Connect with us

Marknadsnyheter

ABB Formel E säsong 9 kör grönt i Mexiko

Published

on

  • ABB intar rollen som officiell laddleverantör då säsong 9 av det helt elektriska världsmästerskapet inom motorsport inleds i Mexico City
  • Det nya avsnittet av ABB Decoded tar en titt på utvecklingen och implementeringen av ABB:s tävlingsladdare för Formel E
  • ABB:s videoserie om FIA Girls on Track fortsätter under säsong 9, och den senaste videon är tillgänglig här

Den nya Gen3-eran av ABB FIA Formula E World Championship drar igång under helgen med ABB som officiell laddleverantör i och med att serien återvänder till Mexico City för första omgången av säsong 9. 

Tjugotvå helt nya tävlingsbilar av Gen3 ska tävla på racerbanan Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City. Den snabba banan är med sina långa raksträckor parat med några snäva kurvor på Foro Sol-stadion väl lämpat att visa upp racingseriens nya bilprestanda. Det är också den högst belägna racerbanan under säsongen på 2 250 m över havet.

Daniela Lužanin, chef för partnerskapet för ABB Formula E, säger: ”Mexico City är med sin otroliga atmosfär och sina passionerade fans den idealiska platsen att lansera en viktig milstolpe för ABB:s samarbete med Formel E – den första racertävlingen som officiell laddleverantör. Nu, mer än någonsin, kan vi använda serien som en plattform för att hjälpa till att tänja på teknikens gränser och skapa en mer hållbar framtid.”

Inför den första tävlingen i Gen3-eran ger ABB:s chef för divisionen E-mobility, Frank Muehlon, inblickar i ABB:s nya tävlingsladdare för Formel E i det senaste avsnittet av podden ABB Decoded. Muehlon diskuterar utvecklingen av laddteknik, utmaningarna med att producera en laddare för den tuffa motorsportmiljön och lärdomar för ABB:s laddteknik till landsvägarna. Poddsändningen tittar också på de enorma framsteg som gjorts i elfordonsinfrastrukturen de senaste 15 åren och kommande steg för att ytterligare uppmuntra till och underlätta för ett anammande av elfordon.

ABB i Mexiko

ABB inledde sin verksamhet i Mexiko för över 75 år sedan och har sedan dess infört en innovativ teknik i landet för att bidra till en mer hållbar framtid. Idag har ABB över 5 000 medarbetare i Mexiko och har genomfört ett många större projekt i områden som elinfrastruktur, smarta hamnar, förnybar energieffektivitet och e-mobilitet.

Ett exempel på detta bidrag genom teknik är ett elenergiomvandlings- och övervakningssystem som installerats i en ny anläggning i Veracruz för världens största livsmedels- och dryckesföretag. Lanseringen av systemet resulterade i en lägre energiförbrukning och minskat underhåll utöver en ökad tillförlitlighet i strömförsörjningen. Kombinationen av de tekniska lösningar som tillhandahölls möjliggjorde en 30 procentig minskning av utrymmet och 70 procentiga besparingar av underhållet, förutom en ökning av tillförlitligheten med 40 procent och en ökning av säkerheten med 70 procent. I kommunen Ecatepec i Mexiko, med en befolkning på närmare 2 miljoner invånare, krävdes det nya mobilitetslösningar för att trafikera det svårgenomträngliga territoriet. Sedan 2014 har ABB samarbetat med företaget Mexicable och de mexikanska myndigheterna för att utveckla det första linbanesystemet för kollektivtrafik i Mexiko. Detta eltransportsystem har förbättrat livskvaliteten för områdets invånare genom att restiden har minskat till max 29 minuter för tidigare långa och osäkra vägar.

FIA Girls on Track

Den här säsongen fortsätter ABB med den framgångsrika videoserien FIA Girls on Track som en del av det fortlöpande samarbetet med gräsrotsprogrammet. I den första videon 2023 förklarar Julia Pallé, hållbarhetschef för Formel E, vilken roll hon har, hur hennes karriär sett ut och vikten av projekt som FIA Girls on Track.

För andra året i följd stöttar ABB eventet FIA Girls on Track som äger rum på racerbanan. Eventet erbjuder flickor i åldern 8 till 18 år möjlighet att utforska de olika aspekterna av motorsportindustrin genom ett antal olika aktiviteter och workshoppar. ABB leder än en gång en workshop som fokuserar på ABB-robotar där företaget lyfter fram en av de mest innovativa samarbetande robotarna – YuMi. Den här säsongen har ABB också en extra workshop från affärsområdet Electrification som kommer att visa upp ABB:s laddteknik.

Efter tävlingen i Mexico City fortsätter serien till Diriyah i Saudiarabien i slutet av månaden för en dubbeltiteltävling som hålls nattetid på de historiska gatorna. Säsongskalendern består av 16 tävlingar på 11 olika platser runt om i världen, inklusive några nya värdstäder: Hyderabad, Cape Town, São Paolo och Portland.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.  www.abb.com

Om Formel E och ABB FIA Formula E World Championship:

Världens första helt eldrivna tävling FIA World Championship, och den enda sport som certifierats för nettonoll-utsläpp sedan början, innebär att ABB tar de dramatiska tävlingarna till stadskärnorna i världens mest ikoniska städer. Det ger världens ledande biltillverkare en elitmotorsportsplattform i syfte att accelerera innovationen för elfordon.

Formel E-nätverket för team, tillverkare, partners, tv-bolag och värdstäder förenas av en passion för sporten och en tro på potentialen att accelerera en hållbar utveckling och skapa en bättre framtid för människor och planeten. www.FIAFormulaE.com

För mediefrågor om Formel ber vi er kontakta [email protected]

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 12 januari 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
[email protected]

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Josafat Mendes lämnar AIK Fotboll

Published

on

By

AIK Fotboll är överens med den portugisiska klubben SC Braga om en omgående transfer av backen Josafat ”Joe” Mendes. Mendes debuterade 2022 för AIK:s A-lag och det blev sammanlagt 35 tävlingsmatcher, två mål och tre målgivande passningar för honom under debutsäsongen i AIK-tröjan.

– Det känns speciellt att lämna AIK med tanke på att jag har kommit från akademin. Så det är lite blandade känslor med tanke på att jag har fått leva min dröm då jag sedan jag var liten har haft som mål att representera AIK. Men när denna klubb visade ett så stort intresse för mig så vill jag ta chansen. Jag vill tacka alla i klubben, ledare, spelare och supportrar som stöttade mig hela 2022. Jag är tacksam att AIK har trott så mycket på mig och vill avslutningsvis tacka alla inblandade, säger Josafat Mendes.

AIK Fotboll AB har infört en klassificering av spelartransfers baserat på nettoresultatet av fasta ersättningar, exklusive eventuella villkorade framtida rörliga ersättningar, enligt nedanstående skala:

Klass         Från (kSEK) Till (kSEK)
I                          0         2 500
II                  2 500         5 000
III                 5 000       10 000
IV               10 000       20 000
V                20 000       40 000
VI               40 000       70 000

Transfern av Josafat Mendes till SC Braga hamnar i klass IV. Beloppen i skalan avser resultateffekt netto av en spelarförsäljning i enlighet med Uefas definition av resultatmåttet ”Player Trading”, d v s spelförsäljning med avdrag för agentarvoden och andra försäljningskostnader samt avskrivning på spelare.

För en längre faktapresentation av Josafat Mendes, se det bifogade materialet i detta pressmeddelande.

– Joe har haft en snabb utveckling i år och även fått göra landslagsdebut. Intresset har varit stort runt Joe och vi är glada för hans skull att vi kunde finna en lösning som alla parter är nöjda med. Som med alla spelare som lämnar AIK för äventyret nere i Europa så önskar vi ett stort lycka till och hoppas få se dem tillbaka i AIK-tröjan igen, säger Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef.

Denna information är sådan som AIK Fotboll AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 januari 2023, kl 11:00 (CET).

För mer information, kontakta:
Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef (herr)
Mobil: 070 – 843 18 91
E-post: [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

De vann årets P3 Guld!

Published

on

By

Ikväll 27 januari 2023 återvände P3 Guld-galan till Partille arena utanför Göteborg för att inför storpublik prisa 2022 års bästa musik. Galan sändes i radio och tv och går även att se och höra i efterhand på SVT Play och i Sveriges Radio Play. Victor Leksell blev återigen musikfestens mest hyllade med två vinster – Guldmicken och Årets låt för Din låt som han gjort tillsammans med Einár. Sammanlagt delades sex priser ut under kvällen. Robyn vann den nya priskategorin P3 Ikon, Årets artist/grupp tilldelades Hooja, Miriam Bryant vann nya priset Årets album för PS jag hatar dig och artisten Gerd vann Framtidens artist.

Victor Leksell, tvåfaldig vinnare. Foto: Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Det nya priset P3 Ikon tilldelas en person som har ikonisk status i svenskt musikliv och som med sin musik inspirerar andra artister.

– Tack, vilken ära att få ett så fint pris! Jag har ju hållit på i typ trettio år, och därför känns det här kanske rimligt. Jag är jätteglad för att jag fortfarande skapar och är en del av världens konstnärliga samtal. Vi är många som håller på, jag är en av dem, och om jag har inspirerat någon så är det absolut den största komplimangen. För det är ju det jag själv alltid vill vara, inspirerad. Tack så mycket, säger Robyn, vinnare av P3 Ikon, i en tackfilm på galan.

Årets gala leddes av P3-profilen och musikexperten Tina Mehrafzoon. På scen uppträdde Zara Larsson som premiärspelade den nya låten Can’t tame her. Vinnarna av Årets artist/grupp Hooja tog med sig älg och eld från Norrbotten upp på scen, Cleo åkte bil till hiten Tjejerna, tjejerna, tjejerna och Viagra Boys skapade härligt rock-kaos med multipla upplagor av sångaren Sebastian Murphy. Deportees & Sarah Klang, Loam & Estraden och Olivia Lobato bjöd på stämningsfulla nummer innan Thomas Stenström avslutade galan med låtarna Väntar på en solig dag och hiten Sista sommaren.

Kvällens prisutdelare var Icona Pop, Zara Larsson, Veronica Maggio och Årets album-vinnaren Miriam Bryant. Även skådespelarna Adam Kais och Mustafa Al-Mashhadani samt komikertrion Örjan, Bosse och Mange delade ut priser.

Pressbilder:

Bilder på vinnarna:
https://portal.bildbank.se/p/sverigesradio-p3guld/album-52246
Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Bilder på uppträdande artister:
https://portal.bildbank.se/sv/portal/sverigesradio-p3guld/album-52247
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Bilder från röda mattan:
https://portal.bildbank.se/sv/portal/sverigesradio-p3guld/album-52248
Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Vinnarna av P3 Guld 2023 är följande:
Guldmicken: Victor Leksell
Framtidens artist: Gerd
Årets artist/grupp: Hooja

Årets album: PS jag hatar dig – Miriam Bryant
Årets låt: Din låt – Victor Leksell & Einár
P3 Ikon: Robyn

Vinnaren av P3 Ikon är framtagen av P3 Gulds jurygrupp. I de övriga fem kategorierna är det P3-publiken som röstat fram vinnarna på egen hand.

P3 Guld 2023 går att lyssna på igen i appen Sveriges Radio Play och se på SVT Play.

Mer info finns att läsa på hemsidan sverigesradio.se/p3guld och på instagramkontot p3sverigesradio.

Presskontakter till vinnarna:
Victor Leksell: [email protected]
Gerd: [email protected]
Hooja: [email protected]
Miriam Bryant: [email protected] 
Robyn:
[email protected]

För vidare information om P3 Guld 2023, vänligen kontakta:
Molly Brunner, pressansvarig /ILES PR
[email protected]
0702 70 70 64

Jonas Westman, redaktionschef för musiken i P3 och P4 och ordförande i P3 Guld-juryn
[email protected]
070-854 88 52

Sveriges Radios presswebb:sverigesradio.se/press

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 27.01.2023

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
27.01.2023 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 27.01.2023 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

190 182

10,81

2 054 992,58

CEUX

186 575

10,81

2 016 346,08

TQEX

21 405

10,81

 231 366,37

XSTO

174 104

10,81

1 881 849,90

XCSE

25 214

10,80

 272 355,88

Summa

 597 480

10,81

6 456 910,81

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 11,2032 och DKK till EUR 7,4384

** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 8 156 225 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Mediefrågor, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.