ABB:s nya robotcell OmniVance[TM] FlexArc® Compact sparar utrymme och ger flexibilitet i svetsningsapplikationer

| 21 juni, 2022 | 0 kommentarer
  • Den minsta bågsvetsningscellen i klassen
  • Upp till fyra robotar kan användas utan att cellstrukturen behöver ändras, något som ökar flexibiliteten
  • Redo att integrera med autonoma mobila robotar (AMR) för flexibel automatisering. Den förenklade, standardiserade celldesignen möjliggör snabb, enkel integrering och expansion

ABB lanserade idag OmniVance™ FlexArc® Compact – en ny, mindre robotcell för svetsningsapplikationer som ger större flexibilitet, är lättanvänd och ger bättre integrering – för att hjälpa företag att klara bristen på arbetskraft inom svetsning. 

”Svetsning är en av de snabbast växande applikationerna för automation – och behovet drivs av bristen på arbetskraft”, säger Marc Segura, ABB:s chef för divisionen Robotics. ”Ökande kostnader och mer avancerade kundbehov gör produktionen mer komplex, vilket innebär att tillverkarna behöver enkla automationslösningar som enkelt kan anpassas efter förändrade marknadsbehov. OmniVance FlexArc är vårt svar på detta. Vi gör den ännu mindre, flexiblare och mer lättanvänd.”

OmniVance FlexArc Compact är minst i klassen och hjälper tillverkarna att optimera utrymmet, och  upp till fyra robotar kan arbeta utan att  cellstrukturen förändras, något som underlättar flexibiliteten. 

Den nya modulära och driftklara lösningen utgörs av robotar, styrenheter, mjukvara, kringutrustning och andra nyckelkomponenter i en förenklad robotcell som är specialiserad på svetsningsarbeten.

På bara 14,3 m2 är OmniVance FlexArc Compact den minsta bågsvetsningscellen i klassen. Den innovativa 45-graders traversmonterade designen maximerar robotens arbetsparametrar genom att den placeras i centrum av en treaxlad svängskiva, så att den kommer närmare arbetsstycket. 

Alla OmniVance FlexArc-celler kan simuleras innan de driftsätts tack vare RobotStudio®, ABB:s industriledande simulerings- och programmeringsverktyg, vilket minskar den tid och insats som krävs för integrering samtidigt som störningarna minimeras. Dessutom kan kunderna med ABB:s senaste mjukvarusvit FlexArc samla in och analysera data för att förfina prestanda och förbättra beslutsfattandet och svetsningseffektiviteten genom att produktionsdata visualiseras mot vissa givna nyckeltal.

AMR, materialhantering och utrustning för kvalitetsinspektioner kan också enkelt integreras för att förbättra funktionaliteten i den nya robotcellen, automatisera och snabba upp tillverkningslogistiken. Om produktionen ökar kan OmniVance FlexArc Compact skalas upp med fler celler. Både hårdvaran och den mjukvara som används till att driva robotcellerna kan enkelt replikeras, på en eller flera anläggningar, vilket minskar tidsåtgången och den potentiella risken med att addera nya celler.

OmniVance FlexArc Compact är en av de senaste lösningarna i ABB:s nya varumärke OmniVance som omfattar ABB:s samtliga standardiserade applikationsceller. Genom att kombinera robot, gripare, styrenhet, mjukvara och andra komponenter i en enda applikationsspecifik lösning kräver OmniVance-cellerna minimal integrering, vilket minskar risken för fel. Den standardiserade designen för OmniVance-cellerna säkerställer tillsammans med ABB:s globala närvaro snabba omläggningar, enkel expansion och snabb support.

ABB Robotics & Discrete Automation är pionjär inom robotteknik, maskinautomatisering och digitala tjänster och tillhandahåller innovativa lösningar för en mängd olika branscher, från bilindustrin till elektronik och logistik. Vi är en av världens ledande leverantörer av robotteknik och maskinautomatisering och har levererat fler än 500 000 robotlösningar. Vi hjälper kunder av alla storlekar att öka produktiviteten, flexibiliteten och enkelheten samt att förbättra kvaliteten i slutprodukterna. Vi stöttar kundernas övergång till den uppkopplade och samarbetande framtidsfabriken. ABB Robotics & Discrete Automation har fler än 11 000 medarbetare på över 100 platser i mer än 53 länder. go.abb/robotics

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 21 juni 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.