ABB Robotics presenterar nästa generations flexibla automation vid Automatica 2022

| 21 juni, 2022 | 0 kommentarer
  • ABB visar upp nya varumärket OmniVance™ för ABB:s standardiserade, driftklara applikationsceller med nästa generations modulära produktion, enkel programmering och konfigurering
  • OmniVance™ FlexArc® Compact Cell gör det enklare, snabbare och effektivare att svetsa på mindre yta
  • OmniVance™ Machining Cell ökar produktiviteten i upp till åtta olika applikationer medan Machining Software avsevärt förbättrar drifttagningstid, kalibrering och funktionalitet
  • Ta en titt på ABB:s senaste innovationer i monter 231 i Hall 5 och upplev applikationsceller OmniVance™ FlexLoader® M i arbetet med autonoma mobila robotar från ABB:s ASTI Mobile Robotics, vid sidan av digital- och cobot-demonstrationer

ABB lägger grunden till framtidens fabrik med två omdanande produkter under det nya varumärket OmniVance™ vid Automatica 2022: OmniVance™ FlexArc® Compact Cell samt OmniVance™ Machining Cell och Machining Software.

”Vi står inför en aldrig tidigare skådad brist på högutbildad arbetskraft tillsammans med global osäkerhet och förändrade konsumentbehov”, säger Marc Segura, ABB:s chef för divisionen Robotics. ”ABB:s robot- och mjukvarulösningar är svar på dessa globala trender eftersom vi levererar en mer intelligent, anpassningsbar, mobil och användarvänlig teknik som förbereder kunderna på framtiden.”

OmniVance applikationsceller är utrustade med robotar, styrsystem, mjukvara och andra kringkomponenter och är driftklara modulära lösningar som enkelt kan integreras i olika produktionslinjer. Då det går att köra mindre partier uppfyller de det växande behovet av små volymer, produktionslösningar med stora variationer samtidigt som de smidigt klarar att hantera förändrade tillverkningskrav. Båda produkterna ingår i ABB:s strategi att leverera flexibla produktionsceller och mjukvara som snabbt kan växla mellan olika produkttyper och enkelt går att integrera med autonoma mobila robotar (AMR).

I ABB:s monter på Automatica (monter 231 i hall B5) visas OmniVance FlexArc Compact samt OmniVance Maching Cell och Machining Software genomvideor och interaktiva virtuella rundturer parallellt med livedemonstrationer där OmniVance FlexArc M visas upp tillsammans med en autonom mobil robot (AMR). I ABB:s monter görs också demonstrationer av cobotsortimentet – den samarbetande roboten CRB 15000 GoFa™ och den samarbetande industriroboten CRB 1100 SWIFTI™ liksom de senaste mjukvaruinnovationerna som RobotStudio® med nya funktioner för förstärkt verklighet och virtuell verklighet.

”ABB:s varumärke OmniVance samlar alla standardiserade applikationsceller. OmniVance-cellerna backas upp av över 50 års expertis inom robotautomation och är utrustade med ny mjukvara som snabbar upp integreringen samtidigt som man får ännu större flexibilitet och effektivitet”, tillägger Segura.

OmniVance FlexArc Compact är utrymmessnål och ger större flexibilitet i svetsningsapplikationer med det minsta utrymmeskravet i klassen. Cellen kan också enkelt integreras med autonoma mobila robotar – upp till fyra fasta robotar kan arbeta i cellen för en ökad produktionskapacitet utan att strukturen på cellen behöver ändras. Läs hela pressmeddelandet här.

OmniVance Machining Cell och Machining Software ger större flexibilitet och förenklar en rad applikationer, inklusive slipning, polering, sågning och ytbehandling. Den nya tekniken kan köra upp till åtta olika applikationeri en och samma cell och kan köras i upp till 20 000 timmar under tuffa förhållanden utan behov av underhåll. Konfigureringstiden har minskat med 92 procent och nya Machining Software är först på marknaden att kunna erbjuda autokalibrering och banjustering i ett och samma verktyg, vilket minskar kalibreringstiden till 10 minuter. Se hela pressmeddelandet här.

OmniVance FlexLoader™ M

OmniVance FlexLoader™ M står mitt i rampljuset i ABB:s monter på Automatica där systemet har integrerats med en AMR-maskinbetjäningslösning. Inuti cellen väljs arbetsstycken ut med AI-vision och hanteras av en IRB 2600-robot. Demonstrationen visar hur autonoma mobila robotar ger nya möjligheter till högre hastighet, flexibilitet och produktivitet i produktionsprocesserna genom att arbetsstycken kan transporteras till den plats där de behövs vid rätt tidpunkt.

GoFa™

Besökare i montern får möjlighet att uppleva GoFa – ABB:s enkla men mångsidiga cobot för automatisering av en lång rad olika applikationer med nyttolaster på upp till 5 kg, från montering till maskinbetjäning och paketering. GoFa kan enkelt konfigureras med tvåknappars lead-through-programmering och ABB:s guide för enkel programmering och kan driftsättas av vem som helst oavsett förkunskaper, även förstagångsanvändare.

Den första demonstration i montern visar hur funktionen kan användas för att konfigurera och positionera en gripare medan den andra demon är en svetsningsapplikation där besökare kan använda lead-through-programmering för att skapa sina egna svetsningsbanor. GoFas kraftkontroll samt plockning och placering med ABB:s AsyCube Function Package – en flexibel robotbaserad matningslösning – kommer också att visas upp.

SWIFTI™

ABB:s samarbetande industrirobot CRB 1100 SWIFTI™ finns på plats och arbetar tillsammans med industriroboten IRB 1300 i en klockmonteringsapplikation där den hanterar både montering och skruvdragning. De båda robotarna arbetar tillsammans och visar hur automatisering av repetitiva och långtråkiga arbetsuppgifter kan omvandla personalens produktivitet. Med ABB:s säkerhetsprogramvara SafeMove kombinerar SWIFTI industrirobotens höga hastighet och noggrannhet med mänskliga operatörer utan skyddsräcken och gemensamt arbetsområde.

RobotStudio®

I en reserverad zon i monter 231 görs både VR- och AR-demonstrationer av ABB:s RobotStudio/AR-visare som visar hur mjukvaruutvecklingen har förenklat både programmering och drift av robotar. Demonstrationerna visar hur verktygen kan användas för att designa, testa och förfina hela produktionsceller i en virtuell värld, vilket både sparar tid och ger färre störningar.

Besökare kan också ta del av mer information om ABB:s kompletta portfölj med robotlösningar i ABB Robotics Virtual Showroom via fem interaktiva pekskärmar som är placerade runt om i montern.

För att säkerställa att du som inte har möjlighet att närvara missar något har ABB tagit fram en digital mässportal på https://automatica.events.abb.com/, där onlinebesökare kan få en virtuell monterrundtur den 22 juni kl. 16:00–16:15 CEST (på engelska) eller kl. 16:30–16:45 CEST (på tyska), eller på begäran senare. Det går också att boka in personliga möten med ABB:s experter.

ABB Robotics & Discrete Automation är pionjär inom robotteknik, maskinautomatisering och digitala tjänster och tillhandahåller innovativa lösningar för en mängd olika branscher, från bilindustrin till elektronik och logistik. Vi är en av världens ledande leverantörer av robotteknik och maskinautomatisering och har levererat fler än 500 000 robotlösningar. Vi hjälper kunder av alla storlekar att öka produktiviteten, flexibiliteten och enkelheten samt att förbättra kvaliteten i slutprodukterna. Vi stöttar kundernas övergång till den uppkopplade och samarbetande framtidsfabriken. ABB Robotics & Discrete Automation har fler än 11 000 medarbetare på över 100 platser i mer än 53 länder. go.abb/robotics

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 21 juni 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.