningar. Samtidigt får många nu sms om att boka dos 2. För att hantera de parallella vaccinationerna finns vaccinationstider särskilt reserverade för dos 2.

– Vaccinationerna fortsätter i högt tempo. Det blir ett högt tryck på bokningen när många söker vaccintid samtidigt men vi ser en stor fördel i att vaccinationerna nu kan ske ännu effektivare. Om man inte lyckas boka en tid på första försöket är det bra att försöka igen senare, det läggs ut nya tider löpande.Det säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

63% av alla över 18 år är nu vaccinerade med minst en dos. 40% har fått två doser. Totalt har över 1,9 miljoner vaccinationer gjorts och 2 miljoner väntas nås under veckan.

– Samtidigt som vi öppnar för alla över 18 år att boka dos 1 av vaccinet, får nu allt fler SMS om att ta vaccindos 2 mot covid. Jag vill uppmana alla att verkligen göra det så snart som man kan, regionen har reserverat doser för att alla ska kunna bli fullvaccinerade, säger Anna Starbrink (L).

60.000 bokningar av dos 1 gjordes på mindre än ett dygn från fredag eftermiddag. Det finns för närvarande ca 14.000 lediga tider för dos 1, de flesta om 14 dagar och framåt. Fler tider kommer fyllas på successivt.

– Det är ett fantastiskt intresse från yngre vuxna, mitt i sommaren. Från denna vecka har vi 37 öppna vaccinationsmottagningar och fyra vaccinationsbussar. Vi gör fortsatt särskilda ansträngningar att nå ut i områden med lägre vaccinationsgrad, med tre av de fyra bussarna och flera strategiskt placerade mottagningar, bland annat en fjärde som öppnar i Geneta i Södertälje denna vecka, berättar Anna Starbrink (L).

Se aktuella listan över vaccinmottagningar på 1177.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *