Connect with us

Marknadsnyheter

AcadeMedias bokslutskommuniké juli 2020 – juni 2021

Published

on

Fjärde kvartalet (april – juni 2021)

  • Nettoomsättningen ökade med 13,8 procent och uppgick till 3 672 MSEK (3 227). Den organiska tillväxten, inklusive mindre tilläggsförvärv och exklusive valutaeffekter, var 10,4 procent.
  • Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 329 MSEK (334).
  • Justerat rörelseresultat, rensat för jämförelse-störande poster och IFRS 16, uppgick till 280 MSEK (279). Jämförelsestörande poster var -14 MSEK (0).
  • Periodens resultat uppgick till 180 MSEK (179).  
  • Resultat per aktie var 1,70 SEK (1,70) efter utspädning. Resultatet per aktie justerat för effekter av IFRS 16 var 1,90 SEK (1,95) efter utspädning.
  • Antalet barn och elever i för-, grund- och gymnasieskola ökade med 8,5 procent och uppgick i genomsnitt till 90 032 (82 999) under fjärde kvartalet. Justerat för förvärvet av Swedish Education Group var tillväxten 5,4 procent.
  • Gradvis har verksamheten återgått till normalt då distansundervisning har trappats ner vilket inneburit att tidigare inställda aktiviteter till viss mån har kunnat genomföras.

Helår (juli 2020 – juni 2021)

  • Nettoomsättningen ökade med 8,7 procent och uppgick till 13 340 MSEK (12 271). Den organiska tillväxten, inklusive mindre tilläggsförvärv och exklusive valutaeffekter, var 8,1 procent.
  • Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 1 169 MSEK (973).
  • Justerat rörelseresultat, rensat för jämförelse-störande poster och IFRS 16, uppgick till 934 MSEK (728). Jämförelsestörande poster var -8 MSEK (36).
  • Periodens resultat uppgick till 594 MSEK (431).
  • Resultat per aktie var 5,62 SEK (4,09) efter utspädning. Resultatet per aktie justerat för effekter av IFRS 16 var 6,52 SEK (5,21) efter utspädning.
  • Antalet barn och elever i för-, grund- och gymnasieskola ökade med 6,5 procent och uppgick i genomsnitt till 87 823 (82 433) under perioden. Justerat för förvärvet av Swedish Education Group var tillväxten 5,0 procent.
  • Styrelsen föreslår en ordinarie utdelning på 1,75 SEK (1,50) per aktie för verksamhetsåret 2020/21.

Den fullständiga rapporten kommer att göras tillgänglig på https://academedia.se/investerare/rapporter-och-presentationer/. 

 

Kommentarer från VD och koncernchef Marcus Strömberg

Verksamhetsåret 2020/21 blev ur många perspektiv AcadeMedias bästa och stabilaste år hittills. Trots många utmaningar i omvärlden är kvalitetsresultaten bra, tillväxten stark och den ekonomiska utvecklingen god. Antalet elever i skolsegmenten ökar stadigt, ökningen blev i år hela 6,5 procent och 8,5 procent i fjärde kvartalet. AcadeMedia har stärkt sin position som det ledande utbildningsföretaget.

I det fjärde kvartalet har vissa tidigare inställda aktiviteter genomförts och ett lägre semesteruttag medförde högre kostnader. Sammantaget var kvartalets resultat i linje med föregående år. Sett till helåret 2020/21 har omsättning och rörelseresultat utvecklats positivt och vi når våra finansiella mål.  Den främsta förklaringen till resultatförbättringen är den ökade efterfrågan på vuxenutbildning. Vår verksamhetsmodell har stått sig stark i denna omtumlande tid och vi har kunnat fortsätta jobba strategiskt med förvärv och organisk tillväxt i vår kärnverksamhet. Även framåt kommer dessa områden att prioriteras.

Pandemins påverkan har varit betydande för den dagliga verksamheten, men förhoppningen är att det nu klingar av och vi planerar för normal verksamhetsstart till hösten. Samtidigt kommer konsekvenserna av pandemin att märkas under lång tid. I Sverige ser vi en ökad psykisk ohälsa bland unga, och det finns en osäkerhet när det gäller elevernas faktiska kunskapsinhämtning, två frågor som vi i utbildningssektorn kommer att behöva arbeta med under lång tid framöver. Jag är tacksam över att vi har medarbetare med hög kompetens och stor förmåga att ta sig an dessa uppgifter, och över att vi har de ekonomiska förutsättningarna att agera. Pandemin har påverkat den operativa verksamheten i samtliga länder, men den ekonomiska påverkan har varit begränsad.

Vuxenutbildningen har aldrig stått starkare
Verksamhetsåret som gått har varit mycket starkt för vårt vuxenutbildningssegment. För drygt ett år sedan började många delar att falla på plats – en relativt ung avtalsportfölj och högt söktryck inför höstterminen, samtidigt som olönsamma avtal höll på att fasas ut. Vi kunde också konstatera att ytterligare satsningar på vuxenutbildning var nära förestående. Redan före pandemin upplevde vi en ökande efterfrågan på våra tjänster, drivet av arbetsmarknadens kompetensbrist. Den snabbt stigande arbetslösheten i spåren av pandemin ökade efterfrågan ytterligare. Det har gjort att vi har haft fler deltagare inom våra vuxenutbildningar än vi räknat med. Platserna har varit fler, liksom fyllnadsgraden. Vi står nu i en situation med en stark och fortfarande relativt ung avtalsportfölj samtidigt som vi inte har några större omförhandlingar eller upphandlingar att ta hänsyn till de kommande två åren. Arbetsmarknaden förbättras nu och fler av våra deltagare kommer att gå till jobb. Även om det kan påverka volymerna är behovet av omställning fortsatt stor. Under pandemin har vi även stärkt vår position som den ledande online-utbildaren, en position som vi siktar på att behålla och förvalta.

Förskolor och skolor återgår till normal verksamhet
Verksamheterna i Sverige och Norge har i stort sett varit öppna under året även om mycket av undervisningen på våra gymnasier och en del av våra högstadier bedrivits på distans. Det har varit påfrestande för många och ett antal aktiviteter som sker under ett vanligt läsår har fått skjutas på tiden eller ställas in. Detta medförde lägre kostnader under verksamhetsårets andra och tredje kvartal. Under det fjärde kvartalet har vissa corona-direktiv ändrats vilket bidragit till att tidigare uteblivna aktiviteter i viss grad har kunnat genomföras. Vi har också kunnat genomföra underhållsarbete som förbättring av utomhusmiljöer inom både förskola och grundskola för att ytterligare stärka vår position inför framtiden, vilket fått bäring på resultatet.

I Tyskland vänder det nu
I Tyskland har pandemin satt vår verksamhet under press då samhället påverkats av olika grader av nedstängningar. Våra nystarter har försenats och det har varit svårare att rekrytera personal då många har avvaktat med att byta jobb. Vi ser nu en vändning och kapacitets-utnyttjandet har förbättrats under årets sista kvartal jämfört med förgående år. För helåret kommer kapacitetsutnyttjande vara 90,1 procent, vilket är högre än 2019/20 (89,7), men något lägre än 2018/19 (90,2). Behovet av förskoleplatser i Tyskland är fortsatt mycket stort.

18 nystarter planerade verksamhetsåret 2021/22  
Antalet elever har under året ökat med 6,5 procent dels som ett resultat av förvärv, dels nystarter och organisk elevtalsökning. Totalt öppnade vi 17 nya enheter under året. I Sverige har hela friskolesegmentet växt och det går nu fler barn och elever i en fristående skola än någonsin tidigare.

Tillväxtpotentialen är fortsatt god, med ett kraftigt underskott av förskoleplatser i Tyskland och en fördelaktig demografisk utveckling inom gymnasiesegmentet. Även om vi förväntar oss en avmattning inom vuxenutbildningssegmentet det kommande året medför reformeringen av arbetsförmedlingen och deras arbetsmarknadstjänster nya möjligheter. Som tidigare kommunicerat närmar vi oss denna nya marknad med viss försiktighet, då osäkerheten i Arbetsförmedlingens prognoser är stor.

Den organiska tillväxtplanen är väl definierad med fokus på förskolor i Tyskland och den svenska gymnasiemarknaden. Verksamhetsåret 2021/22 ser vi fram emot att öppna dörrarna till 18 nya enheter, tre gymnasieskolor i Sverige och 15 förskolor i Tyskland. I början av verksamhetsåret 2021/22 förvärvades också en grundskola med en integrerad förskola med 175 elever.

Blickar vi än längre fram till 2022/23 kommer bygget av två toppmoderna gymnasiecampus i Stockholm att stå färdiga liksom en ny grundskola i Örebro. Det finns alltså stor tillväxtpotential i vår verksamhet. Förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar av hög kvalitet kommer alltid att efterfrågas.

Preliminära elevtal för hösten 2021
Preliminära elevtal för hösten 2021 visar en sammantagen genomsnittlig elevtillväxt på cirka 7 procent för våra tre skolsegment till cirka 91 600 barn och elever. Närmare 16 000 av dessa går i första årskursen på gymnasiet. Det är roligt att så många visar oss detta förtroende och vi ser fram emot att följa dem alla under deras skolgång.

Marcus Strömberg
VD och koncernchef
AcadeMedia AB (publ)

 

Presentation av rapporten

Presentationen sker på engelska och går att följa på webben eller via telefon. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor via telefonkonferensen.

För att delta i konferensen ringer du in på något av nedanstående nummer senast tio minuter innan konferensen börjar:

SE: +46 8 566 426 95
UK: +44 3 333 009 273
US: +1 646 722 4956

Du kan följa presentationen och konferensen på följande webblänk:
https://tv.streamfabriken.com/academedia-q4-2021

Presentationsmaterialet kommer att finnas tillgängligt innan konferensen börjar på AcadeMedias webbsida via:
https://academedia.se/investerare/rapporter-och-presentationer/.

Här kommer det också vara möjligt att se den inspelade versionen av webbsändningen i efterhand.

För mer information, kontakta:
Marcus Strömberg, VD och koncernchef
Telefon: +46 8 794 4200

E-post: marcus.stromberg@academedia.se

Katarina Wilson, CFO
Telefon: +46 8 794 42 91
E-post:
Katarina.Wilson@academedia.se

Om AcadeMedia
AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 18 100 medarbetare på våra drygt 680 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 188 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se

Denna information är sådan information som AcadeMedia AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande tisdagen den 31 augusti 2021 kl 08:00

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kvinnor med obesitas behöver inte gå upp i vikt under graviditeten, enligt ny studie

Published

on

By

Riktlinjerna för viktuppgång under graviditet hos kvinnor med obesitas har länge varit ifrågasatta. Ny forskning vid Karolinska Institutet stödjer idén om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg. Resultaten publiceras i The Lancet.  

Enligt internationella riktlinjer från amerikanska Institute of Medicine (IOM) rekommenderas en kvinna med obesitas, fetma, gå upp totalt 5–9 kg under graviditeten, jämfört med 11,5–16 kg för normalviktiga. Riktlinjerna har länge varit ifrågasatta, men det har saknats evidens för att ändra dem. 

En ny studie vid Karolinska Institutet visar nu att det inte finns några ökade hälsorisker varken för modern eller för barnet vid utebliven viktuppgång hos kvinnor med obesitas klass 1 och 2 (BMI på 30-34,9 respektive 35-39,9). För kvinnor med obesitas klass 3 (BMI över 40) är utebliven viktuppgång tvärtom associerad med minskade hälsorisker.  

Studien stödjer tidigare uppmaningar om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg, enligt Kari Johansson, docent vid institutionen för medicin, Solna. 

– Vi hoppas att vår forskning kan ge underlag till en framtida uppdatering av nationella och internationella riktlinjer för viktuppgång under graviditet, säger hon. 

Studien är baserad på elektroniska patientjournaler och registerdata för 15 760 kvinnor med obesitas i Stockholm och på Gotland (den så kallade Stockholm Gotland Perinatal-kohorten). 11 667 av kvinnorna hade obesitas klass 1, 3160 hade obesitas klass 2 och 933 hade obesitas klass 3. De studerade graviditeterna ägde rum mellan 2008 och 2015 och gällde enkelbörd. Kvinnorna följdes upp med en medianuppföljningstid på åtta år efter förlossningen.  

Tio kända risker förknippade med viktuppgång under graviditet studerades: havandeskapsförgiftning, graviditetsdiabetes, kvarstående viktuppgång efter graviditeten, kardiometabol sjukdom hos modern, kejsarsnitt, för tidig födsel, för låg eller för hög födelsevikt hos barnet, dödföddhet och spädbarnsdöd. Riskerna viktades sedan beroende på allvarlighetsgrad i ett samlat utfallsmått. 

Sammantaget visar studien inga ökade hälsorisker vid en viktuppgång under nuvarande rekommendation eller vid utebliven viktuppgång för kvinnor med obesitas klass 1 och 2. För kvinnor med obesitas klass 3 minskade tvärtom riskerna, vid 0 kg viktuppgång sågs en riskreduktion på omkring 20 procent.  

– Utifrån detta har vi dragit slutsatsen att det inte är förknippat med några ökade risker för kvinnor med obesitas med en lägre viktuppgång än de 5 kg som dagens riktlinjer anger, säger Kari Johansson. 

Resultaten indikerar också att det finns anledning att ge särskilda rekommendationer till kvinnor med obesitas klass 3.  

– Till skillnad från idag skulle denna grupp kunna få separata rekommendationer, säger Kari Johansson. 

Forskarna ska nu gå vidare med liknande studier på de övriga BMI-klasserna övervikt, normalvikt och undervikt. 

Studien har skett i samarbete med University of British Columbia, Kanada, University of Pittsburgh, USA, och University of California, USA. Finansiärer var Karolinska Institutets stiftelser och fonder och Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD).

Kari Johansson och medförfattarna Lisa Bodnar, och Jennifer Hutcheon ingår i ett WHO-initiativ för globala standarder för viktuppgång under graviditet. Åsikterna som uttrycks i studien återspeglar dock inte WHO:s åsikter. Olof Stephansson är medgrundare och medägare av en svensk graviditetsapp, One Million Babies. Inga andra intressekonflikter rapporteras. 

Publikation: ”Safety of low weight gain or weight loss in pregnancies with class 1, 2, and 3 obesity: a population-based cohort study”, Kari Johansson, Lisa M Bodnar, Olof Stephansson, Barbara Abrams, Jennifer A Hutcheon, The Lancet, online 28 March 2024, doi: 10.1016/ S0140-6736(24)00255-1. 
https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(24)00255-1 

För mer information, kontakta:  
Kari Johansson, docent 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet 
E-post: kari.johansson@ki.se
Telefon: 070-695 49 26 

Olof Stephansson, professor, överläkare 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
 
E-post: olof.stephansson@ki.se  
Telefon: 070-748 78 25 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kvinnor med obesitas behöver inte gå upp i vikt under graviditeten, enligt ny studie

Published

on

By

Riktlinjerna för viktuppgång under graviditet hos kvinnor med obesitas har länge varit ifrågasatta. Ny forskning vid Karolinska Institutet stödjer idén om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg. Resultaten publiceras i The Lancet.  

Enligt internationella riktlinjer från amerikanska Institute of Medicine (IOM) rekommenderas en kvinna med obesitas, fetma, gå upp totalt 5–9 kg under graviditeten, jämfört med 11,5–16 kg för normalviktiga. Riktlinjerna har länge varit ifrågasatta, men det har saknats evidens för att ändra dem. 

En ny studie vid Karolinska Institutet visar nu att det inte finns några ökade hälsorisker varken för modern eller för barnet vid utebliven viktuppgång hos kvinnor med obesitas klass 1 och 2 (BMI på 30-34,9 respektive 35-39,9). För kvinnor med obesitas klass 3 (BMI över 40) är utebliven viktuppgång tvärtom associerad med minskade hälsorisker.  

Studien stödjer tidigare uppmaningar om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg, enligt Kari Johansson, docent vid institutionen för medicin, Solna. 

– Vi hoppas att vår forskning kan ge underlag till en framtida uppdatering av nationella och internationella riktlinjer för viktuppgång under graviditet, säger hon. 

Studien är baserad på elektroniska patientjournaler och registerdata för 15 760 kvinnor med obesitas i Stockholm och på Gotland (den så kallade Stockholm Gotland Perinatal-kohorten). 11 667 av kvinnorna hade obesitas klass 1, 3160 hade obesitas klass 2 och 933 hade obesitas klass 3. De studerade graviditeterna ägde rum mellan 2008 och 2015 och gällde enkelbörd. Kvinnorna följdes upp med en medianuppföljningstid på åtta år efter förlossningen.  

Tio kända risker förknippade med viktuppgång under graviditet studerades: havandeskapsförgiftning, graviditetsdiabetes, kvarstående viktuppgång efter graviditeten, kardiometabol sjukdom hos modern, kejsarsnitt, för tidig födsel, för låg eller för hög födelsevikt hos barnet, dödföddhet och spädbarnsdöd. Riskerna viktades sedan beroende på allvarlighetsgrad i ett samlat utfallsmått. 

Sammantaget visar studien inga ökade hälsorisker vid en viktuppgång under nuvarande rekommendation eller vid utebliven viktuppgång för kvinnor med obesitas klass 1 och 2. För kvinnor med obesitas klass 3 minskade tvärtom riskerna, vid 0 kg viktuppgång sågs en riskreduktion på omkring 20 procent.  

– Utifrån detta har vi dragit slutsatsen att det inte är förknippat med några ökade risker för kvinnor med obesitas med en lägre viktuppgång än de 5 kg som dagens riktlinjer anger, säger Kari Johansson. 

Resultaten indikerar också att det finns anledning att ge särskilda rekommendationer till kvinnor med obesitas klass 3.  

– Till skillnad från idag skulle denna grupp kunna få separata rekommendationer, säger Kari Johansson. 

Forskarna ska nu gå vidare med liknande studier på de övriga BMI-klasserna övervikt, normalvikt och undervikt. 

Studien har skett i samarbete med University of British Columbia, Kanada, University of Pittsburgh, USA, och University of California, USA. Finansiärer var Karolinska Institutets stiftelser och fonder och Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD).

Kari Johansson och medförfattarna Lisa Bodnar, och Jennifer Hutcheon ingår i ett WHO-initiativ för globala standarder för viktuppgång under graviditet. Åsikterna som uttrycks i studien återspeglar dock inte WHO:s åsikter. Olof Stephansson är medgrundare och medägare av en svensk graviditetsapp, One Million Babies. Inga andra intressekonflikter rapporteras. 

Publikation: ”Safety of low weight gain or weight loss in pregnancies with class 1, 2, and 3 obesity: a population-based cohort study”, Kari Johansson, Lisa M Bodnar, Olof Stephansson, Barbara Abrams, Jennifer A Hutcheon, The Lancet, online 28 March 2024, doi: 10.1016/ S0140-6736(24)00255-1. 
https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(24)00255-1 

För mer information, kontakta:  
Kari Johansson, docent 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet 
E-post: kari.johansson@ki.se
Telefon: 070-695 49 26 

Olof Stephansson, professor, överläkare 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
 
E-post: olof.stephansson@ki.se  
Telefon: 070-748 78 25 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Påskhälsningar från Attana

Published

on

By

Det är med många nya idéer som jag är åter vid rodret av Attana.

Från sensommaren fram tills nu har jag haft möjligheten att ägna mig nästan uteslutande åt det som jag är bäst på och som bygger värde åt Attana; Att tillsammans med mina kollegor samverka med våra kunder för att öka användningen av vår teknik hos dem, men också att samla in deras idéer om hur vi kan göra vårt erbjudande ännu bättre, givet den unika teknik vi har.

Daniel Wallinder, som är den som kan Attanas instrument utan och innan allra bäst, har tillsammans med mig besökt flera kunder och samlat in deras feedback. Daniel har utvecklat en beta-version av ny mjukvara som knyter samman instrument med utvärdering på ett effektivt sätt. Den kommer att öka användarvänligheten och effektiviteten signifikant. Koncepten kommer från flera håll men är till stor del baserat på det förenklade användandet som vi använt inom diagnostiken med våra immunitetsprofiler. Jag är övertygad om att detta kommer att generera merförsäljningen till våra befintliga kunder och bidra till ökad nyförsäljning.

 

En annan viktig lärdom under åren har varit att säkerställa flera användare hos kunderna. Vi ser att detta ökar nyttjandegraden av instrumenten och därigenom värdet av Attanas teknik ute hos våra kunder. Ahmed Ibrahim, som är ansvarig för våra applikationer, har lett vårt arbete med förbättrad online utbildning, som också inkludera flertalet instruktionsvideor. Som ett resultat har vi under det senaste halvåret breddat användandet hos våra viktigaste kunder. Detta har redan genererat merförsäljning av sensorchip och vi ser positiva tendenser att öka försäljningen av serviceavtal.

 

För att möta den ökade efterfrågan av sensorchip är vi mitt i en process att skala upp produktionen. Även här har Daniel och Ahmed tillsammans med Prasad Anaspure genomfört viktiga förbättringar som kommer att sänka produktionskostnaderna av förbrukningsvaror och förenkla logistiken vid kundleveranser.

 

Prasad är placerad i Kalmar och leder utvecklingen av immunitetsprofiler i samverkan med Prof. Ian Nicholls vid Linneuniversitetet. Vi har riktigt lovande resultat på gång inom flera sjukdomar, men framför allt vill jag lyfta fram hepatit B och borrelia, där vi ser att vi kommer kunna göra skillnad i närtid. Det leder oss också vidare till att vi har identifierat kommersiella samarbetspartners för våra immunitetsprofiler. Vi hoppas att under hösten komma i gång i mindre kommersiell skala i ett europiskt land som visat stor kommersiell mognad för immunitetsprofiler. Då det är många aktörer involverade för att få hela kedjan att fungera på ett affärsmässigt skalbart sätt, blir det en av mina huvuduppgifter det kommande halvåret.

 

Thomas Ljungberg, vår säljchef, har strukturerat processen kring våra kunder i USA. Vi har haft utmaningar med transporter och logistik till USA under och efter pandemin, men nu har vi löst det, vilket bl.a. exemplifieras av den uppgraderingsordern om 1,5MSEK vi fick nu i mars 2024 från en av våra USA-kunder. Thomas och teamet har gjort en fantastisk insatts här och vi räknar med flera positiva nyheter från USA inom 12 månader. Som ett led i detta börjar Sebastin Santosh Martin i april som applikationsspecialist med inriktning på USA. Sebastin tar även med sig ett bra nätverk i Sverige och kommer att ansvara för ett projekt tillsammans ett svenskt universitet som är under uppstart.

 

Vi har haft mycket bra och täta dialoger med många kunder och det finns inte utrymme att nämna alla i denna påskhälsning, men som en liten blänkare inför påsken är det värt att lyfta fram att vår italienska kund, Mario Negri institutet, som utför riktigt spännande forskning med hjälp av Attanas teknik. Jag hoppas på att inom kort återkomma med mer information från dem.

 

Glad Påsk!

Teodor Aastrup

Grundare och VD Attana AB

 

 

För ytterligare information, kontakta:

Teodor Aastrup

VD Attana AB
ir@attana.com

+46 708862300

Styrelsen för Attana AB bedömer att informationen i detta pressmeddelande ej är av kurspåverkande karaktär men att det alltjämt är av betydande vikt att enhetligt via offentliggörandet kommunicera informationen till bolagets intressenter.

Om Attana

Attana AB grundades 2002 med idén att effektivisera forskning och utveckling av nya läkemedel genom biologisk interaktionskarakterisering i realtid. Baserat på sina patenterade teknologier säljer bolaget uppdragsforskning och egenproducerade analysinstrument samt ett in vitro diagnostiskt (IVD) verktyg, Attana Virus Analytics (AVA), till läkemedelsbolag, bioteknikföretag och akademiska institutioner. Mer information om Attanas forskningstjänster och produkter finns på www.attana.com eller kontakta sales@attana.com

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.